Од денес за утре

• Креатор на темата Креатор на темата Lincoln Burrows
  • Време на започнување Време на започнување
За почеток,добар впечаток ми остави серијава,иако не ја догледав до крај епизодата.Типични ликови во типична средина,слика прилика на македонската општа ситуација :)
Единствено,глумата на Ана ме нервира...

И мене по малце ама сепак така изгледа треба да биде.Улогата и е таква и мислам дека супер се снаоѓа...ама се гледа дека ана и влатко се почетници...незнаат..

И мене по малце ама сепак така изгледа треба да биде.Улогата и е таква и мислам дека супер се снаоѓа...ама се гледа дека ана и влатко се почетници...незнаат..

Ај за Влатко ОК,ама она е на драмски а глуми бетер од нас на школо што работевме драми :/

Ај за Влатко ОК,ама она е на драмски а глуми бетер од нас на школо што работевме драми :/
А Влатко не е на драмски?Мислам дека и не отиде на музички влатко зашто сакал актер да биде.....(покрај музиката)...Иначе во серијата се студенти и двајцата така?Можеби и треба вака некако да се однесуваат, како и повеќето млади нели...ама сепак се оприметува и дека немаат искуство...

А Влатко не е на драмски?Мислам дека и не отиде на музички влатко зашто сакал актер да биде.....(покрај музиката)...Иначе во серијата се студенти и двајцата така?Можеби и треба вака некако да се однесуваат, како и повеќето млади нели...ама сепак се оприметува и дека немаат искуство...

Е од кај знам,не ги следам нивните кариери :) Како и да е,не ми се сфиѓа таквата глума,многу нападна делува.

Изглеа ја сум единствен тука шо сумња дека серијава ќе ја биде.

Реприза на епизодава????? Има или слабо???

Многу извештачена серија. Репликите ко од книга да им се извадени (ништо чудно со оглед на тоа кој е автор). Младиве глумци врска немаат од глума, џабе иделе на академија. Хуморот е лош, премногу ја форсираат таа македонска ситуација, многу ми личи на една серија од пред 10 - 15 години, со еден збор тапа е.

Многу извештачена серија. Репликите ко од книга да им се извадени (ништо чудно со оглед на тоа кој е автор). Младиве глумци врска немаат од глума, џабе иделе на академија. Хуморот е лош, премногу ја форсираат таа македонска ситуација, многу ми личи на една серија од пред 10 - 15 години, со еден збор тапа е.

Изглеа ја сум единствен тука шо сумња дека серијава ќе ја биде.

Па добро бе, зошто одма така реагирате? Македонска серија не памтам кога последен пат е снимена. Телевизиите се преплавени со мексички, турски и индиски серии и конечно имаме македонски продукт. Да, не е совршено фала Богу, ама мора од некаде да се почне на крај краева... Ај ако не да не се снимаат уопште серии...

Па добро бе, зошто одма така реагирате? Македонска серија не памтам кога последен пат е снимена. Телевизиите се преплавени со мексички, турски и индиски серии и конечно имаме македонски продукт. Да, не е совршено фала Богу, ама мора од некаде да се почне на крај краева... Ај ако не да не се снимаат уопште серии...

Не, не го осудувам проектот како проект и се тоа...
Само уше од дете сум си наклонет кон српска кинематографија и македонскиве глумци (со чесни исклучоци) некако ги презирам...
Па од скоро ниеден филм/серија не сум задоволен со нивната глума во потполност..
Затоа, сумњам дека и оваа нешо ќе ја бива...

Нема потреба да ме караш, не го тврдам ова, само е мое мислење (:

Станав од спиење, уклучив ТВ и веќе беше почната. Изминатиов период одвај чекав да видам што серија ќе биде, зажелен за македонска продукција која ја нема речиси две децении. Очекував повеќе од тоа што го видов во првава епизода. Ми се виде прилично досадна, со неинтересни дијалози и излитен хумор кој влетува чат пат. Ликот (улогата) на Ана е студент, но глумата е очајна. Влатче има преодна оценка. Стариот од македонски приказни ко да чита македонски приказни.

Иако не ми го задржа вниманието и не ме восхити, сепак ќе и дадам шанса и ќе ја гледам наредната епизода. Се надевам дека во наредните епизоди ќе ни го привлече вниманието и ќе привлече публика, а со тоа ќе се покаже дека на ТВ проаѓаат и македонски серии, што би резултирало со зголемена македонска продукција.

Кратко и јасно:

К а т а с т р о ф а!

На се ми личеше ова, освен на високо буџетна серија.

На „Салон Хармони“ може виски да и носи, а беше нискобуџетна серија снимена во барака.

Ако е за мрчење усред филм(како што си правам) може, онака колку да се тепа време, а за да се прати озбилно едноставно не вреди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom