Nokia N95 конечно и на нашиот пазар

Член од
29 јануари 2005
Мислења
313
Поени од реакции
3
Само што се вратив од мобилара и Н95 чини 650 Евра таму. (нема да рекламирам) Бушав друже... извини ми.. ама мислам дека зборуваш САМО од инает и ништо друго.За тебе се ова е... "хирови на богатите деца".Како и да е и ова... како и сите други гаџети има мани ќе посочам една.. од човек кој веќе го поседува:
I have this phone. I like all the features. There are so many. The resolution and menu interface is awesome. I hate the small bugs it has. Like it freezes sometimes. The gps is dodgy. Never really works. And you can hide certain videos and images...

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
TrTe-MrTe напиша:
Само што се вратив од мобилара и Н95 чини 650 Евра таму. (нема да рекламирам) Бушав друже... извини ми.. ама мислам дека зборуваш САМО од инает и ништо друго.За тебе се ова е... "хирови на богатите деца".Како и да е и ова... како и сите други гаџети има мани ќе посочам една.. од човек кој веќе го поседува:
I have this phone. I like all the features. There are so many. The resolution and menu interface is awesome. I hate the small bugs it has. Like it freezes sometimes. The gps is dodgy. Never really works. And you can hide certain videos and images...
Не зборувам САМО од инает,уствари не зборувам ВООПШТО од инает.Зборувам од мојата гледна точка на работите,и го бранам мојот став.Не ми е мене гајле ако некој купи телефон од толку пари,нека даде и 5000 евра ако сака за телефон,тоа ми е мене несфатливо.
Иначе како и секоја техника,мора да има свои маани,во секој случај е-како ќе ти се погоди.

BusHav

Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Necrophilia напиша:
Иначе ако ми се нуди некоја добра кола што само ке ми седи во гаража а нема да знам да ја возам за добри пари одма би ја купил.

п.с. 8800 ши-роко држи цена затоа што е бизнис модел, не е се до функциите кажав и во мојот прв пост, туку и квалитетот.
Колата има 300 коња,забрзување до 100км/х за 3,4 секунди,кожа,фул опрема и се така натака,ти даваат за 30 000 евра,ти немаш возачка,поима немаш од возење,можеби некогаш кога ќе остареш ќе ја провозиш(ако сеуште вози до тогаш),во текот на целото тоа време ти седи во гаража,ти би ја купил?

А демек 8800 ако си купам за 700 евра,а друг телефон за 300,тоа значи дека имам гарантиран квалитет за цел живот,нема шанси нешто да се заебе?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
600 евра за телефон??? Па вие не сте арни. Знаете колку просечни македонски плати се 600 евра? Не би ги дал и златен да е телефонот. Зошто... Затоа што е технологија, а секој ден има понова и понова. За 2 месеци нема да вреди упола од цената. И што... Само купи го за курчење и тоа 2 месеци. После ке биди стар модел.

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Ние N95 ќе си дозволиме кога ќе падне цена на 10.000 денари, а тоа ќе се случи за 3 години и више.
Јес да телефонот е ѕвер, со 5 мегапиксели камера, мп3, ГПС (јес да кај нас не ни треба ГПС, пошо нема уште мапи за МКД).
Но по 3 години кога ќе си дозволиме ние во Македонија да купиме Н95 по цена од 10.000 денари, тогаш секако дека ќе има многу понапредни мобилни со понапредна технологија во нив, со 10 мегапиксели камера и сл. (Јес да Samsung има произведено мобилен со 10 мегапиксели камера Samsung SGH-B600).

Еве го Samsung SGH-B600 со 10 мегапиксели камера, т.е. ова не е мобилен телефон со камера, ова е дигитален апарат со вграден мобилен. :) :) :)

Ај да не забегувам од темата.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Mac)) напиша:
5.ГПС уред----убаво е коа ќе вложиш во иднината коа се знае дека кај и да е ќе искочи мапа за Македонија :)
Мапи се изработени за Македонија и има детална мапа на Скопје од скопска фирма направени (после ќе ви најдам и линк), само работата е што ни се скапи да платиме и ги нема кракувани.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
BusHav напиша:
П.С. Ако е телефонот така голем,зошто јадеше гомна дека ти треба ранец за да сместиш плеерче и дигиталка,кои можеш да ги најдеш и во помали димензии од мобилниот?
Значи ова е терање во инает до даска еј...
Види вака...ако не си запознаен со технологијата доволно или нешто не ти се сложува многу е попрактично да имаш еден уред за све отколку 5 уреди
Со Н95 имаш избор...коа ќе ти се посака моеш да сликаш,коа ќе сакаш моеш и видео да снимиш или музиче да слушнеш...или не дај боже ако заглавиш да чекаш некој плус пола саат и да погледнеш некој дел од Lost...

Toa со ДВД плеерот не да не ти држи вода ама ај нека ти биде...ај кажи ми сакам да идам кај другар и да му пуштам да глеа клипче за овие од ЈБт или да му покажам што се дешава у Лост у 22 епизода,2 сезона...
Ќе му го донесам мојот ДвД плеер?...или ќе го терам да ми го сними блутутот на ПЦ за да ги пребацуеме?

Мислам на крај краева ако ти немаш ДВД плеер кој К ќе ти е н95?

Овој телефон е за оние што може да си го дозволат односно не е за луѓе кои немаат ПЦ или ДВД или па ТВ...
A со тоа дека апаратот вадел боље слики секако дека вади но ти мислиш да даваш пари за ПРО апаратче кои се носат у цела торбица?!
И демек сеа ме убедуваш дека тоа ќе го носиш секој ден,цело време?
Ајде размисли малце боље која ти е исплатливоста...
А ако земеш некое бедно од 5-6 мП еве ти споредба со Сони Т1

Еве го Т1

Еве го Н95

Ако ти не знаеш како да го искористиш телефонов,земи просурфај,иди на јутјуб поглеј малце што се може телефончево...
Немој да не убедуваш дека се џабе парите...

И финтава не е споредба дали н95 или апарат,мобилен,ајпод,ранец,покет и двд плеер...
Бидејќи секој нормален човек веќе има мобилен,двд и апарат...а ако нема што уопште размислува за н95 коа нема пари нели :)

Еве ти специјален поздрав зашто за тебе ќе ја изместам темава со сликава од н95...

И малце викаш а?

BusHav

Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Џабе се убедуваме и се вртиме во круг со објаснувањата.Јас си останувам на мојот став,ти на твојот и тоа е тоа.Купи си Н95,јас ќе си купам повеќе уреди и ајт со здравје!

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Чекај ти ги немаш тие уреди? :S

BusHav

Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Mac)) напиша:
Чекај ти ги немаш тие уреди? :S
Уште мп3 плеерче ми фали и гпс уред,да одам на водно и да не се изгубам

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
@Бушав
Друже стварно го тупиш. Јасно ми е дека нејќеш да признаеш дека не си во право ама ај тоа е. 3 страни се воздржав од коментар, ама веќе стварно неможам. Добра дигиталка е доволно голема колку да не ти ја собере во џеб, всушност во торбичка треба да ја носиш:) али ај. Се шеташ низ градот и сакаш нешто да сликаш, вадиш мобилниот отвараш слајдерот и сликаш. Дигитален апарат во секое време по цел ден кај и да одиш м’кнеш со тебе? МП3 плеар по цел ден ќе влечкаш со тебе кај и да идеш? ДВД плеар како што кажа Мац?Ај за ГПС уред уште е ново за нас и нема да го споминјам.

Значи според мене технологијата ИДЕ НАПРЕД и измислуваат повеќе функционални уреди кои зафаќаат минимален простор да можеш се тоа да го носиш во џеб и во секој момент да имаш телефон, мп3, јака камера, гпс, двд..... се што би ти затребало кај и да се наоѓаш во било кое време. А логиката дека ќе си купиш се посебно не ти држи вода зошто се кладам дека сите тие уреди нема никогаш да ги носиш по цел ден кај и да одиш за во било кое време што и да ти затреба се да ти е при рака. Е тоа е Н95, Ти можеш да пишуваш колку сакаш ама да знаеш не си во право.
Толку од мене:helou:

BusHav

Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Според тебе јас не сум во право,ама тоа е мојот начин на размислување.За низ град ќе сликнам со мобилен,ама доволен ми е и 1 мегапиксел,за да се гледа убаво,на одмор ќе си носам дигиталка.Мп3 плеер да,ќе го влечкам низ град цело време и ќе си слушам музика цело време,пошто ќе ми зафаќа пола џеб.Двд плеерот беше друга приказната,не ме разбравте очигледно.Мене ако ме прашаш вие го тупите,затоа пишав прееска дека готова е дискусијата околу ставови и вкусови,ќе се расправаме до бескрај.

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
kako mozes na vakov inat da mu dokazes nesto ?
sto se zamarate voopsto da mu dokazete ?
fakt e deka ne go sledi razvojot na tehnologijata... da ne me svatite pogresno.. on go sledi gi glea promenite ali nikogas ne gi koristi.. kupi si sve posebno.. znaes sto ?
busav pa ti namesto da zivees vo kuka ili zgrada.. kupi si podvizna kuka (prikolka) i sve ke si imas so sebe... ne samo digitalka i wc shojata ke ti bide pri raka.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
А да оладите малку сите, нема да е најдобро? :pop:
Ако некој има свој став кој се разликува од ставот на другите, не значи дека е инат, глупав, заостанат и што ти уште не.

Во овој подфорум има ли модератор кој ќе се потруди да ги смири членовите кога ќе се занесат вака? (реторичко прашање, се разбира)

Ајде вратете се на темата и без изрази кои не ви доликуваат!

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
А сега едно нешто не ми е јасно, на темава се збори за МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН или за МУЛТИФАНКШН САМТИНГ АУТ ОФ СПЕЈС. И Некрофила ја разгори темава на лош начин, сега дали се збори за реклама за тоа дека мобилниот го имаш кај тебе а неможеш да го шитнеш па тука рекламираш т.е. убедуваш луѓе колку било најубаво да се има N95 наместо убаво 6 и кусур мегапикселен апарат 40гига мп3 плеер+видео. И кога веќе се зазборевте за камерата, ајде земи N95 а ја ќе си го земам мојот DSC S 600 кој спаѓа у групата ИДИОТ апарати па да видиме што слика ќе извадиме еве една слика само како пример:) клик на тумблианот (иначе сликано е само со 2мегапиксела:)при крај бев со меморија)

Kajgana Shop

На врв Bottom