Новите пакети DUO Extreme од On.net

• Креатор на темата Креатор на темата corba666
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
абе на договорот од оннет за дуо екстрем на пример бројот на телеком што ми е на пр. 02/2626-ХХХ ке ми се смени или.............или јас се заебав............

абе на договорот од оннет за дуо екстрем на пример бројот на телеком што ми е на пр. 02/2626-ХХХ ке ми се смени или.............или јас се заебав............
ako si potpisal za da go zadrzis brojot(si platil 800 denari na telekom)ondak ne mu ja misli istiot broj ke ti ostane.i jas za prefrlanje na stariot broj si plativ 800 denari(poslednite pari koi ke gi zemat telekom od mene).

Убаво што ти текна за ова?Гарант треба да остане затоа и се вика задржување на стариот број али треба да се праша подетално сепак те става во недоумица прашањето.Иначе гледам друже ти си ми во близина некаде јас сум на 02/2617-XXX ти се јавија бе за модем или сеуште чекаш :)

Скарфејс,може ќе ве влечат до први април,и после ќе ви речат : Априлилили! :)

На факс еден колега има дуоекстрим,вика идело "топ",ама па лаик е,а тврди не е поврзан со он.нет.
Не можев да извлечам повеќе информации,освен дека е топ,и дека последен месец симнал 320 гига.

ako si potpisal za da go zadrzis brojot(si platil 800 denari na telekom)ondak ne mu ja misli istiot broj ke ti ostane.i jas za prefrlanje na stariot broj si plativ 800 denari(poslednite pari koi ke gi zemat telekom od mene).

Прашав за ова што викаш ти дека треба да се плати кон телеком 800 ден во Он Нет ми рекоа дека можело да си го задржиш стариот број и на телеком не им плаќаш ништо.Изгледа таа цена Он Нет ја плаќа на Телеком чим ние ништо не плаќаме.

Иначе Mac ништо чудно и тоа да се деси во Април.Сега знаеш другиот месец празници се ближат празници се ближат :) ке нема ниеден работен ден :) Ке видиме бе брат како е интернетот кога ке го добиеме овака уште ништо суша е преголема.Само совет до сите што сакаат да земат ДУО.Ако не ви значи телефонскиот број сменете го.Додека телеком те исклучи од негова мрежа ке се утепаш чекајки.

Па пишува дека на нивен трошок е задржувањето на бројот.

Со дуо добиваш:

• супербрз и неограничен интернет;
  • неограничени разговори во Онтел и 300 минути гратис кон другите фиксни мрежи.
  • заштеда на сите видови разговори (на фиксен, кон мобилни и во странство) до 70 %;
  • бесплатно задржување на постојниот фиксен број.
  • без претплата во Телеком

Јас сепак мислам дека он нет не се поголеми ѓубриња од телеком. И јас чекам во друг град да ми го сменат телефонскиот оператор веќе месец и пол, ни трага ни глас, а да нејќев да го задржам бројот, веројатно за неколку дена ќе беше готова работата.
А тоа дека ќе ги тужеле он нет т-home, да не се лажеме дека ќе има тоа некаков ефект. Со таква мултимилионска апашка компанија и правниот систем што го имаме, правдата сигурно нема да биде задоволена.

Кај што има сила нема правда.

Ај да се надеваме дека сите наскоро ќе бидете уклучени, па после и низ сите градови да го има овој пакет, па здравје боже и ја да ставам.
:kafe:

Lugje jeste da mnogu se ceka za ova duo -vo, ama bas gleav vo dogovort.. Pisuva vo rok od 25 RABOTNI DENA ke stavat internet.. Toa ti e otprilika za 1 mesec i 1 nedela.. Znaci ja ako potpisav dogovor na 1 noemvri, duo -to bi trebalo da mi go stavat najkasno do 7-mi dekemvri (otprilka taka nekako). Sto e mnogu mnogu e, ali aj ke pocekam.. I onaka do sea sum izdrzuval so solo 15, pa za eden mesec.. :)

Lugje jeste da mnogu se ceka za ova duo -vo, ama bas gleav vo dogovort.. Pisuva vo rok od 25 RABOTNI DENA ke stavat internet.. Toa ti e otprilika za 1 mesec i 1 nedela.. Znaci ja ako potpisav dogovor na 1 noemvri, duo -to bi trebalo da mi go stavat najkasno do 7-mi dekemvri (otprilka taka nekako). Sto e mnogu mnogu e, ali aj ke pocekam.. I onaka do sea sum izdrzuval so solo 15, pa za eden mesec.. :)

Welcome to the club друже.Ке се изначекаш бе брат најискрено ти кажувам.Во договорот пишува 30 РАБОТНИ ДЕНА али знај дека и тие не ти гарантираат дека ке те викнат за модем а камоли да ти инсталираат дома ДУО.Имаме рекордери тука бе друже што уште од 10 септември правеле договори уште интернетот никаде не им е.А ти сега само што си почнал да чекаш и викаш дека е многу.Чекај ке дојдат деновите кога ке почнеш да се нервираш повеќе ке вртиш телефони ке се караш по салони те чека дуги пут до толку посакуваниот интернет :) И јас викав дека ке дојдат за 20 работни дена али еве денес го правам 36 работен ден никаде ги нема така да не дај боже ако ја доживееш истата работа како ние што чекаме би требало во Јануари 2009 да те викнат.Немој и да ми кажеш дека си го заржал стариот број на Телеком.Ако си го направил тоа Господ нека ти е на помош ке се изначекаш.Ај со среќа и не се нервирај многу само лошо ке си направиш на себеси.На компаниите ич не им чуе :)

И јас порачувам овие денови...Искрено не е убаво да си го дадам бројот кој го имам 20 години ќе си го задржам па што сака нека биде:toe:

Бидејќи веќе недела дена опремата ми е дома а никој од OnNet не ми се јавил и да ми казат дека сум приклучен на нивната мрежа денеска најкултурно им се јавив и прашав до каде се пустање на услугата. Таа женската ми вика па се чекало 5-10 работни денови а јас и се обратив со зборовите ''имате рок до понеделник да ме приклучите и доколку не го сторите тоа доаѓам во вашиот салон и го раскинувам договорот'', кој не е почитуван од страна на OnNet

Бидејќи веќе недела дена опремата ми е дома а никој од OnNet не ми се јавил и да ми казат дека сум приклучен на нивната мрежа денеска најкултурно им се јавив и прашав до каде се пустање на услугата. Таа женската ми вика па се чекало 5-10 работни денови а јас и се обратив со зборовите ''имате рок до понеделник да ме приклучите и доколку не го сторите тоа доаѓам во вашиот салон и го раскинувам договорот'', кој не е почитуван од страна на OnNet

Немој да мислиш дека ако си им рекол дека ке го раскинеш договорот дека они нешто ке променат.Гајле немаат бе.Јас уште чекам за модем вчера бев во салон и истото како и ти и го кажав на таа во салон.Ако до петок не ми се јавите ке дојдам да го раскинам договорот.Многу ладнокрвно ми врати ми вика господине стрпете се ако сакате ако не дојдете и раскинете го договорот.И да не сакаш да го раскинеш договорот овие не ти оставаат друга опција:toe:

Не знам како може да чекате толку време, јас за инат би им раскинал, има и други компании кои нема да бидат послаби (со оглед на искуството во последните 2 години што го имам со Но Нет) за слични цени.

Немој да мислиш дека ако си им рекол дека ке го раскинеш договорот дека они нешто ке променат.Гајле немаат бе.Јас уште чекам за модем вчера бев во салон и истото како и ти и го кажав на таа во салон.Ако до петок не ми се јавите ке дојдам да го раскинам договорот.Многу ладнокрвно ми врати ми вика господине стрпете се ако сакате ако не дојдете и раскинете го договорот.И да не сакаш да го раскинеш договорот овие не ти оставаат друга опција:toe:

Тоа е затоа што знаат дека немаме муда да раскинуваме договори. Да се откажат 200 луѓе за 3 дена да видиш како после одма ќе ти се јават и ќе ти викаат дека згрешиле и како надоместок ќе ти дадат 6 месеци гага користење на услугата. Како да не

Тоа е затоа што знаат дека немаме муда да раскинуваме договори. Да се откажат 200 луѓе за 3 дена да видиш како после одма ќе ти се јават и ќе ти викаат дека згрешиле и како надоместок ќе ти дадат 6 месеци гага користење на услугата. Како да не

Не е работата имање муда или немање друже.ДУО услугата јас ја земав прво ради примамливата понуда и цена кој ја даваат а второ и најголема причина ми е што договорот за WADSL кој ми важи до средината на март 2009 год се прекинува.Тоа ми е работата.Или да не бев врзан со Он Нет по ниедна основа немаше да ми чуе да го раскинам договорот одма.Ке си ставев кабловски и готова работа.Искрено да гледаме ако го раскинам сега договорот на кого ке си наштетам само на себеси.Ке ми остане да скапам со WADSL уште 4 месеци и телефон да им плаќам на Телеком по 700 ден просечно од месец.Нормално кога го правев договорот уште од септември ми беше овој план е сеа не знаев дека овие неспособните од Он Нет толку ке ја закочат работата.Јебеш га како и да ја вртиш работата на крај секад корисникот го јаде.Али ништо чудно и да пукне филмот и да се раскине договорот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom