Нимиц со модифициран став за името!

• Креатор на темата Креатор на темата Pravnice
  • Време на започнување Време на започнување
ccc i sto ako gi prekineme pregovorite? silno svetnal dennnnnnnnnnn:)kenise osvetli od temninavaaaaaa.alooooo ima pravila i propisiiiiiii so prekin na pregovori samo odi na prilog na grcite , i ke go vperat prstot kon nas nie sme tie sto nesakame resenie za sporot.i ela spravise posle :tapp:

ccc i sto ako gi prekineme pregovorite? silno svetnal dennnnnnnnnnn:)kenise osvetli od temninavaaaaaa.alooooo ima pravila i propisiiiiiii so prekin na pregovori samo odi na prilog na grcite , i ke go vperat prstot kon nas nie sme tie sto nesakame resenie za sporot.i ela spravise posle :tapp:

типичен предавник, демек нејќам промена на име,нејќам ова она и на крај. чао антена

Fanatic ti ziveesh vo Makedonija ? Mnogu slabo pisues Makedonski sto zbor e kenise ???

Fanatic ti ziveesh vo Makedonija ? Mnogu slabo pisues Makedonski sto zbor e kenise ???

Мислам дека е некое дете, веќе не му ги читам постовите. Што се она постовите негови, на ништо неличат. Па и латиница пишува цело време.

Ajde weee pregovori.Sme opstoile 5 veka so turcite mameto ni go rasplakale,sega od edni Cigani(Helenic bustards) ke se plasime.Megu drugoto zar ne ste razmislile deka ako vlezeme vo EU cenite ke ripnat do tavan i ke bideme uste posiromasni.:nenene:

Ajde weee pregovori.Sme opstoile 5 veka so turcite mameto ni go rasplakale,sega od edni Cigani(Helenic bustards) ke se plasime.Megu drugoto zar ne ste razmislile deka ako vlezeme vo EU cenite ke ripnat do tavan i ke bideme uste posiromasni.:nenene:
бугарија е најдобар пример за тоа. сеа кукаат плачат од високи цени... да се прашувам ја кој ги ебе ЕУ. да ја средиме економијата и доста ни е.

[acko]®;1656233 напиша:
бугарија е најдобар пример за тоа. сеа кукаат плачат од високи цени... да се прашувам ја кој ги ебе ЕУ. да ја средиме економијата и доста ни е.

Yesss mission acomplished !

така е...
НЕ за ново име
НЕ за Еу..

нешто друго за гласање?
*************************************************************88

Вака сја ..овај нимиц требит хонорари да земат така? Еми не е несалам чоекот за брзо да ја завршит работата...така да не се надевајте дека со обострано воодушевување ке биде прифаен неговиот предлог...приметете дека секогаш во секој негов предлог тој зазема страна..така да другите не се согласуваат...а преговорите течат и течат...
јас мислам дека времето работи во наша полза..целиот бел свет не признава под уставно име..а за грците кој ги е. ......за НАТА -љубовта неисполнета...па незнам от кој треба да се плашиме дека ќе не нападне,кога цело нато е околу нас...така да..нема потрба да се брзаме...го подржувам ставот на премиерот дека за секој предлог треба народот да се изјасни на реферндум ..и секако не подржувам популистички изјави од типот :ние да бевме на власт за 6 месеци ќе бевме во НАТО!....
Јеби га....увек предавниците се меѓу народот...ама се знае за нив...стапот е убава “алатка“.... :) :helou::helou::helou::helou:

Yesss mission acomplished !

сега за сега според мене им добар напредок во економијата. не е тоа што се очекувше али работите тргнаа. се надевам за некоја година повеќе ќе се осеќаат работите па слободно да можеме да и кажеме НЕ ФАЛА на европска унија!

[acko]®;1656233 напиша:

Па и ако не ја средиме економијата не е многу страшно,има многу земји каде не им средена економијата.Не мора ни да се либерализира визниот режим,што има едни,сеуште живеат во полоши ГЕТА и од ова,исто и за вработеноста,зошто да се намалува невработеноста кога во неколку земји е поголема и од кај нас.Практично не мора ништо да средуваме во Македонија,на некои им е супер и вака како што е,па би требало да се согласиме со нивните ставови,нели?:toe:

Па и ако не ја средиме економијата не е многу страшно,има многу земји каде не им средена економијата.Не мора ни да се либерализира визниот режим,што има едни,сеуште живеат во полоши ГЕТА и од ова,исто и за вработеноста,зошто да се намалува невработеноста кога во неколку земји е поголема и од кај нас.Практично не мора ништо да средуваме во Македонија,на некои им е супер и вака како што е,па би требало да се согласиме со нивните ставови,нели?:toe:

Чек бе ман..ти сакаш да кажеш дека интеграцијата во Еу ..ќе влијаје позитивно во наредните 5-10 години во македонското стопанство?

Јас мислам дека приоритет е средување внатре ,во нашата економија а не замарање со Еу...оти кога ние ќе имаме солидна економија ние ќе им бидеме потребни на нив..а не тие на нас толку...што мислиш ти швајцарија и норвешка неможат услови да исполнат??
Види сја ние имавме среќа да живме во Југославија ман....многу помоќна и повлијателна земја од сегашната Еу-која се обидува да го копира нашиот модел.....и сеа ти велиш тие треба нас да не учат како треба да се живее во заедница...да не треба обратно?

абе до мене што се однесува супер ми е. мојата фамилија многу не зависи од државата затоа што имам приватен бизин кој дел е во странство и ми плужа пристоен живот. ама тоа сум ја и малку ја имаат таа лагодност во македонија.

Си играат мајтап со нас на здрав памет!!! Си играат со идентитетот, името и се друго како да е некоја игра. Да не сака Нимиц да добие Нобелова награда за мир? Што е ова, од ден на ден се повеќе тежнее кој субсахарското племе (се извинувам до сите субсахарци што си живеат во своите домородни предели).

Преговорите веќе дефенитивно треба да се прекинат. Нема веќе корист ни од нивно одржување само како „искажување на нашата добра намера“.

Исто така предлагам веќе овде за јужниот сосед да го употребувате името ГЕЈЛАДА, а за субсахарското племе ГЕЈЦИ.

Не пробуваат да видат колку се издржува, нешто слично кога сестра ми се пазари со моите за некоја работа. Од околу од околу ги испитува со подпрашања дали нешто ќе може да помине. Потоа оди, го прави тоа што го наумила и користи оправдување демек она со тоа и тоа прашање, добила одобрување.

!!!НЕ!!!

Чек бе ман..ти сакаш да кажеш дека интеграцијата во Еу ..ќе влијаје позитивно во наредните 5-10 години во македонското стопанство?

Јас мислам дека приоритет е средување внатре ,во нашата економија а не замарање со Еу...оти кога ние ќе имаме солидна економија ние ќе им бидеме потребни на нив..а не тие на нас толку...што мислиш ти швајцарија и норвешка неможат услови да исполнат??
Види сја ние имавме среќа да живме во Југославија ман....многу помоќна и повлијателна земја од сегашната Еу-која се обидува да го копира нашиот модел.....и сеа ти велиш тие треба нас да не учат како треба да се живее во заедница...да не треба обратно?

Посолидна економија од Македонската нема во Европа барем во моментов,мислам по перспективна,ама треба да се средат други работи а не економијата.Знаеш што се случува во новите членки на ЕУ?Замисли земја во Европа со скоро 60% невработени ако се зачисти мега администрацијата,да ти е милина да вложиш,да отвориш фабрика или производен капацитет.Плус природно надарени и верувај инвентивни луѓе како никој во ЕУ.Мала по димензии,со мали вложувања одлична патна инфраструктура,непофторливи природни редкости,антика,луѓе склони кон брза адаптација на секоја нова хај-теч технологија,учиме јазици со акцент како вундеркинди а за добра плата сме спремни да работиме и по 23 часа,без да му “мрмнеме“ на газдата.Па има ли поубава перспектива за вложување од ова во Европа?Нема,верувај дека нема.Знаеш ли зошто не вложуваат?
Е ќе ти кажам во некоја друга прилика и на друга тема оти ова и не е тема за тоа,малку како да забегавме,а?:smir:

[acko]®;1656274 напиша:
абе до мене што се однесува супер ми е. мојата фамилија многу не зависи од државата затоа што имам приватен бизин кој дел е во странство и ми плужа пристоен живот. ама тоа сум ја и малку ја имаат таа лагодност во македонија.

Па токму тоа го зборам де,зошто да ни биде поубаво кога на некои и вака им е ептен убаво?Треба да ги разбереме луѓето и да се солидаризираме со нив,па ништо да не менуваме во државата,може 100 години вака да си живуркаме.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom