Нокаут фаза ТОП 16 - Лил

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување
Били Спанулис 5 поени и 1 асистенција во второто полувреме...за егал на Грција.

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Добро се држат Латвија, да не проработеше Паркер ќе имаа водство на полувреме, така заминаа со негатива -2. :)
Би требало да гледаме интересно полувреме доколку Латвија продолжи со истата игра и истото темпо од првиот дел.

Полош тренер од Кацикарис нема на првенствово мислам.
Папаниколау е играчиште, денес 0 минути, на првенствово премалку во игра, а е одличен играч, шутериште.
Слукас и Манцарис кучиња во одбрана, во напад солидни, овој ги форсира Зисис-Калатес, не припарија на терен двајцава. Перпероглу, 31 година, не е стар а преискусен, добра сезона во Ефес, да се потпреш на него можеш во било која ситуација. Сфаќам дека го форсираше Антетокумпо на тројка, и јас би, ама по 35 минути се премногу за било кого. Ротацијата му беше огромен проблем цело првенство, подолга клупа од Шпанците каде-каде, и пак поразени. Тежок неписмењак.

Папаниколау е играчиште, денес 0 минути, на првенствово премалку во игра, а е одличен играч, шутериште.
Слукас и Манцарис кучиња во одбрана, во напад солидни, овој ги форсира Зисис-Калатес, не припарија на терен двајцава. Перпероглу, 31 година, не е стар а преискусен, добра сезона во Ефес, да се потпреш на него можеш во било која ситуација. Сфаќам дека го форсираше Антетокумпо на тројка, и јас би, ама по 35 минути се премногу за било кого. Ротацијата му беше огромен проблем цело првенство, подолга клупа од Шпанците каде-каде, и пак поразени. Тежок неписмењак.
Ротациите нула...во еден момент на паркет му се најдоа Зизис, Слукас и Анте...неможеа кошот да го видат у напад, ниту еден чист шутер а на клупа ги има Перпе и Папа...хаос ротација се на се.

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Перпероглу е еден од најдобрите играчи во Европа на неговата позиција, не ми е јасно зошто не му даваше поголема минутажа. Ебење од играч, СВЕ ИМА, буквално СВЕ. Игра со грб, шут разорен, ок дефанзивец, стварно не капирам зошто не го играше повеќе на првенствово.
Антетокумпо го немам гледано многу во Милвоки, ама од ова што го видов на првенствово може да заклучам дека дечкото има страшни предиспозции и кошаркарска интелигенција во минус. Апсолутно глуп како тенџере кошаркар, во контра прави чекори како децана од 10 години кога ги учат да ја тапкаат топката кога ќе ја фатат со две раце... Ич не сум импресиониран од него.

Иако Шпанците вчера ја елиминираа Грција, мислам дека ќе загубат од Франција. Премногу во напад се зависни од Пау. А Французите имаат играчи кои знаат да играат јака одбрана против Пау (во прв ред тука мислам на Гобер).

Страшна утакмица,Литванците ги добија жабариве со нивното оружје,шутот за три.Секаков бев за Литванците,за да има добар дуел со Србите,затоа што Итаљнциве пак ќе го кркаа дебело.Баш ме занима,како ќе се избори Радуљица со Валанчиунас,кој денеска доминираше.

Зашо не се пренесува на Сител 3 Грција-Латвија,а во програма пишале дека ќе има кошарка од 4 сат?

Пишува дека на (ш)ител 3 ќе даваат баскет, а даваат топ шоп.

Озбилно Папаниколау нема никаква повреда и овој уопште не го става? Каков дебил:facepalm:

Исто од 6:30 пишува дека ке даваат Италија - Чешка, а даваат факинг Велики брат

Ништо чудо и Франција - Шпанија да не ја даваат..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom