Односот на вработените во кладилниците према муштериите

• Креатор на темата Креатор на темата LaChupacabraLoca
  • Време на започнување Време на започнување
Епа појдете и на таа 10 души одеднаш да уплатите, седнете и кога ќе видите дека и се јавува некој и прави муабет, одете до пултот и почнете на глас ајде да уплатам ајде што е ова девојко да уплатам :mad::mad::mad:

Барем потренирајте и ги живците :)
Она ги истренира моите живци :)
И се зачудив, колку сум бил прибран :D

За билтени и лифчиња не е проблем кај онаа на топчето, ти даваат одма (може само понекогаш да те прашаат: "нема ли низ маасте?") а усвари низ масите има цели контејнери, најверојатно ги средуваат 1 во денот, буквално кога и да одам (а одам доста често) масите се катастрофа. Значи не е можно толку да се мрзливи и дембели за 1-2 мин работа да го нарушуваат пред се својот углед а и угледот на кладилницата. Се случувало и чаши и филџани да стојат по масите, на речиси празна кладилница (со 2-3 пропалици внатре) а сите од персоналот дремат и си прават муабет. На сите телевизори е пуштена иста страница на телетекст, и има шанси да смениш само ако не е таму оној стариот (најверојатно поранешен професор) шо по цел ден уплаќа во живо и замара до недоглед, и поранешниот кандидат за градоначалник верувам ќе се сетиш кој, имаше бутик за спортска опрема одма до кладилницата заедно со уште неколку други.

Е сеа онаа во Глобал, ако побараш билтен одма ти го трескаат на шалтер, со исклучок на 2 машки работници, а насмевката (значи зборам за жените) е ретка појава. Не се однесува ова конкретно за мене туку општо за сите, и што сум гледал од страна и што ми кажувале.
На таа работа, клиентела, услови за работа и сл, Спорт Лајф треба да е на далеку повисоко ниво од сегашното.

Погоре гледам спомнале за Моцарт, и таму одам доста ретко пошо најчесто играм ГГ или ГГ3+ а највисоки коеф има во Спорт Лајф. Секогаш кога сум влегол внатре, билтенот е уредно затворен и ставен на маса, пенкалата се во пластичното кутивче, заедно со 30-40 лифчиња. Напишани лифчиња, скинати, истрошени пенкала, страници од билтен, ѓубриња по земјата не сум видел никогаш. За разлика од Спорт Лајф, банка!
:pos: :pos: :pos: Пензионер без друга работа е професорот, хаха :).
Јас често одам, ама ретко седам таму. Може затоа не сум ги забележал многу работите кои ги наведуваш.

:pos: :pos: :pos: Пензионер без друга работа е професорот, хаха :).
Јас често одам, ама ретко седам таму. Може затоа не сум ги забележал многу работите кои ги наведуваш.
Епа ако видиш стар човек со капа, и очила, со 20-30 листови во раце и како стои пред шалтер, заеби уплаќање во живо :)

Спорт Лајф во Струмица е одлична кладилница. Има стварно добри и квалитетни вработени кои ни се мешаат во тоа што пишуваш, ниту пак треба да чекаш за да ти уплатат а исто ретко и грешат. Кога ќе погрешат веднаш за две секунди ти е решен проблемот. Не знам зошто така во другите градови...

Зборуваш за обложувалницата во Глобал доле први спрат кај семафорите? Ако зборуваш за тие тие се одлични. (y)

Моцарт е најсредено со се и со опрема но најлошо е што во сабота/недела кога има тон утакмици ставаат по еден вработен :tapp: знаат некоја грешка да направат но не се лоши.

Зависи од кладилницата, ако е поголема кладилницата и каде што нонстоп има гужва ( пример во Чаир ) од понеделник до недела, работат по 2-3 вработени. Додека во помалите Моцарт кладилници работат по 1. Чисто информативно во Лептокарија која е минијатурна кладилница кога се отвори првите денови немаше ич промет, имаше по 70 ливчиња искуцано по ден, па се чудев зошто седи касиерот внатре си го дрви цело време :icon_lol:. Инаку кај нив важи правилото "Потрошувачот е секогаш во право"

Зависи од кладилницата, ако е поголема кладилницата и каде што нонстоп има гужва ( пример во Чаир ) од понеделник до недела, работат по 2-3 вработени. Додека во помалите Моцарт кладилници работат по 1. Чисто информативно во Лептокарија која е минијатурна кладилница кога се отвори првите денови немаше ич промет, имаше по 70 ливчиња искуцано по ден, па се чудев зошто седи касиерот внатре си го дрви цело време :icon_lol:. Инаку кај нив важи правилото "Потрошувачот е секогаш во право"

Не зборам за Скопје..во Велес е тоа во населба гужва пука они еден шалтер најс..
исто кај Багремче спортлајф колку сакаш има гужва толкав реон само една кладилница секоја чет за нив најдобрите локации си ги одбраа и газат сега..

Откако се отвори СпортЛајф у Соколану не сам имаја никакав проблем или лош однос од запослени тамо. Одувек су биле фини и коректни, немам замерке.

Мене во Оаза во Штип тој на шалтерот ми погреши 2 утакмици се вратив да ми ги поправи и ми вика: дечко не знаеш да пишуваш јас не сум ти крив, џабе ќе поправаш секако нема да погодиш 13 имаш наредeно. Ви дале пари за јадење а вие уплаќате.
Викам поправи за друго немај гајле. После се враќам да го поздравам со ливчето :coffee: добро му ја затворив устата сите вака да им вратите на идиотите од обложувалница па они нека се прават паметни. :D
И оние од Барса во сењакот многу грешки прават ама добро е не се противат да си ја исправат грешката, а и примаат големи уплати и не блокираат од Македонска лига. :icon_lol:

А зошто одите во кладилници и се нервирате? Заебите ги нема аеир од тоа.

Никад не сум имал проблеми ниту пак замерки за вработените во Златна Копачка.

Секогаш уплаќам кај пичињата, они се пријатни и фини.... плус се и пичиња :icon_lol:

И кладилниците не се тоа што беа порано. Сега мажи,жени сите работат во кладилница запетлани до грклан. Порано се знаеше, по 2 девојки минимум во смена, расцицлени и во лето и во зима да ти е мерак да пуштиш некое ливче. Сега ем пари им даваш ем фала не ти велат :D

Како прво да кажам дека вработените во кладилниците се повекето неписмени за односот да неправиме муабет од тоа шо им е мака да работат им се истураат на оние шо уплакаат и тоа најчесто наогаат жртви на кои шо знаат дека можат да им се исилат значи таму коа ке влезеш мора да се однесуваш како силеџија ако сакаш да имаат добор однос кон тебе а најмногу шо ме нервира коа ке седат 2-3 и сите шалтери празни и нормално ке одам да уплатам кај некого и ке ми покаше со прстот кај другиот :mad: Па да ти ебам матер немам друга работа јас ке шетам низ шалтериве овде.
Најтазе во Бетсити пред недела дена одам со тикетот а знам дека таму коа ке појдам да уплакам дека треба да им објаснувам шо значи и да се молам да нема никој зато шо 5 минути објаснувам иако на тикетот стои
1 со хендикеп(-1) они пак прашуваат 1 или 1,5 ПА 1 бре кај виде 1,5
Пред недела дена играв Баерн над 2 офсајда и одам му викам Баерн над 2 офсајда не над 2,5 ај се разбравме ми викат Не е оваа шифра друга е го гледам шо да му прам не ми е до расправија дај му викам билтенот ја наогам и му викам таа е шифрата еве ја и му ја покажвам со прст а типов убеден дека не е таа и листат низ билтенот ли листат му кажувам го убедвам чоеков еве ја бе море на средината од првата страна не бе барат таму во статистики и сеа не ке го убедвам јас си седнав и сеир гледав и ваква ми беше реакцијата
joking.gif
.
Во Спортлајф имаше еден не го знам дали работат таму зато шо ми отворија кладилница која ми е поблиску па не морам до таму да одам значи типов поке пати од такт ме има вадено коа ке го видам ужасно ме нервират.Одам со ливче на кошарки Т1 и Т2 и ми викат шо е ова?Е шо е де слепец и му објаснуваш тој намуртен ај кај шо е неписмен па и нервозен. Од таму имаше еден и пред 8-9 години али типов еднаш не го видов насмеан еднаш стално беше со некоја намуртена фаца некакко изнервиран делуваше коа ке го видев не ми се уплакаше кај него од старт беше негативен.
И коа студирав Прилеп не се секавам пошо ги имаше еден куп случки али во Депортиво коа не му скокнав на тој преку шалтер никогаш нема.Со последните 50 денари фатив 1000 и во сабота одам да подигнам во калдилница да не се акам до центар да вадам пари од банкомат и коа ми се раздери типов сеа ли најде да подигаш а 10.30 сабајле види гужва шо е.Ми идеше да го исплукам во фаца жими се.
После тоа во Спортлајф одам со колега да уплатит и му се запна човеков шо ми ги пишиш утакмициве исти да морам по два пати да го уплакам истиов тикет,си ми пишал исти утакмици само си ги испревртил се изнервира човеков упм почна да се расправат па и тоа калдилницата беше 2x2 во подрум од зграда во Точила немаше простор да настане нешто поголемо од расправија:D .

Не ми текнуваат други случки пошо во неделата секако има по некоја али поголем дел од вработените се идиоти секоја чест на исклучоците.

Океј - денес во кладилниците работат многумина неписмени. Иди у кладилница пиши забрането пушење он си дима цигарчиња внатре.
Јас не идам многу во кладилници, онака си правам ливчиња но не ги уплаќам, едноставно срце не ми дава да дадам пари за спортска, незнам зошто. Само кога игра Милан уплаќам ако онака сум расположен.
Порано играв спортска, но сега не т.е. играм но многу ретко.

За односот. Во Валандово сум уплаќал значи порано - постоеше Депортиво обложувалница и кафе бар, беа одлични и имаа добар однос према муштериите но имаше една што уплаќаше не ја биваше за ништо. Има играно утакмица 1 прво полувреме (1 ПП) и пита што ти е играна оваа. Денеска има две обложувалници Хоризонт и Про Бет Спорт. Хоризонт повеќе ми се допаѓа, одлични се и про бет не се лоши.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom