НОВА МАКЕДОНИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата arschloch
  • Време на започнување Време на започнување
Јас само пренесов информација, и искажав мое мислење...

Како што си искажал ти свое мислење така и другите имаат право да си искажат свое мислење.Сепак ова е демократска држава каде секој има право да си го каже она што сака.тебе никој не те врегал така да воздржисе и ти од вреѓање на другите

демократија, за каква демократија зборуваш ? ја распродавате Македонија како да е ваша сопственост...

И пред да отвораш тема или даваш коментари прочитај ги правилата.Едно од нив гласи вака

1. Најважното правило - во никој случај членовите несмеат да се обраќаат едни на други со погрдни зборови. Навредите сочувајте ги за политичарите. За прекршување на правилото следи отстранување од форумот.

на rossoner stefan мислам, гледаш дека сака да си го даде газот, само да влезе во нато... ама мојот гс не е за продавање...
ааааааааа , извини другар , не те разбрав , моја грешка.Не знам дали требаше да го кажеш ова за човекот. Си ја има шифрата во никот , ти текнува ????? --- :Роза , база , јави се , овде росонер , јајцето е изматено , кога да дојдам по вреќата брашно :vozbud:

Голем патриот сум и се ама мислам дека за нас подобро е влез во Нато под некое име од типот на Северна Македонија(бидејки нема да сме единствени има Северна Ирска Северна Кореја...) или Демократска Република Македониај(веке има Демократска република Конго).
кога сме веќе кај “правила“ , ова е навреда за мене...

ај ќе ти се извинам, ако ја избришеш таа реченица од твојот коментар...

Која реченица????,ама разбери дека секој си има мислење ти мозеш да се сложиш со тој некој и неговото мислење или не ама вреѓање скраја било Никако

Американците секогаш ни биле пријатели(гледано назад во историјата), и затоа ја не би верувал на некојси HELLASS весник, сите знаеме дека спасот за Македонија е кај нив ама и нив ќе ги изгубиме како сојузници ако го изберат црнчугата за претседател затоа молете се да не биде така....

sojuznici se sojuznici, ostaj ti toa, sto ima vrska koj e pretsedatel. Ili se sojuznici ili ne se.

Иако малку ќе забегаме од темата морам да ти укажам на фактот дека не си прочитал баш целосно како ова овде:

-Две години подоцна, во летото 1948 година, бранејќи се на планината Грамос на крајниот север на Грција, Вафијадис и ДАГ ќе бидат поразени -разбиени. Американската војска, која во меѓувреме се приклучува на Британија во Грција, ќе им стави на располагање на монархистите и напалм-бомби кои, овие, ќе ги употребат при битките на Грамос.

Od mnogu golema "makedonshtina", chita, no ne saka i ne mu odgovara da bide taka, pa zatoa ne mu se objavuva...

:)Америка е премногу конзервативна па да избери црнец за Претседател..Многумина од поддржувачите на Клинтон(доколку победи Осама) својот глас ќе го дадат за Џон МекКејн (кој моментално има 3-4%поголем рејтинг и од двајцата, последниве денови)А политиката има врска, како што е кај нас дали ќе биде ВМРО или СДСМ, секој си води своја политика..Така да, Буш да беше на средина на мандат, мислам дека хеленине не би се обиделе да не ветосаат, ама нејсе.Почнаа потезите на поддршка на Македонија од страна на САД..Вчера Даниел Фрид изјави дека ПОСТОЈАТ МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК И МАКЕДОНСКА ДРЖАВА, а Викторија Нуланд (една од десетте највлијателни жени) амбасадор на САД во НАТО, ќе допатува во Македонија...Ќе речите интерес и е на Америка тоа..Епа интересот моментално ни е ист..Peace!

Govedata koga odat na kolenje se do momentot koga nozot ne im vleze vo grlo, ne veruvaat deka stopanot ke gi zakole. Toj pa stopanot celo vreme im frla i gi podlazhnuva so nekoe parche pchenka, za da bidat srekjni i ne posumnjaat deka kje bidat koleni. Na nekoi sto imaat ludilo i i koga kje go dobijat nozhot vo grlo se uste ne im se veruva.

Е ајде според тебе што сакаш да направиме?Да се споиме со Руската Федерација?Или Кина да ја преместиме нашава земја?Каде се сега да не поддржат русите, кинезите?Знам дека и САД работат од интерес,ама кој сојузник друг ни остана?Русите и кинезите си го тргнаа газот настрана!Оти немаше никаква изјава во однос на Македонија?Русија НЕМА МОЌ!Со едно милјардиче од САД,или некој тон пченица и одма се кротки и питоми...Ако им дојде нив до Македонија, ќе речеа, ајде Македонци фатете про-руска ориентација,ние ќе ви помогниме за ова ова и ова...А тие што?Молчат...Епа САД се понуди за помош, а немаме друга опција...

ДАНИЕЛ ФРИД ГИ НАЛУТИ ГРЦИТЕ
За САД, Македонците се факт
Македонскиот јазик не е „таканаречен“, им одговори Фрид на грчките новинари, истакнувајќи дека постои и македонска нација, на што остро одговори министерката Дора Бакојани
8EA700D0BD65C243A5AE9D4B3E224B9E.jpg

Официјална Атина вчера остро реагираше на ставовите на заменик-државниот секретар на САД, Даниел Фрид, кој јавно кажа дека постои македонска нација и македонски јазик. На прес-конференцијата во Вашингтон, посветена на букурешкиот самит на НАТО, грчките новинари поставија неколку прашања за името на Македонија, која сите до еден ја нарекуваат ФИРОМ, но добија студен туш од претставникот на Стејт департментот.На забелешката од грчки новинар дека рекол „македонски јазик“, кој е „таканаречен“, Фрид одговори:Не мислам дека македонскиот јазик е таканаречен. Македонскиот јазик постои. Постојат Македонци. Како што знаете, во Стејт департментот се изучува македонскиот јазик. Сите јазици се творештво на човекот, тие се развиваат и се кодифицираат. Затоа постои и македонскиот јазик. Секако, постои и историска македонска провинција, која е различно нешто од државата. И тоа е важно. Јасно е дека Владата во Скопје, како што ние Американците ја викаме Владата на Македонија, нема претензии. Ние ја признаваме разликата меѓу историската територија Македонија, која е секако поголема отколку државата. И ние го поддржуваме процесот за изнаоѓање решение за името што го води медијаторот Метју Нимиц - изјави Фрид.

Govedata koga odat na kolenje se do momentot koga nozot ne im vleze vo grlo, ne veruvaat deka stopanot ke gi zakole. Toj pa stopanot celo vreme im frla i gi podlazhnuva so nekoe parche pchenka, za da bidat srekjni i ne posumnjaat deka kje bidat koleni. Na nekoi sto imaat ludilo i i koga kje go dobijat nozhot vo grlo se uste ne im se veruva.

Незнам кој е е дечково ама мислам дека треба да писува кирилица за почеток па послем да дели народни мудрости ... мозе е у право ама дефинитивно заслужува ban

Абе само МАКЕДОНИЈА, друго НИШТО! затворете тему сга :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom