Олимпијада, Токио 2020

• Креатор на темата Креатор на темата dace@mkd
  • Време на започнување Време на започнување
А зашто ја предадоа за бронза во парови бе, се повреди Ноле?
Ако не е повреда, многу пичкарски потег од негова страна.

Србиве хорор ден денес. Новак 2 дрвени медали од кои една без борба, ватерполистите пораз од Хрватска и одбојкарките пораз.

А зашто ја предадоа за бронза во парови бе, се повреди Ноле?
Ако не е повреда, многу пичкарски потег од негова страна.
Не сум негов фан, но смешен е овој хејт кон Ѓоковиќ, пичкарски било што се предал тој, ама Надал и Федерер што последниве две години бираат на кои турнири ќе играат не праат пичкарски потези. И пак ги пегла речиси на секој битен турнир.
Наводно се повлекол поради повреда, нормално на таа возраст и со тоа темпо на игра да има по неколку повреди, искрено се надевам дека ќе настапи во Париз во 2024. На крајот, и покрај тоа што не освои медал, на овие ОИ конечно ја доби почитта која не ја добива на АТП турнирите.

Не сум негов фан, но смешен е овој хејт кон Ѓоковиќ, пичкарски било што се предал тој, ама Надал и Федерер што последниве две години бираат на кои турнири ќе играат не праат пичкарски потези. И пак ги пегла речиси на секој битен турнир.
Наводно се повлекол поради повреда, нормално на таа возраст и со тоа темпо на игра да има по неколку повреди, искрено се надевам дека ќе настапи во Париз во 2024. На крајот, и покрај тоа што не освои медал, на овие ОИ конечно ја доби почитта која не ја добива на АТП турнирите.
Едно е да бираш дали ќе играш или не а друго е да се откажеш и да одбиеш да играш за Бронза.

Иако не верувам дека се откажал без некоја причина, се надевам дека било само мала повреда.

не сум фан на Џокович

Затоа реков, ако не е повреда дека е пичкарски, ако е повреда нормално е да предаде.
Зашто рачунај, непочитување е и према партнерот со кој си играл да се откажеш од медаља од чиста мира.
Може Ноле кур го боли за таа бронза, зашто има се што е можно освоено по неколку пати во кариерата.
Али на некој таа бронза ќе му значи многу, башка и прилика е на државата да и донесеш уште една медаља на Олимпијада.

Јамајканкиве тројна победа лол

@Ilumious дај збор два за девојчево што пливаше, на 15-16 години колку има простор за напредок, физички и кондиционо следните години?
Јас вака како неповикан да кажам... не за девојчето, туку зошто треба да се забранат wild картите.
Го проверив нашиот претходен претставник Марко Блажевски, да видам што стана со дечкото, за претходните ОИ се утепа од плачење за да добие wild карта.
Screenshot 2021-07-31 at 14.49.25.png

Screenshot 2021-07-31 at 14.50.45.png

Епа сега, пливачот кој не претстави на две ОИ со wild карта, каде беше убедливо меѓу последните (втор и трет од позади), станал double olympian, дури и во името си става таква додавка. Тоа е нашата мизерија поради која не треба да добиваме пропусници. Цела среќа што не доделуваат и медаљи на ваков начин.

Искрено се надевам дека со Миа нема да биде вака како со inspirational спикеров, мислам дека и таа некаде имаше кажано дека целта и е да добие стипендија за во Америка, да се надеваме дека ќе стигне до тоа и дека во иднина ќе обезбеди пласмани со норма. Па после нека биде и последна.

Јас вака како неповикан да кажам... не за девојчето, туку зошто треба да се забранат wild картите.
Го проверив нашиот претходен претставник Марко Блажевски, да видам што стана со дечкото, за претходните ОИ се утепа од плачење за да добие wild карта.
Прегледај го приврзокот 303021

Прегледај го приврзокот 303022

Епа сега, пливачот кој не претстави на две ОИ со wild карта, каде беше убедливо меѓу последните (втор и трет од позади), станал double olympian, дури и во името си става таква додавка. Тоа е нашата мизерија поради која не треба да добиваме пропусници. Цела среќа што не доделуваат и медаљи на ваков начин.

Искрено се надевам дека со Миа нема да биде вака како со inspirational спикеров, мислам дека и таа некаде имаше кажано дека целта и е да добие стипендија за во Америка, да се надеваме дека ќе стигне до тоа и дека во иднина ќе обезбеди пласмани со норма. Па после нека биде и последна.
Се знам лично со овој, parenting issues има, затоа и се занимаваше со пливање. Дечково сакаше фудбалер да е ама нема фудбалер со тато тренер по пливање. Нема прогрес ако нешто правиш сосила и без срце.

Илејн Томпсон-Хера сруши олимписки рекорд стар 33 години на 100 метри. Плус ова е втор најдобар резултат во историјата.

до ден денес ми е криво за трагедијата што ја спопадна Мирјана Бошевска и и го оттргна фокусот од пливањето, не верувам дека пак ќе имаме Робокап пливачка како неа :(

Што било?

Загинаа во страотна експлозија на плинска боца.
Автоматски споено мислење:

Илејн Томпсон-Хера сруши олимписки рекорд стар 33 години на 100 метри. Плус ова е втор најдобар резултат во историјата.

Ова е вистинскиот светски рекорд, резултатот на Флоренс Грифит Џојнер е резултат на допинг.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom