"Очи широко затворени" во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Eddie_rebel
  • Време на започнување Време на започнување
mi imaat kazano i za onie sto nosat crno lastice za kosa so mal krst na zglob od raka deka se nekakva si sekta....demek ne znam koja crkva bla bla.....davale pari itn itn

И вакво нешто има.Името на црквата може ќе го погрешам но некој подвид на протестанска црква е.Имаат свои канцеларии кои ги користат како светилишта.Даваат играчки за деца,книги,облека и си помагаат меѓу себе.Некогаш и парично си помагаат.Со човек кој е во оваа црква имам разговарано дека тие работи директно од Америка ги финансираат.Се разбира целта им е регрутација на нови лица,нешто како прање мозок на сиромашна почва.А кај нас е најпогоден терен,за 100 евра месечно народов се ќе направи,што е и нормално,борба за преживување.
Овие лица,при секој ритуал се заблагодаруваат на бога,по тоа ќе ги приметите.Пример вежба фитнес,завршува часот,седнува на земја со скрстени нозе,ги затвора очите и почнува да се заблагодарува на бога што му дал сила да извежба.
Исто неоданочени пари,пирамида систем,кој пари се перат преку религиозни канали.Е сега како системот ги замижува овие пари незнам,ама би требало малку да ги стегне религиите.

Piramidalna sema? Znaci i onie sekti koisto davaat pari na "vernicite" se piramidalna sema? Mislam jasen bev koa kazav deka lugje ziveat sosema normalno samo i samo poradi toa sto se clenovi te ne rabotat na drugo mesto i toa vo prodolzenie na najmalku 3-4 godini. Piramidalna sema ako bese za godina dena ke ojdese kaput.

E sea toa ne e nisto novo sekta da plakja nz sto tolku ve cudi. 500 evra mesecno plakjase edna sekta od Bugarija ako odis vo nivniot hram i ja prifatis nivnata vera. Vo istambul hristijanska sekta ili crkva plakase koa bev 3000 dolari ako se otkazes od islamot i ja primis nivnata vera. Vo Makedonija ima nekakva hristijanska sekta kojasto im zabtranuva na vernicite da slavat Bozik i delat brosurki (nz kako se vika tocno, da ne spekuliram) primeri postojat eden kup.

Znaci ne isklucuvam i piramidalna sema da e, ne isklucuvam ni da se marsovci, ama najlogicno mi e ona sto go pisav. Ne mora da e tocno, ama od ona sto go znam toa e mojot zaklucok. Ako e piramidalna sema, te ako nekoj od vas bil i videl deka e toa, eve neka pise tuka i neka se zatvori temata nisto strasno.

Добро бе, зошто не ни кажете тогаш каде се наоѓаат канцелариите (во Скопје). Тие се јавен дел од приказната.
Членот кој ја создаде темава ми даде сосем неодредени податоци за нивната местоположба (на пример: порано беа некаде кај стадионот у Струмица). Тоа е доволно да се посомневам во неговата приказна. Барем тоа кажете го. Тоа е и така јавен дел од целата приказна (доколку е вистинита).
Сите чуле и знаат за наводната организација ама никој не кажува каде се канцелариите преку кои примаат ченови.

Pa ti barase vo Skopje da ti dadam kaj e. Odeka da znam vo Skopje kaj e jas ne sum vraboten pa da im znam filijalite kade im se. Vprocem temata ne ja otvoroiv za da se branam od vasite degenski napadi tuku da razberam dali nekoj znae nesto povekje okolu ova. Ajde ako te lazam, dojdi vo Stip za kade sto ti pisav konkretno kade e, pa ako ne mozes da se snajdes jas ke te odnesam. Biva? So DA ili NE. Mama ne me pusta ne se prifakja.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom