- Член од
- 29 јуни 2005
- Мислења
- 1.284
- Поени од реакции
- 14
Друже...со сета почит кон твоето мислење.
Ама ние тука разговараме за надпартиски цели.
А со надпартиските цели, може само државата да ќари.
Затоа не е потрбно да даваме партиски шмек на дискусијава.
Околу Бранко...кратко и јасно.
Правел криминал...нека одговара.
Ако не одговара, значи не правел.
Правел лошо....не го сака народот.
Не го сака народот...нема на следните избори да го гласа.
Готово.
"realen",zoshto ne go komentirash intervjuto na Malevski ili vo momentov ne e vo polza na vas "nezavisnite" od Bihakjka????
ВЕСТ: Значи, ние постојано преговараме само за нашето меѓународно име, односно да го смениме БЈРМ?
Малески: Тоа е темата на дебатата. Тоа е јазолот, тоа е проблемот - меѓународното име, кое велам на инсистирање на Грција се сведува на барање дистинкција со нивната покраина Македонија. Е сега зад тоа барање има многу историја, балканска, стравови од иредентизам, експанзионизам, итн.
Малески: Па прво за двојната формула. Не е лошо да истражите кој ја измисли таа двојна формула. Тоа е наша измислица. Во Времената спогодба, а времена е затоа што финалната спогодба ќе дојде со разрешувањето на главниот проблем, сме се согласиле да бараме заемно прифатливо решение за името, ама јасно е дека се мисли за меѓународна употреба. Кој е тој генијалец што ја измисли таа двојна формула, а после сите како папагали повторуваа, не знам. Јас се обидов еднаш двапати да кажам дека тоа е наша измислица, што никој надвор не ја прифаќа. Ниту Грција, ниту другите. Бидејќи сите знаеме што е проблемот. Проблемот на почетокот беше како со меѓународното име да се направи дистинкција со грчката покраина Македонија. Тоа беше почетокот, сега има некои други барања, но тоа е друга тема. Значи никогаш не било проблем како тие да не викаат нас, туку како да се направи во меѓународните односи дистинкција, и тоа е вистината. Сега нам може не ни се допаѓа вистината, и бидејќи не ни се допаѓа ние си измислуваме двојна формула и луѓето една деценија ја бладаат таа двојна формула.
ps.Grujo go donesovte na vlast (vo nego investiravte od 96) za da vi gi reshi "gomnenicite' so imeto i vo ISTORIJATA da bide zapishano VMRO dpmne go smeni imeto ,ama Grujo ja razbra igrava i saka da bide GAZDA .BRANKO ima samo izbor pomedju GILANSKATA SINA LADA ( KINGERot go nema ,go potroshi)i LEARJETot. Snajperi i Ami6 se nadminata rabota.....