Oцет

• Креатор на темата Креатор на темата AceMaus
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
што вика баба ми Киселина:vozbud:

нема многу за објаснување...едноставно дали и во колкави количини го закиселувате јадењето и каков оцет најчесто користите

Јас на пример обожавам јаболков, посебно сега пролетно време со зелена салата и тоа во големи количини, башка здрав е јаболковиот...а често и во супа ставам кога неам лимон

Оцет ставам во салата но во ептен мали количини пошо несакам кисело многу..најчесто јаболков...

Јаболков рулз, ептен е супер, во салати претежно и за температура помага нели покрај другото :)

vinski ocet domasen koristam najcesto, sto go pravi dedoto ( tatko na zenata vo kavadarci), vo supa koristam po moznost limon, vo sekoj slucaj ne preteruvam so zakiseluvanje.

во салати, супи ставам оцет (и јас си го викам киселина) ко ненормална:vozbud:, многу го сакам, ако го нема или ако е во мала количина во салатата не ми е воопшто убава
а дали е јабоков или алкохолен не ми е важно, важно е да е оцет:salut:

Го користам. Бааги. Ќе си умрам од цироза.

Ставам јаболков оцет на зелената салата, порано и со краставички ама сега поубави ми се без него.
Во супа немам обичај да ставам, не ми е многу поразлично...

Обично вински затоа што имаме лозје од кое што правиме вино, и дел од тоа вино го закиселуваме. Не претерувам многу со киселината.

Го користам највеќе во Салати:vozbud:

jabolkov ocet
go konzumiram so sekoja salata
inaku sum zavisnik na kiselo

Не користам оцет. Салата си ја сакам како што си е...

Ставам оцет во салата од зелка, марули...ама во супи ич не го бендисувам

што вика баба ми Киселина:vozbud:

нема многу за објаснување...едноставно дали и во колкави количини го закиселувате јадењето и каков оцет најчесто користите

Јас на пример обожавам јаболков, посебно сега пролетно време со зелена салата и тоа во големи количини, башка здрав е јаболковиот...а често и во супа ставам кога неам лимон

kako nema...pred 10 godini mamata mi se e*a bree:vozbud::vozbud:

uste pamtam i pak umot ne mi ide ejjj...
so red..bevme na slava a jas i kiselinata sme prijateli kako sto sum so kafeto...i ispiedov preku 7 cinii krastavici(a zgora na se skrisno stavav ocet-ama ocetna kiselina ne vinski ili jabolkov-ne gi podnesuvam:))

e ondak u 3 casot zavrsiv na toksikologija od truenje UM..a i denes jadam(i go pijam ocetot) samo so UM:toe:

Супа без оцет неможам да замислам така да редовно оцет,И секако во оние салати каде што се става оцет без оцет не ми е вкусно јадењето.

НЕ јадам оцет, не ставам односно :0

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom