Next Time

• Креатор на темата Креатор на темата M@We4kA
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека е баш така, Јован Јованов според мене досега не се докажа дека е некој на кој може да сметаме за во иднина, односно не се докажа дека е некој што прави евергрини и трајни музички вредности.
Песните на Јован, што значи песните на Некст Тајм се слушаат само одредено време, месец два се хитови и толку - тоа на сите ни е јасно, али во мигот кога се хитови, тогаш стварно се хитови зашто народот и сака повеќе лесна музика за момент
За разлика од него, Копров и многу други прават трајна музика

Izvini... Koprov bese vo toa vreme aktuelen i sekoja cest za pesnite sto gi ima napraveno.(povtorno vremeto e vo prasanje) Sega se aktuelni Jovan i kompanija ni se svigjalo toa na nas ili ne...
A kako sto imam kazano nekade ponazad na temava... muabetov se sveduva deka na poveketo im preci toa sto Next Time se vo Plan B i toa sto Jovan im gi pravi pesnite.

Па Копров не правеше песни секој втор ден кои си личеа како јајце на јајце.Јован Јованов е хиперпродуктивен, секоја недела речиси има нова песна.А пошто скоро сето му е плагијат, сите песни му се еднолични.Кај Тоше немаше такви песни, секоја беше оригинална на свој начин.

Izvini... Koprov bese vo toa vreme aktuelen i sekoja cest za pesnite sto gi ima napraveno.(povtorno vremeto e vo prasanje) Sega se aktuelni Jovan i kompanija ni se svigjalo toa na nas ili ne...
A kako sto imam kazano nekade ponazad na temava... muabetov se sveduva deka na poveketo im preci toa sto Next Time se vo Plan B i toa sto Jovan im gi pravi pesnite.
Да да секако. Мене ми е многу тешко што ја немам таа чест да работам со џеј џеј.
Па секако дека е времето на џеј џеј и компанија. Се форсираат самите себеси. Копров го има талентот, џеј џеј ги има парите.
На никој не му пречи продукциската куќа на НТ, туку самите НТ...
И да не заборавам да кажам, колку и да не ги сакам...Со среќа на Евровизија

Точно е тоа што го викаш.Ама Тоше беше земен од Григор Копров, тој му ја усмери кариерата.А на Некст Тајм, Јован Јованов им прави аранжмани, а Елвир текстови.Може да се увиди разликата:wink:
Мене искрено ми се допаѓаат песните на Некст тајм, текстовите на Елвир не можам да ги споредам со оние на Копров, ама не се лоши, музиката исто така е добра, е сега секогаш може подобро, ама за почеток се ок.
И порано сум напишала дека ЈЈ можеби како пеач или изведувач не го бива, колку за композитор, па скоро повеќето песни на Дани, Тамара ај да не ги набројувам Елвир и компанија, ги има напишано Јован.

Мислам дека луѓето избрзуваат со впечатоците кон Некст тајм, односно ги прават клонови на ЈЈ,Елвир, Билбилов и др кои на форумов важат за персони нон грата

Мене искрено ми се допаѓаат песните на Некст тајм, текстовите на Елвир не можам да ги споредам со оние на Копров, ама не се лоши, музиката исто така е добра, е сега секогаш може подобро, ама за почеток се ок.
И порано сум напишала дека ЈЈ можеби како пеач или изведувач не го бива, колку за композитор, па скоро повеќето песни на Дани, Тамара ај да не ги набројувам Елвир и компанија, ги има напишано Јован.

Мислам дека луѓето избрзуваат со впечатоците кон Некст тајм, односно ги прават клонови на ЈЈ,Елвир, Билбилов и др кои на форумов важат за персони нон грата

Јован Јованов има пишувано песни на Дани и Тамара??
Па тие можат да му предаваат музичко на него ...
И треба да сватиш дека не го бива како композитор. Туку само има кеш.
Некст Тајм можеби и ќе успееа ако не им беше Јованов композитор , вака се само минлива тинејџерска влажнаторска фаза.
А и такви фаци се , ќе остарат за 1-2 година и никој више нема да ги свиѓа. Или па ќе се појави некоја повлажнаторска фаца на телевизија и децава кој не слушаат музика туку гледаат Пинк ќе се попалат - and so the new star was born.

Па сигурно на форумов нема деца од 10 години што значи се гледа отприлика колку ги сакаме Џеј Џеј компани и колку сме свесни за инстант популарноста на близнациве
И мала поправка, Елвир и Копров немаат допирни точки, Елвир е текстописец од ш класа, а Копров е композитор кој е веќе покажан и докажан
Така да Копров споредувајте го со Јованов и др композитори, а Елвир со Огнен Неделковски, Весна Малинова и др текстописци
Се на се, ние растевме со едни ѕвезди, сегашниве генерации попалени се по други ѕвезди
Тоа што сакам да го истакнам и кое ми пречи е што нашите пејачи со кои сме растеле и кои опстоиле како музика имаат квалитет и работеа со квалитетен тим на музичари, а денешниве популарни тин ѕвезди како Некст Тајм (во случајов) може имаат квалитет али работат со музичари (самонаречени) кои не продуцираат трајни музички вредности, туку минливи кои траат многу кратко време како песни

Па сигурно на форумов нема деца од 10 години што значи се гледа отприлика колку ги сакаме Џеј Џеј компани и колку сме свесни за инстант популарноста на близнациве
И мала поправка, Елвир и Копров немаат допирни точки, Елвир е текстописец од ш класа, а Копров е композитор кој е веќе покажан и докажан
Така да Копров споредувајте го со Јованов и др композитори, а Елвир со Огнен Неделковски, Весна Малинова и др текстописци
Се на се, ние растевме со едни ѕвезди, сегашниве генерации попалени се по други ѕвезди
Тоа што сакам да го истакнам и кое ми пречи е што нашите пејачи со кои сме растеле и кои опстоиле како музика имаат квалитет и работеа со квалитетен тим на музичари, а денешниве популарни тин ѕвезди како Некст Тајм (во случајов) може имаат квалитет али работат со музичари (самонаречени) кои не продуцираат трајни музички вредности, туку минливи кои траат многу кратко време како песни

Па нормално дека не продуцираат трајни музички вредности , всушност на тоа се базира денешната сцена. На хитчиња кој ќе потраат 3 дена , ислушани од музички неедуцирани тинејџери кој после тоа се фрлаат на изведувачите како болви на џукела.
Еве за пример ќе ја земам „Како вардар ќе дотечам“ (инспирација од рекламата за Космофон :)), песна која е направена одамна , и ден денес сите ја знаат, сите знаат да ја пеат (текстуално , не зборувам за вокалот ) .
А овие песни .. Овие се кич .. Немаат никаква вредност.

Девојка111 веројатно си се збунила при пишувањето на постот.Ако им ги правеше песните на Дани и Тамара Ј.Ј тогаш тие немаше да бидат она што денес се.Поготово Дани.
Јован Јованов има пишувано песни на Дани и Тамара??
Па тие можат да му предаваат музичко на него ...
И треба да сватиш дека не го бива како композитор. Туку само има кеш.
Некст Тајм можеби и ќе успееа ако не им беше Јованов композитор , вака се само минлива тинејџерска влажнаторска фаза.
А и такви фаци се , ќе остарат за 1-2 година и никој више нема да ги свиѓа. Или па ќе се појави некоја повлажнаторска фаца на телевизија и децава кој не слушаат музика туку гледаат Пинк ќе се попалат - and so the new star was born.
Многу убаво објаснето и кажано.Треба само да се дочека моментот на нова влажнаторска фаца, и отидоа Некст Тајм во историја.А може и нема да чекаме толку долго.Не успех на Евровизија....кога ке дојдат со дрва и камења ке ги дочекаат.
Искрено ме изненади со постот.Секоја чест и од тебе нешто убаво да слушнеме.Иако Копров не го сакам многу многу, сепак кон тој човек имам многу поголема почит отколку кон ЈЈ.Не дека е Копров цвеке за мирисање и знаеме сите што се случува на фестивалите каде што уметнички директор е тој, мегутоа сепак има направено поасални песни од ЈЈ.Што се однесува до Елвир, нашиот ''надежен текстописец'', ако сака да успее во животот јас би му препорачал часови да си земе од Весна Малинова и Огнен Неделковски.Па дури мислам дека и после тоа ке остане Ш текстописец, дека за да се бавиш со таква работа, пред се треба да имаш одреден талент, и да знаеш како да го искористиш.А потоа следува напорна, ама стварно напорна работа, за да ти дојде до израз талентот.Нема да спорам колку е тој талентиран, поточно речено надарен за пишување текстови, ама од понуденото добивам впечаток дека од три песни, вади по еден дел и составува нов текст.
Што се однесува до популарноста на Некст Тајм и не се загрижувам многу.Ви текнува едно време колку популарни во Македонија беа US5?или Токио Хотел?Навлажнети тинејџерки по Ричи Стрингини од US5 имаше еден куп.Сега никаде ги нема.Така да момциве нека си уживаат во славата(прашање колкава) колку можат а после тоа....

Па нормално дека не продуцираат трајни музички вредности , всушност на тоа се базира денешната сцена. На хитчиња кој ќе потраат 3 дена , ислушани од музички неедуцирани тинејџери кој после тоа се фрлаат на изведувачите како болви на џукела.
Еве за пример ќе ја земам „Како вардар ќе дотечам“ (инспирација од рекламата за Космофон :)), песна која е направена одамна , и ден денес сите ја знаат, сите знаат да ја пеат (текстуално , не зборувам за вокалот ) .
А овие песни .. Овие се кич .. Немаат никаква вредност.

Всушност не очекувам од ЈЈ и Мекич да слушнам композиција со одредени вредности.Што да очекувам од нив, кога професорите на Музичка Акадеија се срамат што го дале свопјот потпис за завршен факултет на такви според нив дибеци.

Ама пак ке кажам им се може па се курчат.Ке им дојде крајот, кај и да е.Дека освен навлажнети тинејџерки за друга публика не слушнале.

Бравос најуба песна ке имаме на евровизија

Бравос најуба песна ке имаме на евровизија
Кажи... преубава..
баш ми е мило шо победија.. најдобри се

NOT!
(лични сфаќања на нивната фан 12 годишна публика)...
за на детска се ама за на оваа не!

Мене ми се свиѓа песната, уба е. Певлива.

А ти си многу постара гледам :):):)
Па не дека сум нешо многу постара од нив, ама јас не ги сакам..
а искрено барем јас колку што знам не ни имаат публика освен тинејџериве..
мама на пример кога ги виде на ТВ за гла се фати..
на евровизија не се праќа само песна шо е уба само на тинејџери.. тие не се ни убо пробиени на естрадава ... ај кажими кој ги слушат над 18 години?

Па не дека сум нешо многу постара од нив, ама јас не ги сакам..
а искрено барем јас колку што знам не ни имаат публика освен тинејџериве..
мама на пример кога ги виде на ТВ за гла се фати..
на евровизија не се праќа само песна шо е уба само на тинејџери.. тие не се ни убо пробиени на естрадава ... ај кажими кој ги слушат над 18 години?

Искрено и мене ич не ми се свиѓаат, стилот е чиста копија али очигледно тоа пали кај нас, а оваа Евровизија уште одамна бидна живо срање така да ништо не ме изненадува :toe:

многу убаво вика на овој клипот штое на 40ста страна мислам кога се на златна бубамара....
Не ме бидува многу за зборење(шо значи глуп е)
фала ви на публиката што беа и што не беа со нас(тоа мислам дека фала е за децата кои што врескаа по нив)
И поздрав до екипата со која што работиме и прв го наброја Јован Јованов итн

епа луѓе што да ви кажам уште ако сакаш да бидеш пеач во Македонија ете имаш варијанта одма кај јован јованов и тоа пеач бе еееееее:drk:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom