Новогодишна одлука '09 (New Year's Resolution)

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
2008-ма година беше година со големи за мене предизвици. За среќа на мое големо задоволство успешно се покажав.
Факултетот ми беше на прво место и успеав да ја завршам годината експресно.Не ми беше битен просекот бидејќи имав и други обврски од кои не сакав да се откажам.
Продолжив со тренинзите на мое најогромно задоволство. Резултатите сами по себе дојдоа и добив (уште ја чекам да ми стигне) стипендија од агенцијата за млади и спорт.
На љубовен план нема никави промени.И оваа 2008-ма година 4 по ред сум заедно со љубовта ми. Среќна сум.
Со семејството -среќни задоволни поради моите успеси.Татко ми доби нова работа.
Имаше една работа за која се разочарав ,(ок не беше само една) не ми дадоа виза за Англија.
Меѓутоа
Се на се 2008 се покажа како доста успешна година за мене и за моите.

Е сега 2009.
Тешко дека и оваа година ќе ми биде толку успешна што се однесува на моето образование. Ке бидам среќна ако не ми останат предмети за во 3.
Други планови и цели за 2009 немат,со оглед на тоа што сите мои планови моментално се преукопирани со маркетингот.
И се надевам дека ќе добиеме либерализација на визниот режим и ќе можам да си ја остварам желбата да одам у Лондон.

Пош лани немав ништо пишано...
ке си кажам што ми е цел за во 09......
Да исчистам втора.. се со ред.... и конечно да почнам да учам со време а не 5 до 12...
И кооонечно да престанам да се зафркавам со љубовта, да не си праам екскурзии со паметот и да останам вака заљубена... без да применувам некои ифкс идеи.....
тоа ми падна на памет во моментов... али ке го ревидирам

покрај основните здравје среќа пари
да ја исчистам 3та..потпчно да успеам да запишам 4та и редно време е да се засериознам околу љубовта...да превземам нешто а не само да си чекам :kesa:

покрај основните здравје среќа пари
да ја исчистам 3та..потпчно да успеам да запишам 4та и редно време е да се засериознам околу љубовта...да превземам нешто а не само да си чекам :kesa:

SUper :D jas 1 2 3 da iscistam ii u pm so fax :(

Годинава ептен имав падови и нагорници.
Она за што сум особено задоволен е тоа што сите што ги сакам се здрави. Во поглед на образованието завршив правен факултет и се запишав на постдипломски-отсек меѓународно право и меѓународни односи. Во поглед на љубовта- раскинав со девојката со којашто идев 5 години.И она што мислев дека ќе е мој најголем комар испадна дека е една квалитетна животна лекција за којашто сум среќен дека ја добив волку рано у живот. Па валда треба да кажам дека ми е мило што и мајка ми ја натерав да се запише нафакултет.
за ова година како желба и план стои-
1 Јас и сите што ги сакам да се здрави и среќни
2 Да добијам звање магистер по правни науки
3 Да се вработам на работно место кое одговара на моите желби и интереси
4 Да ја најдам девојката на мојот живот
5 Да фатам некоја стабилност у живот, многу беше динамична годинава
6 Не дека не сум задоволен,ама финансиски може малце да се подобри!
Имам многу други желби ама покрај сево ова едноставно се небитни!

Хаааааааа, планови до сега ич скоро и да не сум правел у смисла временски ограничени... Не мачете се тоа само врши притисок, освен ако не е од животно значење за се има време... Оваа година стварно ништо посебно, факс(информатика) некако иако стасав 4 год. а сега веќе апсолвент губи смисла, не за друго ја изгубив мотивацијата ми фали некој или нешто да ме поттурне па ако веќе мора нешто да се посака за следната нека биде тоа тој фактор кој некако ќе ме врати у колосек...
- 2008, здравје на ниво се попраив само како што ми велат:toe:
- 2008, пари шо да кажам спортската ептен иде посебно овој период
- 2008, врска???? тоа беше???? никако да излезам од минатото ми се враќаат овие а јас слеп... веќе бегам ... отворени врати ...

Друго појма немам нема да речам како што гледам пишаат останатите сите, 5-ки , 10-ки или да се запишам - туку ќе речам да научам нешто повеќе, тоа што ми треба, што ќе помогне другото задржете го настрана... Се најдобро за сите околу и подалеку од мене освен за некои дотични за кои не сакам да слушнам ни видам... Дајте им либерализација па да фатат магла по светот :pos2:
Over&out

Hmm,Let Me Begin...
Значи,да сумирам,оваа 2008 не беше баш и лоша година:)Многу повеќе убави работи ми се десија отколку лоши(но сепак се тука и тие).
Во врска со школото,па и не бев задоволна,крај на трета со успехот,но тоа беше и помина,сега сум доста подобра и се надевам таква и ќе продолжам да бидам:)
Во врска со љубовта : Оh,well.Ups and downs all the time:)Многу бурна 2008 во поглед на оваа точка:)Бев заљубена,па скршена,па заљубена пак(:pos:),па пак ме повредија али сепак не се предадов и сеуште сум жива и полна со оптимизам:vozbud:
Во врска со здравјето:Добро ме служеше цела година фала богу:)
Во врска со други одредени убави настани хмм:прекрасно го прославив роденденот,воочив кој ми се пријатели а кои не,конечно се осмелив да свртам нова страна во животот и да превземам некои работи кои ми го подобрија истиот.Го зацврстив и подобрив мојот карактер,поради што ми е многу драго,итн итн(сеа да не се фалам:pos:)
Лоши работи за 2008..Хмм..Дефинитивно загубата на две личности кои ми значеа цели 17години:((Rest In Peace),лицемерите и дволичните кои ги има насекаде околу мене,под чиво влијание потпаднав еден период од годинава,една караница која го смени мојот тек во животот,сеуште незнам дали на позитивен или на негативен начин итн итн
Е сеа,планови за 2009:)
-да го постигнам успехот во школо кој го посакувам и да се запишам на посакуваниот факултет па и таму добро да ми тргне:)
-подобри односи во смејеството,со пријателите
-нова љубов,врска која се надевам ќе биде различна од изминатите(на позитивно нали):)
-одлична прослава на мојот 18ти роденден:pipi:
-да симнам некое килце:pos:
-во однос на карактерот да бидам поупорна,понемрзлива и да не спијам толку(ова тешко али ај:icon_lol:)и некои други ствари:)
Ова се некои од побитните работи кои сакам да ги направам(и се надевам така и ќе биде:icon_lol:),а другите се некои ситници:pipi:

Како што и пишав лани, сакам да продолжам да се радувам на малите работи и да не згасне насмевката од моето лице. Претходната година беше доста успешна. Секое утро се радував, секој ден нов почеток и борба да се истрае. Имав големи победи но и порази. Ама среќна сум што на ниедна пониска скала не потклекнав. Дипломирав! Прошетав онаму каде што од увек сакав да идам:) Се искачив на Ајфеловата кула, пиев коктели во Шпанија, уживав во Louvre, се роди детето во мене во Дизниленд, се пронајдов себе си во Ница и што уште не. Победив на едно поле, изгубив на друго. Прекратив долгогодишно другарство, не од што ја сакав едноставно неможеш повеќе да бидеш нечие рамо за плачење, а за тебе никогаш да не е тука. Секоја година си поставувам нови очекувања од кои малку ми е страв. Победив и на полето на љубовта, прекратив долгогодишна врска и среќна сум, чудно но вистинито. Започнав нешто кое ме прави среќна и во наредната година сакам да не се плашам:) Запишав магистерски и се гордеам поради тоа. Се вработив и на тоа поле успеав. Станав тетка на прекрасен дечко :):) Се преселив во станот конечно :):):) и си го обожавам новиот дом. Се на се прекрасна година, која завршува исто така убаво. Во целата таа борба научив многу, повеќе верувам во себе и во луѓето. Сепак уште ми фали личноста која ме создаде и заради која живеам, за да го остварам нашиот сон. Имам многу планови за наредната година, сакам да исчистам година, сакам да успеам во работата, да научам многу нови работи, да создавам мостови кои нема да се срушат. Да сакам и да бидам сакана. Љубовта да ми е на прво место, да не сакам со разум туку со срце. За сега толку, знаеме дека случајните работи се тие најдобрите.:helou:

Pravnice kaj ke zapısuvas postdiplomskı po MO??

Inace planovı nemam no si posakuvam poveke kasmet ı zdravje a ne u 5 do 12 ılı vıza da nemam ılı operacıja da me praat....

Бурна година, првите 6 месеци позитивно, вторите не баш... Година на љубовта, страдањето, созревањето, растењето... Една личност се вртка низ неа... Но, 2009:

1. Нема да си дозволам да страдам за неа, 2009 - нов лист.
2. Ќе почнам повеќе да го изразувам своето ЈАС.
3. Ќе почнам да ги подобрувам односите дома.

Ова ми е повеќе од доволно. :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom