Новите пакети DUO Extreme од On.net

• Креатор на темата Креатор на темата corba666
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Кој е default password на Callisto-то? Да зирнам кај другар ми колку mbps му пуштаат од централа. Фала :)

Некој овие 2 дена проблеми со екстримов...........не е како што треба на Виста доле наместо да ми пишува Local And Internet мене ми пишува само Local и има некојси слаб интернет од 1 мб макс....после некое време се опоравува или како му текне.Некој друг забележано ова ???

username: user
password: user

bar taka bese kaj mene po default.

Фала ти, работеше. Уште една работа, до сите корисници на Extreme, ај ако сакате ѕирнете во интерфејсот на модемот, според конфигот колку мегабити ви пуштаат од Он.Нет? Кај другар ми е 6mbps/1mbps, иако има низок attenuation и висок signal to noise ratio, што значи не гледам причина модемот да е ограничен на 6mbps.

Фала ти, работеше. Уште една работа, до сите корисници на Extreme, ај ако сакате ѕирнете во интерфејсот на модемот, според конфигот колку мегабити ви пуштаат од Он.Нет? Кај другар ми е 6mbps/1mbps, иако има низок attenuation и висок signal to noise ratio, што значи не гледам причина модемот да е ограничен на 6mbps.

А да ми кажеше каде се гледа ова чим влезеш со лозинката и пасот па да видам и да ти кажам? :)

А да ми кажеше каде се гледа ова чим влезеш со лозинката и пасот па да видам и да ти кажам? :)

Заборавив. :) Во менито лево што се наоѓа, опцијата над Change your password, не памтам точно како беше називот. Од таму фати една слика.

Заборавив. :) Во менито лево што се наоѓа, опцијата над Change your password, не памтам точно како беше називот. Од таму фати една слика.

Ако мислиш на ова повели :)

DSLPortStatus-GoogleChrome.jpg

Луѓе, абе некој информации за пакетите со телевизија?! Уште колку ќе чекаме?!

Луѓе, абе некој информации за пакетите со телевизија?! Уште колку ќе чекаме?!

40 тв канали, од кои 8 бесплатни, 30 радио и нешто што не е баш јасно, ЕДНОНАСОЧЕН ИНТЕРНЕТ ?!? и сето тоа за 500 денари со ддв.

Така слушнав пред некое време.

Колку фино, ти имаш 18mbps, другар ми 6. :) Фала за сликата и уживај си во брзината.

абе луѓе оннет ограничува по усер, не гледајте колку е на модемот.џабе има 18 мбита , кога пакетот му е 10 мбита

40 тв канали, од кои 8 бесплатни, 30 радио и нешто што не е баш јасно, ЕДНОНАСОЧЕН ИНТЕРНЕТ ?!? и сето тоа за 500 денари со ддв.

Така слушнав пред некое време.

пак ширите дезинформации.имате тема за дигиталната телевизија.прочитајте тамо

абе луѓе оннет ограничува по усер, не гледајте колку е на модемот.џабе има 18 мбита , кога пакетот му е 10 мбита

пак ширите дезинформации.имате тема за дигиталната телевизија.прочитајте тамо

Модемот му се синхронизира со централата на 18mbps, кај другар ми на 6mbps, а според attenuation-от на линијата и signal to noise односот дефинитивно може да се синхронизира на далеку поголема брзина. Јас ја барав причината, а бидејќи информациите за телефонската линија покажуваат дека може да издржи над 6mbps, ќе се јавиме во Он.Нет и ќе бараме решение.

Ima li nekoj informacija za ogranicuvanje na brzinata kon serveri vo BG (Bugarija) od zadnjive 10-na dena od Zamunda mi siminja so max. 5-5.5 mbps... i na speed testovite prema BG serveri dava max. 3.75 mbps speed :(...

Ima li nekoj informacija za ogranicuvanje na brzinata kon serveri vo BG (Bugarija) od zadnjive 10-na dena od Zamunda mi siminja so max. 5-5.5 mbps... i na speed testovite prema BG serveri dava max. 3.75 mbps speed :(...

Кај мене е се супер.Со 10mbps ми иде.Да не имаш некој друг проблем инаку со серверите на Zamunda е супер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom