Од денес за утре

• Креатор на темата Креатор на темата Lincoln Burrows
  • Време на започнување Време на започнување
Не е лошо за разлика од Бандиновци, Шеќерзадовци е ниво!

Бледа верзија на "Долнодупени" или како и да и беше називот на серијава која се емитуваше пред едно 10тина години.

значи сме имале и поквалитетен проект кај нас, али ајде да не ги кудиме од одма.

Па да бе што ти е, Бандини, ШеЌерезад... тоа е све боље... :tapp: Се што не е македонско е најЗАКОН, сеа мислам и една петиција да опнат да не ни пробуваат да развиваат сериии и такви ствари, пошо ќе чекаме Србите и Хрватите да напраат нешо и тоа и да е исто ко нашето пак ќе биде позакон. Е бре Македончеее!

И сеа пошо е наше мора да викаме дека е закон? Лицемери

И сеа пошо е наше мора да викаме дека е закон? Лицемери

Па кај прочита дека серијата е закон? Никој не рече дека е закон, ама да ми речеш тука на форумов дека полошо нешто не си гледал, додека сите македонски телевизии се преплавени со нискобуџетни, неквалитетни, лоботомизирачки серии кои затупуваат е апсурдно и смешно.
Никој не рече дека Еми треба да добие серијата, ама од некаде мора да се почне...

Па кај прочита дека серијата е закон? Никој не рече дека е закон, ама да ми речеш тука на форумов дека полошо нешто не си гледал, додека сите македонски телевизии се преплавени со нискобуџетни, неквалитетни, лоботомизирачки серии кои затупуваат е апсурдно и смешно.
Никој не рече дека Еми треба да добие серијата, ама од некаде мора да се почне...

A koj рече дека зборуваме за сериите шо моиментално ги даваат на тв? Само тоа ли гледаме?
А за почнување не се секирај, почнати се да се снимаат кај нас серии пред ова срање, години наназад, ама како што гледам не само што не се напреднати туку уназадени. Ако сте задоволни со тоа...шо да ви праам, толкави ви се критериумите.

.

A koj рече дека зборуваме за сериите шо моиментално ги даваат на тв? Само тоа ли гледаме?
А за почнување не се секирај, почнати се да се снимаат кај нас серии пред ова срање, години наназад, ама како што гледам не само што не се напреднати туку уназадени. Ако сте задоволни со тоа...шо да ви праам, толкави ви се критериумите.

А ја шо да праам кога ти си читаш само тоа што сакаш да го видиш, а не читаш шо пишува.
Никаде не ја фалев серијава, како прво, само што за разлика од kewl саркастичните твои коментари, јас поддржувам ОБИДИ да се раздрма македонска сцена. И фала шо ми кажа дека порано се снимале серии. Уау, јас као да не знаев. Ама подолго време немаше ни обид за снимање серија. Така што и ОВА Е ЧЕКОР НАПРЕД. ОБИД.

Али јебига, не можам да дискутирам даље, пошто со луѓе што читаат само шо нив им одговара, не ми се дискутира.

Има добри серии, но ние сме навикнати на шехерезада, бандини, лисјата...
Eleventh Hour, My Own Worst Enemy, Brigada, Tru Calling, Ghost Whisperer, Spartacus:Blood and sand, Supernatural...се само дел од оваа тема -предлог серии
http://forum.kajgana.com/showthread.php?29399-Предлог-за-серии-и-кратки-рецензии/page5
Ги неам гледано (а и нема каде да ги гледам), но според препораки од форумџии гледам дека не се лоши, далеку подобри од сите кои одат тековно на телевизиите.

Квалитетот на "Од денес за утре" и сличните наши остварувања би требало комерцијално да се понудат на пазарот (претпоставувам дека хрватските, српските, индиските и турските ги купуваат). Тоа е еден од можните начини да утврдиме дали серијава вреди или не -па ако се продава нека нашата држава заработи и некој долар, што да не. Ако нема интерес, најверојатно нешто не ја бива, без разлика што е наше, македонско. Уметничкиот дел можи е битен, но побитен е комерцијалниот -барем заради тоа што МК и нашиата филмска индустрија кубурат со средства и проекти.

Дека серијата беше нешто спектакуларно, далеку од тоа... Ама серијава дефинитивно одмара од оние срања кои во последниве неколку месеци се даваат по телевизииве. Сите беа супер, со исклучок на Ана која многу извештачено се смее.

Ќе и дадам шанса на серијава чисто дека е македонска да видам дали сме мрднале од место.

ПС. Вечер ќе има реприза после Бандини а може да ми кажете во колку саат завршува Бандини ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom