За билтени и лифчиња не е проблем кај онаа на топчето, ти даваат одма (може само понекогаш да те прашаат: "нема ли низ маасте?") а усвари низ масите има цели контејнери, најверојатно ги средуваат 1 во денот, буквално кога и да одам (а одам доста често) масите се катастрофа. Значи не е можно толку да се мрзливи и дембели за 1-2 мин работа да го нарушуваат пред се својот углед а и угледот на кладилницата. Се случувало и чаши и филџани да стојат по масите, на речиси празна кладилница (со 2-3 пропалици внатре) а сите од персоналот дремат и си прават муабет. На сите телевизори е пуштена иста страница на телетекст, и има шанси да смениш само ако не е таму оној стариот (најверојатно поранешен професор) шо по цел ден уплаќа во живо и замара до недоглед, и поранешниот кандидат за градоначалник верувам ќе се сетиш кој, имаше бутик за спортска опрема одма до кладилницата заедно со уште неколку други.
Е сеа онаа во Глобал, ако побараш билтен одма ти го трескаат на шалтер, со исклучок на 2 машки работници, а насмевката (значи зборам за жените) е ретка појава. Не се однесува ова конкретно за мене туку општо за сите, и што сум гледал од страна и што ми кажувале.
На таа работа, клиентела, услови за работа и сл, Спорт Лајф треба да е на далеку повисоко ниво од сегашното.
Погоре гледам спомнале за Моцарт, и таму одам доста ретко пошо најчесто играм ГГ или ГГ3+ а највисоки коеф има во Спорт Лајф. Секогаш кога сум влегол внатре, билтенот е уредно затворен и ставен на маса, пенкалата се во пластичното кутивче, заедно со 30-40 лифчиња. Напишани лифчиња, скинати, истрошени пенкала, страници од билтен, ѓубриња по земјата не сум видел никогаш. За разлика од Спорт Лајф, банка!