"Очи широко затворени" во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Eddie_rebel
  • Време на започнување Време на започнување
Не дека не е можно да постои, да речеме, црна ложа во Македонија, само текстов не ни дава ни најмала профана трошка која би била проверлива. На пример кажи кај се канцелариите. Тоа не би требало да е смртно тајно, пошто тоа е за јавност.

Значи целта не ми е да натерам некого да поверува во ова или пак да привлекувам членови и да објавувам нивни адреси кадешто истото би можело да се случи. Ти пратив ПП со приближно точна адреса на еден објект. Точна адреса со улица и број нз, ама ако некој мисли дека со тоа би се постигнало нешто ќе пробам да најдам.

Не верувам дека сме толку open minded општество за да постои такво организирано оргијашење, па уште да има значителен број на членови.
Освен ако можеби и нивните дејствија се во доменот на мистеријата, ама тогаш би се работело за некаква секта, пирамида, а делот "Очи широко затворени" ќе нема место во темава.

Kakvi Eyes Wide Shut, kakvi bakraci be... obicna piramidalna sema ebate.
Uste li se lazat lugjeto na vakvi prevari be?!!:tapp::tapp:

Не верувам дека сме толку open minded општество за да постои такво организирано оргијашење, па уште да има значителен број на членови.
Освен ако можеби и нивните дејствија се во доменот на мистеријата, ама тогаш би се работело за некаква секта, пирамида, а делот "Очи широко затворени" ќе нема место во темава.

НЗ дали има значителен број членови, те незнам ни колку има. Јас познавам (ако ги бројам и оние што ги знам здраво здраво) не повеќе од десет и уште толку за коишто ми кажале некои. Очи ширум затворени го пишав повеќе од аспект дека нз што се дешава внатре, а никој не кажува. Сепак не исклучувам да има оргии. За тоа дали сме отворено општество знам за оргии кои се дешава во подрум на зграда кај мои роднини не далеку од мене. Не знам дали се истата орг те секта и не спомнав.

Kakvi Eyes Wide Shut, kakvi bakraci be... obicna piramidalna sema ebate.
Uste li se lazat lugjeto na vakvi prevari be?!!:tapp::tapp:

ОК бе фала шо ни кажа. Да читаше шо пишав може ќе разбереше. Значи плаќаат што плаќаат има промена кај луѓето што се членови, а потврдено е и од други луѓе кои познаваат вакви членови дека има разлика во финансиската моќ. Мое беше да пишам.

Ова според мене е некоја евтина финта и маалска работа секогаш ќе има луѓе за стрижење да не речам "овци" што ќе се лажат.
И воопшто не е никаква мистерија или појава од која треба да се плаши јавноста, завери има на секој чекор.

ОК бе фала шо ни кажа. Да читаше шо пишав може ќе разбереше. Значи плаќаат што плаќаат има промена кај луѓето што се членови, а потврдено е и од други луѓе кои познаваат вакви членови дека има разлика во финансиската моќ. Мое беше да пишам.
Nema problem, povele pak.
Ima promena, zimi dzimi.
Kaj eden ima promena, drugi deset zaglaveni, pa tie posle uste 100 drugi so sebe ke povlecat... a najgore, mudrecot pun kes... :toe:

p.s. imase be i na forumov tema okolu ova.. da ja najdam ke ja postiram.

Абе ти кај убав па и умен си бил. Па од тие десетина што ги знам сите до еден баш да стрижат се погодиле, а овците негде другде. Плус постои ова чудо најмалку 4 години. луѓето неколку години си се носат во црно и потврдуваат дека се членови. Не можам да ти докажам, а и не тоа ми е целта ама и ти немаш докази да негираш.

НЗ дали има значителен број членови, те незнам ни колку има. Јас познавам (ако ги бројам и оние што ги знам здраво здраво) не повеќе од десет и уште толку за коишто ми кажале некои. Очи ширум затворени го пишав повеќе од аспект дека нз што се дешава внатре, а никој не кажува. Сепак не исклучувам да има оргии. За тоа дали сме отворено општество знам за оргии кои се дешава во подрум на зграда кај мои роднини не далеку од мене. Не знам дали се истата орг те секта и не спомнав.
Во тој случај не ја гледам поврзаноста со споменатиот филм/книга.
Опишаното се повеќе изгледа на една од пирамидалните измами, како што беше случајот Гемак, кој досега мислам е најпознат.

:)

еве ја "истата" тема која ама ИЧ не е иста, сосема друга е и за сосема друго. Ова колку да не ја барате и спомнувате веќе
Apo, pogore postirav link od temata koja ja spomenav. Ne mislev na ovaa koja ti si ja postiral.

Интересна мистерија многу најмоногу барем прикаската е интересна . Заведувањето на лугето постоело и ќе постои. Дел се заведуваат од лакомост- пирамидите еден мој другар го кркаше со 5000 евра . Голем дел од лугето кој се авантуристи сакаат да ѕирнат во тој мистериозен свет кој некогаш е лажен некогашј ќе те привлеч да останеш.

Значи целта не ми е да натерам некого да поверува во ова или пак да привлекувам членови и да објавувам нивни адреси кадешто истото би можело да се случи. Ти пратив ПП со приближно точна адреса на еден објект. Точна адреса со улица и број нз, ама ако некој мисли дека со тоа би се постигнало нешто ќе пробам да најдам.

Па нели си бил кај нив? Или ти го избришаа сеќавањето за да не ни кажеш на нас?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom