Ноќен рокерски живот кај нас? Не?

• Креатор на темата Креатор на темата johntra volta
  • Време на започнување Време на започнување
и што сега еден кафич (?колку 60луѓе?). за жалење сме еееј...

така де а да си фолкаш брате има секој ден у 365 да шеташ кај сакаш. ееее абе седнале у кафана некои и му викаат на келнерот.... дај бе брате пушти нешто македонско и овој.... абе неаме ние македонско, само српско. Како не им е срам. абе подхитно да се затворат сите такви тинејџерски биртии. ке се заборавиме самите себеееееее.....алоооооооооооо. сите само српски песни знаат. ај кој знае 10 македонски песни (само рефрен не се важи)....да ве видам

Во Томче Софка, Стари Скопјани можат да ти свират цела ноќ македонски песни без да се повторат. Ама со оглед на цените сепак поарно е таму ако си само за јадење (прилично пристапни цени) отколку за пиење (дон’т ивн тинк абаут гетин’ дранк).
Туку во Кастро многу сфирки заредија, вчера не отидоф на Рингишпил и долго време ќе ми биде криво.

Za zal nemame pravo rokersko mesto, ne moze rokerite da sedat nadvor zatoa sto ne gi pustaat i da se vika rokerski kafic (sum videl mnogu pati vo Balet gi vrakaat najgolemite rokeri za da vleze nekoj doteran i ufircan zatoa sto obezbeduvanjeto procenili deka toj ima poveke pari za trosenje).

Јас веќе долго време слушам Рок, не толку рок како панк, ама ипак најмалку еднаш неделно идам во некој рок клуб, ко Маракана на пример или Кастро. Вега го затворија така да останав на овие 2 :). Маракана стандард, понеделник Саут Парк, недела Фанки Панкс и едино може среда, језда среда на IQ е ко колосеум али знаат да оствират нешо ок.
Во Кастро идам на Пеце во петок и на Сешн Селекшн во сабота, оваа сабота беше топ, свиреа можда 10 песни од RHCP, свиреа Rage Against the Machine, Metallica и то :)

dali rokerot kako roker e obvrzan na rokerski mesta?nema veze rokerskiot zivot e nacin na zivot a ne mesto za izkacanje.....

Vljda deckovo so ja pocnal temata mislel na underground mesta voopsto.
am nie postarite ne se treskame tolku i sea sme ponavlezeni vo vodite na jazzot, bluzot i nesthto posoft i poeksperimentalno...zboram kao za posle rabota.
takvi super mesta se Magor,Mala Stanica i Midnight u nedelaq.
A za dobro istreskuvanje preporacuvam Marakana Sabota,Chicago jaz caffe (Kaj 3 Biseri) u petok do eden i Midnight ( Vtornik i Sabota)

Marakana i KAstro bi bile aut koa bi imalo kaj da se ide na drugo mesto! au da, i midnight u sabota(south park) i cox u petok(eye cue).... toa e!

Фала Богу, го иаме во Охрид клубот Баланс, па можам да се одморам малце од турбофолк, завивање и дерење.

кај нас во Струмица имаше пред една година...тука некаде се викаше хероес али веке го нема...јбг

во четврток во Фејс кафе има мноооогу добра рок свирка. Свират на акустика нешо као unplugged и свират мнооогу добри рок песни као на пример Road to hell, layla, iris, purple rain, sweet home alabama, under the bridge, one, with or without you. Али мене многу ми се свиѓа што е онака опуштено, си доагаш сп друштво си пивуцкаш и си слусаш добра музика. За сите рокерчиња го препорачувам. А иначе имате и еден кафич негде позади универзална ќе му дојде не ми текнува како се вика али е исто мноооогу добро среден али не е разработен. Ali ako sakate da slu[ate dobro muzi;e uz pivce i lepo dru[tvo e ekstra.

Фала Богу, го иаме во Охрид клубот Баланс, па можам да се одморам малце од турбофолк, завивање и дерење.

Почнаа и малолетници да пуштаат? :)
Во секој случај добар избор за рок свирка и одлични луѓе.Уф преубава екипа доаѓа таму,поздрави ја:vozbud:Ах фантоме ме потсети на нешто со кафиќов:pos:

Охрид е супер за вакви работи. Скоро во секој клуб и кафич по цела недела имат по некоја свирка. Ооо фантоме, кога си дошол ти Баланс? Леандра, кажи кој да поздравам :D

heh samo kastro od kaficite ni ostana ili pak na ljubov so metalcite da se druzime!nema asalno mesto so asalni svirki

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom