Нимиц со модифициран став за името!

• Креатор на темата Креатор на темата Pravnice
  • Време на започнување Време на започнување
Посолидна економија од Македонската нема во Европа барем во моментов,мислам по перспективна,ама треба да се средат други работи а не економијата.Знаеш што се случува во новите членки на ЕУ?Замисли земја во Европа со скоро 60% невработени ако се зачисти мега администрацијата,да ти е милина да вложиш,да отвориш фабрика или производен капацитет.Плус природно надарени и верувај инвентивни луѓе како никој во ЕУ.Мала по димензии,со мали вложувања одлична патна инфраструктура,непофторливи природни редкости,антика,луѓе склони кон брза адаптација на секоја нова хај-теч технологија,учиме јазици со акцент како вундеркинди а за добра плата сме спремни да работиме и по 23 часа,без да му “мрмнеме“ на газдата.Па има ли поубава перспектива за вложување од ова во Европа?Нема,верувај дека нема.Знаеш ли зошто не вложуваат?
Е ќе ти кажам во некоја друга прилика и на друга тема оти ова и не е тема за тоа,малку како да забегавме,а?:smir:

Хмммм АБЦ знаеш дека Македонците се оценети како најмрзливи во Европа!!! И тоа пази на основа дека најмалку пари прават за своите газди. Јасно ми е зошто е така и зошто некој има корист да пишува така, но некој сепак го чита тоа...

Рецепта:

#1 мир во земјата

#2 треба да градиме јаки НАШИ фирми а не странски

#3 да се фокусираме на следните индустрии: храна/вода, обновлива енергија, туризам и ИT

#4 јака и ефикасна судска власт

#5 задолжително средно образование со повеќе фокус на економски предмети

#6 храброст да се зборува отворено за се

Хмммм АБЦ знаеш дека Македонците се оценети како најмрзливи во Европа!!! И тоа пази на основа дека најмалку пари прават за своите газди. Јасно ми е зошто е така и зошто некој има корист да пишува така, но некој сепак го чита тоа...

Е па тој што тоа го напишал и оценувал,нека дојде кај мене во интернетов и да види што е типичен Македонски газда кој е ангажиран и деноноќно посветен на сопствениот бизнис за да преживее и буквално.Да види како Македонецот се бори со сопствената власт која го ограбува преку разни закони со кој ја задоволува најгломазната администрација на светот барем процентуално,да види Македонец кој нема ни еден ден боледување во 10 години и буквално секојдневна работа,да види Македонец кој не користи годишни одмори,да види Македонец кој работи по две до три смени,да види Македонец кој се бори за денар два повеќе само да ја плати прескапата струја,кирија и најскапата вода во Европа,да види Македонец кој вложува во сопствениот бизнис што секојдневно се надоградува со нова и нова технологија,да види Македонец од кого владата бара “преку леб погача“ и на кому му отвара бесплатна конкуренција пред негови очи истовремено наметнуваќи нови давачки во вид на даноци,мегаломански фирмарини,такси и дулии,па тогаш нека пишува дека Македонците не се најработливи и неинвентивни,дека не се посветени на својот бизнис од кој преживуваат и покрај невозможните услови кој му ги нуди државата.:toe:

Македонските преговарачи, на Нимиц му покажале и флаер кој се дели во Северна Грција и на кој пишува дека Србија треба да се граничи со Грција.

So zadocnuvanje od 3,5 svetlsni godini..pocnaa da razmisluvaat kako da gi iskoristat kartite, a gi imaat vo izobilstvo.

хмм дедо секогаш ми велеше Сине и евреинот плачел кога се рагаал гркот!

ГРЧКИОТ ПЕЧАТ ЗА НОВИОТ ПАКЕТ ИДЕИ НА НИМИЦ
МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И ЈАЗИК НИМИЦ ГИ ВНЕСУВА ВО ПРЕГОВОРИТЕ
Новите идеи, кои специјалниот посредник на Обединетите нации во грчко-македонскиот спор околу името, Метју Нимиц ги изнесе вчера на средбите во Њујорк со преговарачите на Македонија и Грција, Никола Димитров и Адемантиос Василакис се една од главите теми во денешните изданија на грчките весници.
34628D1EF6ADE0469BD5CD4373A61374.jpg
„Нафтемборики“ информира дека Нимиц за прв пат го поставил прашањето за македонскиот народ и јазик.

Нимиц изјави дека на вчерашните средби освен името, биле разгледани и неговата употреба и прашања поврзани со идентитетот и други слични теми, кои според весникот се однесува на македонскиот јазик и етничката припадност.

- Тоа сепак е нарушување на мандатот 817, кој Нимиц го доби од Советот за безбедност и во кој јасно и изрично е посочено дека тој има мандат само за решавање на спорот со името на соседната држава, пишува „Нафтемборики“.

Грчкиот преговарач Василакис добил наредба од Министерството за надворешни работи да се изјасни дека грчката страна дискутира единствено и само по прашањето за името и оти нема да разговара за прашања, поврзани со етничката припадност.

Весникот „Експрес“ објавува дека во Атина и Скопје нема ниту оптимизам, ниту песимизам в однос на преговорите. Грчкиот министер за надворешни работи Дора Бакојани изјави дека Грција и натаму стои на истите позиции и дека чека да види како ќе постапи другата страна.

Портпаролот на грчкото МНР Георгиос Кумуцакос, пак, посочи дека се создала атмосфера, која го отежнува преговарачкиот процес, но оти сепак преговорите се активни.

Весникот „Елевтерос типос“ пишува за пакетот идеи, кој бил претставен од Нимиц и за кој медијаторот очекува официјални одговори од Атина и Скопје.

Според „Вима“ пакетот идеи не е од типот „земи или остави“, како што се очекуваше.

Нимиц, додава „Вима“, информирал дека за неколку недели ќе се одржат нови средби и нагласил дека не зависи од него, дали ќе се одржи средба меѓу министрите за надворешни работи на двете земји.
http://www.sitel.com.mk/?ItemID=9EC6F6FF9E48EE43B1CB5292892A12FC
:pop::pop::pop: :oeoeoe:

Vaka, Karamanlis i Bakojani ke si zaminat zatoa sto Grcija i nivnata ekonomija ja patosiraa. Najlosa vlada do sega -ova mi go kaza atinjanin -licno.
Od ovie komentari ovde prv pat naidov na sloga megu vas, gledam mnogu gi smenile stavovite i toa e dobro.
Za pregovorite- ni treba eden i edinstven stav. Grcite imaat i nie treba da imame, tie sakaat nie da smenime nesto , togas nie davame idei koi bi bile prifatlivi ne tie, zasto nie bi izmenile nesto a ne tie.
Ekonomija- imame mnogu neiskoristeni kapaciteti...
Turizam :site nasi ezera i planini, sela i site prirodni ubavini so koi raspolagame se dovolni da privlecat milioni turisti od celiot svet. Vili , imoti koi samite nemozeme da si gi dozvolime bi bile kupeni od mnogu stranski milioneri, koi so zadovolstvo ke se zapoznaat so Makedonija i nejzinite ubavini ke gi uzivaat pri sekoja biznis sredba so svoite kolegi ili godisen odmor od nekolku meseci i tn... Ima li takvi ponudi od nasa strana -NE.
Zemjodelie- Jugoistocna Makedonija cveta t.e. bi cvetala ako nekoj investira vo nea. Bi ja prehranuvale cela Makedonija i celiot Balkan so nasite kvalitetni proizvodi koi samo naseto podnebie gi nudi. Ima nekoi proekti od vladata ama ne se dovolni, treba pobrzo i poefikasno i iskreno da se poraboti ovde.
Za se ova ne ni e potrebna EU i NATO tuku samite nie.
Ako se zajakneme sami na ovie polinja i pokazeme deka mozeme samite da se grizime za sopstveniot narod, tie ke ne baraat , a ne nie niv.
Ima investitori koi ne se zanimavaat so politika, koi ne ja priznavaat EU itn...
Razmisluvajte i dejstvuvajte pozitivno! Idealni Idei !
Makedonija e edna i edinstvena!

Да се повика Бранко Героски - Сероњата одвратна, да се произнесе. :pos2:

Не знам дали се сеќавате ама на една трибина организирана од Сорос, покрај сите морони спремни да го сменат вековното и свето (колку и да звучи смешно за одредени дебили, сепак е најсвето, бар за мене) име МАКЕДОНИЈА, го зеле и Бранко Героски - Сероњата и тоа како „експерт“!!!! :pos2::pos2::pos2::pos2:

За што експерт? За пушење курови, за ебење во чмар? За лижење газови? Како стана експерт? Со неколку платени колумни, во кои изнавреди се што е македонско и трубеше да се смени името на Македонија?

Ееееј, кој ни ги контролира нашите јавни гласила...... се ЕКСПЕРТИШТА!

П.С. Ако го избркаа говното од Шпиц, очекувајте да се огласи со некоја „колумна“ поврзана со името, само што таа ќе биде од него напишана, а објавена од неговите „пулени“, „ученици и следбеници“ - морони и кретени како Срѓан Стојанчов и останата компанија сместена во Шпиц. :pos2:

Абе...вака отстрана...
Име, идентитет, спакувани во пакет од некојси ајван, кој се одзива на името Нимиц, смеат ли да се стават на референдум?
За атер на гнасното племе кое себеси се нарекува Грци?

Абе ајде...

Ako e dovolno svesen i samostoen narodot 100 takvi ajvani nema da go pokolebaat. Ama...

Се разбира доколку само тој и единствено тој народ одлучува на референдум за името.:toe:

Да...
Ама обично одлучуваат некои мастермајнд-и кои се одзиваат на ВМРО ДПМНЕ или СДСМ...
А во случај на референдум...сите тие потпомогнати од „албанскиот фактор“ ќе менат име...

Да...
Ама обично одлучуваат некои мастермајнд-и кои се одзиваат на ВМРО ДПМНЕ или СДСМ...
А во случај на референдум...сите тие потпомогнати од „албанскиот фактор“ ќе менат име...

Se slagam so tvoeto mislenje Strumiks vo potpolnost so mala zabeleska za ova MASTERMAJND-i koe si trebal da go stavis vo navodnici.

Se slagam so tvoeto mislenje Strumiks vo potpolnost so mala zabeleska za ova MASTERMAJND-i koe si trebal da go stavis vo navodnici.

ОК...
Битно си ја сфатил поентата на кажувањето :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom