leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.565
mi imaat kazano i za onie sto nosat crno lastice za kosa so mal krst na zglob od raka deka se nekakva si sekta....demek ne znam koja crkva bla bla.....davale pari itn itn
И вакво нешто има.Името на црквата може ќе го погрешам но некој подвид на протестанска црква е.Имаат свои канцеларии кои ги користат како светилишта.Даваат играчки за деца,книги,облека и си помагаат меѓу себе.Некогаш и парично си помагаат.Со човек кој е во оваа црква имам разговарано дека тие работи директно од Америка ги финансираат.Се разбира целта им е регрутација на нови лица,нешто како прање мозок на сиромашна почва.А кај нас е најпогоден терен,за 100 евра месечно народов се ќе направи,што е и нормално,борба за преживување.
Овие лица,при секој ритуал се заблагодаруваат на бога,по тоа ќе ги приметите.Пример вежба фитнес,завршува часот,седнува на земја со скрстени нозе,ги затвора очите и почнува да се заблагодарува на бога што му дал сила да извежба.
Исто неоданочени пари,пирамида систем,кој пари се перат преку религиозни канали.Е сега како системот ги замижува овие пари незнам,ама би требало малку да ги стегне религиите.