Next Time

• Креатор на темата Креатор на темата M@We4kA
  • Време на започнување Време на започнување
Некст Тајм учествуваа на хуманитарниот концерт во салата Борис Трајковски и тоа беше невидено лудување и дивјачко опднесување на малите деца кои бееа во публика, се качуваа на сцена,. ги тегнеа близнаците
Ете ти ја моќта на детската публика,
Ако се суди по детската публика, НЕКСТ ТАЈМ во моментов се најголемите македонски ѕвезди, воопшто немам видено да некој така лудува и се губи по некоја музичка ѕвезда
Мило ми е за Некст Тајм, затоа што се обожувани од децата ради изгледот, но јас лично освен атракцијата која ја понудија на македонската естрада, ги ценам и заради гласот

:jaj:Само се надевам славата нема да им удри во глава
Али не само децава, него ете и многу други ги прават најголеми музички ѕвезди, па затоа и ги ставиле за на крај на концертот, а пред нив имаше милион други пејачи и пејачки што настапуваа, али такво лудило по близнаците немам видено никаде

Некст Тајм учествуваа на хуманитарниот концерт во салата Борис Трајковски и тоа беше невидено лудување и дивјачко опднесување на малите деца кои бееа во публика, се качуваа на сцена,. ги тегнеа близнаците
Ете ти ја моќта на детската публика,
Ако се суди по детската публика, НЕКСТ ТАЈМ во моментов се најголемите македонски ѕвезди, воопшто немам видено да некој така лудува и се губи по некоја музичка ѕвезда
Мило ми е за Некст Тајм, затоа што се обожувани од децата ради изгледот, но јас лично освен атракцијата која ја понудија на македонската естрада, ги ценам и заради гласот

:jaj:Само се надевам славата нема да им удри во глава, али не смао децава, него ете и многу други ги прават најголеми музички ѕвезди, па затоа и ги ставиле за на крај на концертот, а пред нив имаше милион други пејачи и пејачки што настапуваа, али такво лудило по близнаците немам видено никаде

Некст Тајм немаат друга публика.Претежно им се тинејџерки на 16-17 годишна возраст.Ако ги споредиш со другите попознати македонски бендови, ќе видиш дека тие имаат и постара публика, додека овие се претежно тинејџерски "срцекршачи".

Па тоа и викам, иако овде на сцена видов само деца од 7 - 12 години отприлика
И затоа реков, ако се суди по она што визулено го гледаме, а тоа е колку врисоци и деца ги сакаат и гушкаат, они се моментално најголемите ѕвезди со добиена популарнопст за ненормално кратко време
Споредено со други макеоднски бендови и пејачки имиња, НЕКСТ ТАЈМ во моментов ја имаат исклучиво узирпирано младата публика, али не знам дали ќе пружат самите они можност да се докажат и пред постарата публика за да ги засака

Тешко тоа.Не ми се верува некогаш публиката пример на Леб и Сол, Суперхикс, Мизар, да ги слуша Некст Тајм.Ќе си останат со децата тие.

Mislis deka decata nema da porasnat? ke ostanat tolku mali? :)
Porano bilo vremeto na Leb i Sol i tie bile najpopularni... sega e vremeto na Next Time i mladinata ke raste so nivnata muzika... :toe:

Против деца не се може, колку што се најнаивни, толку знаат и најжестоко некого да бранат и безрезервно да сакаат
НЕКСТ ТАЈМ уште долго време ќе бидат меѓу најбараните, најслушаните и најпосакуваните на сите вакви концерти и манифестации

Mislis deka decata nema da porasnat? ke ostanat tolku mali? :)
Porano bilo vremeto na Leb i Sol i tie bile najpopularni... sega e vremeto na Next Time i mladinata ke raste so nivnata muzika... :toe:

Хаха, а ти мислиш дека тие што ги слушале пред 40 години Ролинг Стоунс и сега се умрени, ги слушаат уште?:)
Не, така и "децата" нема да ги слушаат Некст Тајм.Тие растат, им се менува вкусот.Сега малите дечиња ќе пораснат, ако постојат уште Некст Тајм ќе ја имаат во нив публиката и така.
Times change, people change:)

А времето на Леб и Сол ни поминало ни ќе помине.Музиката што вреди ја слушаат генерации понатаму, а на тие што не вредела застанала во времето кога биле на сцената.

Da.. Leb i sol slusas ti, tvojata generacija i postari od tebe, a ne mali decinja kako tie sto se kacuvaa na binata, ne samo po Next Time tuku po poveketo izveduvaci.

Da.. Leb i sol slusas ti, tvojata generacija i postari od tebe, a ne mali decinja kako tie sto se kacuvaa na binata, ne samo po Next Time tuku po poveketo izveduvaci.
Претпоставувам дека и ти имаш 15-16години.Next time се тинејџерска атракција верувај дека се менува начинот на кој што ги гледаат изведувачите како деца и како ги гледаат како повозрасни.И јас на 12-13 години слушав Бекстрит бојс, а сега си се смееам на тоа како сум можела:toe:

Јас пораснав со Каролина, па не ја слушам активно. Пораснав со многу други пејачи и пејачки, па никој од нив ниту ги имам слушнато пак,ниту се имаат појавено. Еве ти неколку примери:
-Ерзана (бог знае каде е, али како мал ја слушав постојано)
-Тања Царевска (супер песни имаше, ја слушав, ама готово ја нема веќе)
-Мелани (имаше неколку песни што беа прави хитови, но ете ја нема и неа)
-Сашо [животе сладок си, а со мене малку скаран...] ( ете он имаше доста песни за да опстане на сцена, сите го слушаа, ама ете и него го нема)...
Задоволна? Јасно ти е сега како идат работите?

Јас пораснав со Каролина, па не ја слушам активно. Пораснав со многу други пејачи и пејачки, па никој од нив ниту ги имам слушнато пак,ниту се имаат појавено. Еве ти неколку примери:
-Ерзана (бог знае каде е, али како мал ја слушав постојано)
-Тања Царевска (супер песни имаше, ја слушав, ама готово ја нема веќе)
-Мелани (имаше неколку песни што беа прави хитови, но ете ја нема и неа)
-Сашо [животе сладок си, а со мене малку скаран...] ( ете он имаше доста песни за да опстане на сцена, сите го слушаа, ама ете и него го нема)...
Задоволна?

Okey... Se zavisi od vkusot.:smir:
Jas samo si kazuvam moe mislenje.

Сеуште е рано да донесуваме заклучоци дали Некст тајм ќе успее или не, И Тоше, и Магија и Елена и Ламбе и... на почетокот ја имаа младата публика, и јас така врескав по Тоше пред 10 години ( кога јас имав 13) и тогаш имаше скептици кои велеа дека нема да успее, но сите знаеме кој беше и кој ќе остане Тоше. Да не ме сфатите погрешно, не ги споредувам Некст тајм со Тоше, факт е дека Тоше е незаменлив пеач на 21 век!!!

Но дајте им шанса и вие да имавте сега 13 години ќе врескавте по Некст тајм, млади се, убави, шармантни, талентирани, времето е пред нив тоа ќе покаже до каде ќе стигнат

Сеуште е рано да донесуваме заклучоци дали Некст тајм ќе успее или не, И Тоше, и Магија и Елена и Ламбе и... на почетокот ја имаа младата публика, и јас така врескав по Тоше пред 10 години ( кога јас имав 13) и тогаш имаше скептици кои велеа дека нема да успее, но сите знаеме кој беше и кој ќе остане Тоше. Да не ме сфатите погрешно, не ги споредувам Некст тајм со Тоше, факт е дека Тоше е незаменлив пеач на 21 век!!!

Но дајте им шанса и вие да имавте сега 13 години ќе врескавте по Некст тајм, млади се, убави, шармантни, талентирани, времето е пред нив тоа ќе покаже до каде ќе стигнат

Точно е тоа што го викаш.Ама Тоше беше земен од Григор Копров, тој му ја усмери кариерата.А на Некст Тајм, Јован Јованов им прави аранжмани, а Елвир текстови.Може да се увиди разликата:wink:

Пораснав со Тоше, Каролина, Ребека, Ерзана, Сашо, после беа актуелни и Нокаут со друг состав, Мелани, не ми текнува други
Али од тие кои останаа до денес да се слушаат? Само Тоше и Каролина, што значи квалитетот сепак опстојува
Така било досега, за од сега ќе видиме, песна од Некст Тајм која ќе остане по 3 години минимум да се слуша мислам дека НЕМА, истото го зборам и за Елвир и Јован и компани, значи сега засега јасна е ситуацијата што ќе биде со такви инстант мега ѕвезди

Izvini... Koprov bese vo toa vreme aktuelen i sekoja cest za pesnite sto gi ima napraveno.(povtorno vremeto e vo prasanje) Sega se aktuelni Jovan i kompanija ni se svigjalo toa na nas ili ne...
A kako sto imam kazano nekade ponazad na temava... muabetov se sveduva deka na poveketo im preci toa sto Next Time se vo Plan B i toa sto Jovan im gi pravi pesnite.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom