Oldtimers

• Креатор на темата Креатор на темата Alek_Sk
  • Време на започнување Време на започнување
Имаш ли купено такви ретровизори ?
Ако немаш од каде може да се купат ?

Имаш ли купено такви ретровизори ?
Ако немаш од каде може да се купат ?
Сеуште немам купено, ама наскоро ќе ги купам.
Само ибеј:
http://viewitem.eim.ebay.eu/Pair-Ra...llet-Mirrors-Midget-MGB-etc/110634928211/item

П.С. Не си свесен на Каприто на вратите како ќе легнат... Јас ги планирам на крилата...

Свесен сум затоа и барам уште пред да купам капри такви ретровизори и бандаши како на сликава сакав да купам
бандаши најдов еве ги само треба да преправам бандашите се 4 х 100 а на капри то се 4 х 108

img1782uf.jpg

Форд се 4 х 108

п.с. кога планираш да порачуваш од ибеј

Сеуште немам купено, ама наскоро ќе ги купам.
Само ибеј:
http://viewitem.eim.ebay.eu/Pair-Ra...llet-Mirrors-Midget-MGB-etc/110634928211/item

П.С. Не си свесен на Каприто на вратите како ќе легнат... Јас ги планирам на крилата...
Кога сме кај Ибеј еве нешто за тебе ;)
Дали знаеш што е тоа на сликите?

dscn1803p.jpg

dscn1804u.jpg

dscn1805x.jpg

orange-loader.gif

Oва би требало да биде десното куќиште за фар за 1300/1500.
Направено за поновите модели на 1300/1500 после 1975 година (жолтата жица за позиција :))
Како што е сликано на третата слика, така стои на колата. Шрафовите за регулирање на снопот се горе, жолтата жица на надворешниот фар за позиција... Внатрешниот фар е малце испакнат нанадвор...
Ќе треба да ја сецнам жолтата жица хахаха....

Се работи за Триумф ТР6, годината не ја знам точно(мислам дека е 67/68), кабриолет, спортски, црвен како на сликата.
Пред 15-18 години татко ми го најде од некаде по Македонија, топ зачуван и го извоза до Австрија кај чичко ми, кај што стои веќе 15 години гаражиран.
Пошто стои така во гаража со тие про-југословенски таблички дали и што треба да се донесе повторно тука во Македонија. Пошто таму не му е извршена хомологација, значи уште се води под С.Р Македониа(веројатно). Треба Хомологација за тука, нешто ау ау...

П.С
Скроз е ваков како на сликата, нормално не до олку одржан(барем како што го памтам како дете)
П.П.С
А да и во подрум тука уште ми стојат резервните гуми,бандаши, некои делови како волан,километража(неотпакована),крило резервно, се што се нашло за количево!

main.jpg

Deckoto so go ima daeno mene nz so mi paga znam deka zena mu mie e bratucetka ovoj VW stoese kaj mene u dvor preku 10 godini deckoto se resi da go pravi tatkomi go ofarba go sredi ama ete tamu na otvoreno izgreban e cel razotvoren inace i jas go prasuav dali go prodava ama ne sakase da cue za toa

И јас правев муабет за купување, ама не го дава, а искрено незнам дали ќе има некој што ќе му даде донација... така да жалосно е да не се тркала повторно возилово по улиците... ама тоа е сеа.. :toe:

види сеа прво нема ни мотор ни фарови ништо нема тоа што е од сликите тоа има овој стоеше многу време кај мене таман таткоми го спреми за фарбанје и стоеше 8 години така скапа цел пак надвор дека пак го спремија го офарбаа црн пред 4-5 години седи надвор фрлен што е жалосно за ваков олдтајмер

--- надополнето ---

Да ве прашам нешто да не знаете каде е сега еден мустанг бел со плави лини таткоми го имал прв газда бил се загуби од пред 5-6 години ако го види некој нека каже зашто си го бара таткоми пак сака да го има :D

има еден мустанг во драчево го рестарвираат
( незнам каде е точно во драчево )

има еден мустанг во драчево го рестарвираат
( незнам каде е точно во драчево )

Има еден мустанг во драчево но без мотор е само школката е на него,знам дека многу му бараа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom