Нокаут фаза (финале КАТАР-ФРАНЦИЈА)

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување
Како е со пенали на полувреме Данска-Исланд?

Не само Шведска, Исланд или Австрија, туку било која репрезентација која нема да се пласира од прво до седмо место :D
Тие три ќе бидат после нас на СП. Еден, било кој од 8те кои продолжат во 1/4 сега ако стане шампион на европското ќе се оди дирекно и ќе отвори место за осмиот на ова СП (ако тоа не е катар). Со тоа ние сме први на листата од 9+ на СП. Треба на европското да 1/2/3 бидат репрезентации кои не се сега од 1-8. Малку за неверување...

Штета а и срамота е што на ваква шанса едвај 9ти сме на првенствово :(

Тие три ќе бидат после нас на СП. Еден, било кој од 8те кои продолжат во 1/4 сега ако стане шампион на европското ќе се оди дирекно и ќе отвори место за осмиот на ова СП (ако тоа не е катар). Со тоа ние сме први на листата од 9+ на СП. Треба на европското да 1/2/3 бидат репрезентации кои не се сега од 1-8. Малку за неверување...

Не се битни 2,3 итн. Само европскиот шампион е битен да биде една од следните екипи: Франција, Хрватска, Шпанија, Данска, Германија, Полска или Словенија. Тоа се скоро сите екипи кои имаат какви такви шанси.

Од оние појаките кои имаат барем некаков капацитет а не смеат да го освојат ЕП идната година за да ни успее математиката тука се: Шведска, Унгарија, Србија, Исланд и Русија (и Исланд и Русија се ептен дарежливо додадени тука).

Првенството се игра во Полска.

Што уствари е и многу логичен. Ако ние преку ЕП изборивме квалификации за ОИ порано зошто некој од Азија да не би го искористил пласманот на Катар доколку е шампион на Азија.

Нека го префрли @Colt Willcox постот од погоре затоа што ја утнав темата. У другата тема се дискутираше пласманот за на ОИ.

Што уствари е и многу логичен. Ако ние преку ЕП изборивме квалификации за ОИ порано зошто некој од Азија да не би го искористил пласманот на Катар доколку е шампион на Азија.

Не е ич логично само не е јасно напишано во текстот. Можеше и Азиска земја да биде 9та тука и за неа истото ќе важеше нема зошто да добиваме измислени пенали затоа што сме од Европа.

Ако го направат ова, тоа ќе биде уште еден доказ колку се само корумпирани и си менуваат правила како ќе им текне сред натпреварување. Моменталните правила се јавно достапни и многу јасни. За да биде вака како што кажуваат треба да ги сменат правилата.

Не е ич логично само не е јасно напишано во текстот. Можеше и Азиска земја да биде 9та тука и за неа истото ќе важеше нема зошто да добиваме измислени пенали затоа што сме од Европа.

Ако го направат ова, тоа ќе биде уште еден доказ колку се само корумпирани и си менуваат правила како ќе им текне сред натпреварување. Моменталните правила се јавно достапни и многу јасни. За да биде вака како што кажуваат треба да ги сменат правилата.

Уствари може и во право си, ова они што го кажале ми е пологично само ако Катар стане светски првак. Кој ги знае ова ИХФ ти е каша попара организација

Уствари може и во право си, ова они што го кажале ми е пологично само ако Катар стане светски првак. Кој ги знае ова ИХФ ти е каша попара организација

Ако Катар е светски првак да, така е се сложувам. Ама колку и да ги туркаат нема теорија Катар да биде светски првак.

Ако го направат ова, тоа ќе биде уште еден доказ колку се само корумпирани и си менуваат правила како ќе им текне сред натпреварување. .
Пошто нели до сега не знаевме дека цела федерација е корумпирана :D[DOUBLEPOST=1422306764][/DOUBLEPOST]
10/10 одбрана

Германија-Египет
Рутински панцирите,без капка пот..
Египет ја потроши силата со Чешка и Шведска(но гледајќи шо изигра Шведска денес јасно е се и паѓа во вода тој бод на Египет)...
Очај беа денес,милион чисти зицери еден на еден со вториот голман на Германија ги поебаа..
Мизерија невидена...
Полска-Шведска
Без вистински бек шутер(без Ким),со тројца ниски бекови,плус десно крило(Захрисон на десен бек)нема шо да бараат против 6-0 зона..
Е тоа е 6-0,нешто шо ние баравме,затвораш пикер,крила,а оставаш да шутираат од надвор од 9,ама имаш голман,а ние сакаме без голман и без висина на зона да играме 6-0?
Е па чорба....
Иако на моменти имаа игра Швеѓаните,дадоа неколку лесни брзи гола преку Калман и Петерсон,и неколку гола низ средина,ама така не се победува Полска...
Пољаците многу искусно,многу паметно си искористија се ,оставија на Шмал да се реши еден на еден со повеќето најопасни шутери..
Го откажа Калман,целосно,еден куп промаши,малку аматерски делуваат тие вкрстувања на Калман со левиот бек,па ги менуваат местата и демек ќе проигра до среден Калман а тој се крева на шут и шутира,можеби помина со Омејер некако,ама сега нема шанси...
Заслужено Пољаците,паметно,дисциплинирано,максимално ги искористија сите играчи...
Прво почна Биелецки,па продолжи во второ Јурецки од надвор,плус контра,полуконтра функционираше беспрекорно,за ваков меч(со голови ала Металург на времето) ова е клучот...
Не знам зошто не играше Лијевски?(изгледа и тој се повреди,па останаа само со Ројевски)..
Ако играат вака со Хрватите има добро да ги поебат....иако имаат негативни искуства со нив...
Данска-Исланд
Рапсодија на Данците..
Шо ти значи квалитетен голман,ги отепа едноставно,им ја уби психата..
6 одбрани во првите 5 минути,и после нормално паѓа цела концепција на противникот..
Е ова е тој голман ефект,она шо ги одвојува врвните голмани од оние просечните(како нашите),врвните голмани во 90% од случаите бранат вака како Ландин денес,а парта-голманите еднаш на 5 утакмици...
Иначе за утакмицата нема шо да се коментира,полесен тренинг,газење...
Франција-Аргентина
За овие па ич неам шо да кажам очај,гледав прво полувреме,очај Аргентинците,голот не го видоа кутрите...
Ако не олабавеа малку на крај немаше ни 10 гола да дадат....
Но ова беше полесен тренинг,сега ќе ја видиме вистинската сила на француската одбрана,со Словенците...
Ако брани вака Омејер,го ебаа ежот Словенците...:giggle:

@Tomasino Omejer i vaka i taka ke im skine sutevi na Slovencive, ne veruvam Francija da igra odbrana slaba kako nasive. Druga rabota ako dojdat do cisti situacii SLovencite kako so nas tesko deka Omejer ke fati mnogu topki, no ako sutiraat od daleku kako sto ni davaa Slovencive togas ke bide druga prikazna. :)

Spored mene lagano ke si projde Francija pak 5-6 razlika ke gi pobedi. Vlagaat u potrebniot ritam, zasiluvaat tempo se pojako i pojako. Toa e ona sto go kazuvase predhodno deka golemite reprezentacii se stedat u grupna faza a posle teraat so pojako tempo.

@Tomasino Omejer i vaka i taka ke im skine sutevi na Slovencive, ne veruvam Francija da igra odbrana slaba kako nasive. Druga rabota ako dojdat do cisti situacii SLovencite kako so nas tesko deka Omejer ke fati mnogu topki, no ako sutiraat od daleku kako sto ni davaa Slovencive togas ke bide druga prikazna. :)

Spored mene lagano ke si projde Francija pak 5-6 razlika ke gi pobedi. Vlagaat u potrebniot ritam, zasiluvaat tempo se pojako i pojako. Toa e ona sto go kazuvase predhodno deka golemite reprezentacii se stedat u grupna faza a posle teraat so pojako tempo.
Нормално дека Франција нема да дозволи такви лесни голови како ние....
Плус ако се разбрани Омејер,а кај него ретко се случува да нема ден(шо би рекол дегустаторот на најскапи вина)тогаш нема шо да бараат......
Сепак ќе се воздржам за Французите,досега освен со Шведска немаат некоја посериозна победа...
А и она шо го видов од Шведска не е мерило за квалитет...
Сепак Словенците се навикнати на тој стил на ракомет,пола екипа им игра во Франција,посебно главните играчи Гајиќ,Доленец добро го познаваат Омејер,па ќе нема непознаници овде...
Вистинското првенство допрва почнува за Французите,посебно евентуалното полуфинале Франција-Данска/Шпанија...
Според мене од победникот од ова полуфинале ќе се бара светскиот првак,другиот дел од ждрепката е далеку послаб..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom