Oldtimers

• Креатор на темата Креатор на темата Alek_Sk
  • Време на започнување Време на започнување
Браво за дечкото и од мене.

ПЕТИЦИА: сите да донираме по 100 денари да му купиме на Струмикс апаратче :pos: ... неможи вака, не подлажнува баеги време со факти, без нити една слика.

Абе...апарат имам, ама обично не го носам со себе... А и не ми текнува баш да сликам...ама ај за во иднина ќе се потрудам :)

Јамб, во најава :)

before

dsc00385se.jpg

after

dsc00006bu.jpg

да неречам ви пуштам малку водичка, си велам дека околу Нова Година ќе го паркирам во дворот.

Чекам да ги исфарбаат вратите и крилата за да се монтираат и да се вратат шофершајбните на првобитното место.

На 500 метри од мојата куќа има еден чиче што продава ваков мерцедес, со иста боја и раткапни, скоро сите делови му се фабрички, само бојата му е оштетена, мат. Само знам дека е 1974та дизел, а мислам дека за 1000 евра го продава или помалку.

5040602.001.1M.jpg

Аааа, Џиш одлично изработено вака од слика и на прва! Металик??? Или? И...шо пари те фана тоа?

Јамб, во најава :)

before

dsc00385se.jpg

after

dsc00006bu.jpg

да неречам ви пуштам малку водичка, си велам дека околу Нова Година ќе го паркирам во дворот.

Чекам да ги исфарбаат вратите и крилата за да се монтираат и да се вратат шофершајбните на првобитното место.

Бојата е стакло! Стварно е добра. Ќе биди ко нов!

Аааа, Џиш одлично изработено вака од слика и на прва! Металик??? Или? И...шо пари те фана тоа?
Maшко, и металик и перла и сите салтанети... мислам дека е трослојна, не сум сигурен. Инаку 80 евра литар боја (сосе лак), 3 литри се на се ќе влезат. Го јадов волот, ко дојде за опашката и таја џенем нека оди. 250 евра кај биле кај небиле, меракот е битен.

Инаку, со оглед дека сам си купував матерјали, работна рака мајсторот за спремање и фарбање ми е договорен 300 евра. Матерјали, не пребирам, најскапите ги кладов, ама соленко дојде... 200 евра за матерјали ми отидоа + бојата.

За изработката, не смее да има маана :)

Бојата е стакло! Стварно е добра. Ќе биди ко нов!
Па и така нешто е замислата, со оглед дека сменав се шо требаше, а богами и шо нетребаше да се смени :)

Џиш, те прашував оти за мене прашував, т.е. договарав со мајстор за Фиатот, се комплет 900 евра.
Значи материјал од него, е само кај мене бојата нема да е перла металик и сл. туку слонова коска, без ефекти, ама трослојна или како ли тоа се вика... На тоа крпење шо ќе ми треба, споредувајќи со тоа што кај тебе се работи...дури и ефтино ќе ме фати хехе...

Пази само шо припрема ќе ти напрај, инаку не ти бара многу пари, горе долу и мене исто толку ми дојде + делојте шо си ги купив (крила, венци, прагови)... јас си одбрав то шо ќе му однесам, то да ми клај и нема мрдање. Сите дошто прашав ми рекоја боди кит да не клавам, па купив некој PPG или така нешто, 3 пати поскап од бодито. Вака со се негово незнајш шо ќе има на колата.

А за крпење, јас прво ја однесов да ја закрпат / сменат прагови па си ја прибрав дома, си мачкав прво прајмер па 999 (некои 2 кутии од секое) за да бидам сигурен дека нема да се нашлака згора-преку. Па после лимаријата од надвор се средуваше и се прсна со кобит оддолу.

И јас нешто лимарија имам купено, може ќе влета уште нешто...а мајсторот ми е ептен добар пријател, и ептен мераклија за стари канти :)
Се разбравме да се стави се со проверен квалитет, но не и најскапото. Значи, некоја средина... така да мислам дека тоа е...

И? Како ти е плано за акција? Ќе го видиме фиатот за брзо “вапцан“ или ќе чека некои подобри времиња?
Планот е оптимистички конечно...после неколкугодишен застој, на крајот на февруари оди кај лимарот, кој вели дека 2-3 месеци ќе се задржи кај него, ама ќе биде ТОП!
Домаќински крпено, што има ново ќе се стави...и така...
Потоа, одиме кај механичар (пак мој добар пријател, кој баш и не се замара со стари канти, ама за мој атер...:)) кој ќе ја собере механички...понешто што знам и јас ќе чепнувам и летото здравје, ќе биде регистриран и ќе вози.
Се собра некоја пара, другите инвестиции се при крај...и му дојде времето....а и јас претерав веќе...

не би рекол дека се од карбон фибер , никој не е будала за реплика да става карбон :D .. ваљда е фибер стакло (најевтина варијанта ) :)

Џишнат, и бојата ти одговара со прекарот и е одлично излезена, секоја пофалба :)
Струмикс, јас преферирам раткапни (оригинални) спрема барокот, мада втората опција е полуксузна и после волку работа 123-кава заслужува таков третман.
Супер, ептен ми се свиѓа :)

Мерџото е WINDOWS :D

Иначе Струмикс, дај некое телефонче од луѓе за делови за 1300-ка. Онака да си иам за секој случај ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom