Netflix (стриминг платформа за гледање филмови и серии)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.215
Поени од реакции
8.315
Имам холандско впн, катастрофа друже. Полошо и од тоа што ми е достапно тука во Малта.
Еве си платив за Дизни еден месец па да видиме како ќе оди. Има некои интересни серии и филмчиња кои ми фатија око па да видиме како ќе се движи со тек на време а Нетфликс полека ќе иде у заборав. Пет ноќи по ред барам асален филм да гледам и се завршувам со некој катастрофален ултра досаден веќе виден трилер.
Немаш ли некој Индиец таму у Малта со индиска картица, кај нив кошта 1100 денари за цела година

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.925
Поени од реакции
23.695
Немаш ли некој Индиец таму у Малта со индиска картица, кај нив кошта 1100 денари за цела година
Немам. Имам турци колеги, знам дека е поефтин нивниот ама не би да ги замарам за 5-6€ разлика. Не ми е фрка цената, туку содржината.

Член од
5 март 2015
Мислења
10
Поени од реакции
20
Здраво дечки, имав user од Netflix уклучен од друга земја и го користев неколку месеци ама ми прекина, на него ги имаше скоро сите нови серии и филмови со Хрватски преводи(не сум сигурен ама можно да е уклучен од Хрватска или од Ирска) , исто бев Германија и уклучив тамошен германски нетфликс, ама во преводите немаше опција за хрватски на истите филмови што ги гледав на претходниот user , е сега сум во Македонија, и ако можи да ми појасните која ми е најдобра опција и дали можи да уклучам некако хрватско netflix и дали има начин на обичното нетфликс шо е во Мк да ги имам истите преводи шо ги гледав на странското нетфликс (тоа што мислам дека е од хрватска или ирска ама не сум сигурен)??? Фала на секој одговор

Член од
7 април 2015
Мислења
2.806
Поени од реакции
1.712
Здраво дечки, имав user од Netflix уклучен од друга земја и го користев неколку месеци ама ми прекина, на него ги имаше скоро сите нови серии и филмови со Хрватски преводи(не сум сигурен ама можно да е уклучен од Хрватска или од Ирска) , исто бев Германија и уклучив тамошен германски нетфликс, ама во преводите немаше опција за хрватски на истите филмови што ги гледав на претходниот user , е сега сум во Македонија, и ако можи да ми појасните која ми е најдобра опција и дали можи да уклучам некако хрватско netflix и дали има начин на обичното нетфликс шо е во Мк да ги имам истите преводи шо ги гледав на странското нетфликс (тоа што мислам дека е од хрватска или ирска ама не сум сигурен)??? Фала на секој одговор
Сакаш да активираш на твој Нетфликс (што го плаќаш) или на друг корисник (од каде што имаш лозинка и имејл)?

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.917
Поени од реакции
8.283
Имаш активирано Нетфликс и сега сакаш да имаш хрватски превод така?

Колку што сум читал за да имаш хрватски превод пробај префрли јазикот на интерфејсот/менито на Netflix да ти биде на хрватски и мислам дека така ќе има во понудата и хрватски превод на титловите.

Член од
5 март 2015
Мислења
10
Поени од реакции
20
Сакаш да активираш на твој Нетфликс (што го плаќаш) или на друг корисник (од каде што имаш лозинка и имејл)?
Тој шо го користев беше на друг, чупето е од Хрватска ама си го користи во Германија и мислам е хрватски или ирски, ама нема да го користи повеќе, го исклучи, сега сакам јас личен мој да си отворам...
Автоматски споено мислење:

Имаш активирано Нетфликс и сега сакаш да имаш хрватски превод така?

Колку што сум читал за да имаш хрватски превод пробај префрли јазикот на интерфејсот/менито на Netflix да ти биде на хрватски и мислам дека така ќе има во понудата и хрватски превод на титловите.
Немам активирано, прашувам каков да активирам лично мој за да ги имам тие преводи...супер ако можи на македонскиот така, имаш проверено дали ќе ги има хрватските преводи ако го смениш интерфејсот?

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.917
Поени од реакции
8.283
Тој шо го користев беше на друг, чупето е од Хрватска ама си го користи во Германија и мислам е хрватски или ирски, ама нема да го користи повеќе, го исклучи, сега сакам јас личен мој да си отворам...

Немам активирано, прашувам каков да активирам лично мој за да ги имам тие преводи...супер ако можи на македонскиот така, имаш проверено дали ќе ги има хрватските преводи ако го смениш интерфејсот?
Јас немам претплата на Netflix ама сум прочитал за ова дека е така кога ќе ставиш да ти биде менито на хрватски, ќе има опција превод на хрватски. Е сега ќе се сменат и насловите во постерот на филмовите и сериите така да преведни ќе се на хрватски. Не е се сите содржини со хрватски титлови.

За да знаеш што точно е со хрватски титлови посетувај го сајтов.

Еднаш одамна кога сум проверувал на Netflix во Македонија во титловите имаше и турски. Сега немам проверувано одамна затоа што не сум претплатен.

Во секој случај провери и ќе дознаеш. Прв пат кога регистрираш акаунт имаш бесплатен период и да наместиш само да те исклучи па така да ако во тој период нешто не ти одговара нешто нема да продолжиш да користиш.

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108

Otvori si normalno akaunt,i stavi interfejs hrvatski,taka ke imas prevod i na hrvatski.

Otvori si normalno akaunt,i stavi interfejs hrvatski,taka ke imas prevod i na hrvatski. Provereno jas taka koristam.

Член од
5 март 2015
Мислења
10
Поени од реакции
20
Јас немам претплата на Netflix ама сум прочитал за ова дека е така кога ќе ставиш да ти биде менито на хрватски, ќе има опција превод на хрватски. Е сега ќе се сменат и насловите во постерот на филмовите и сериите така да преведни ќе се на хрватски. Не е се сите содржини со хрватски титлови.

За да знаеш што точно е со хрватски титлови посетувај го сајтов.

Еднаш одамна кога сум проверувал на Netflix во Македонија во титловите имаше и турски. Сега немам проверувано одамна затоа што не сум претплатен.

Во секој случај провери и ќе дознаеш. Прв пат кога регистрираш акаунт имаш бесплатен период и да наместиш само да те исклучи па така да ако во тој период нешто не ти одговара нешто нема да продолжиш да користиш.
Претплатив нетфликс овдешен 12 евра премиум пакет, за4 ца да можат да гледаат во исто време, 4к резолуција итн., кога влегуваш нема преводи освен англиски и турски, ама со промена на јазикот во сетинзите под акаунтот во хрватски, се додадоја хрватски преводи, вака е супер, само има многу добри серии што уште не се преведени, ама сите појаките имаат преводи, не знам како можи HBO Max(исто сум корисник) да имаат сите содржини со македонски превод, а толкава фирма како нетфликс, можи и поголема од HBO, да нема македонски, српски и хрватски преводи на се што имаат во понудата, тешки глупости, иначе во Германија премиум пакетот е 18 евра ама со нивниот стандарт пак супер евтино за нас секако е скапо. Фала на сите на одговорите

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.096
Поени од реакции
37.546
Сега, по ново, кога ќе се логираш прв пат на акаунтот, те прашува на кои јазици сакаш да ти се појавуваат преводите. Јас имам одамна Нетфликс, ама повремено, кога ќе изгледам се што редовно гледам од серии, ја исклучувам претплатата за да не трошам џабе пари. Ми беше исклучен 3-4 месеци, и сега, минатиот месец кога го ре-активирав, за прв пат ми се појави опцијата да бирам преводи. Јас секако користам само англиски, ама за другите по дома ставив и хрватски. Турскиот, не знам зошто, си го имам по дифолт секогаш.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.917
Поени од реакции
8.283
Дали има опција пример да наместиш хрватски титлови да ти отвара а втора опција да биде друг одбран јазик во случај да нема хрватски?

Јас користам HBO Max и тоа го активирав само затоа што имам HBO пакет тв канали на MaxTV Телеком МК.

Имам Android tv и повеќе користам Stremio апликација со торент филмови и серии. Во оваа држава трула каде не се грижат да нема толку пиратерија зошто да не се искористи и таа опција нелегално гледање серии и филмови и покрај имајќи легална услуга.

Член од
5 март 2015
Мислења
10
Поени од реакции
20
Дали има опција пример да наместиш хрватски титлови да ти отвара а втора опција да биде друг одбран јазик во случај да нема хрватски?

Јас користам HBO Max и тоа го активирав само затоа што имам HBO пакет тв канали на MaxTV Телеком МК.

Имам Android tv и повеќе користам Stremio апликација со торент филмови и серии. Во оваа држава трула каде не се грижат да нема толку пиратерија зошто да не се искористи и таа опција нелегално гледање серии и филмови и покрај имајќи легална услуга.
И јас користам HBOmax, плаќам 4.66 евра месечно, ама само HBO Max, иначе ко беше HBO go, плаќав 7 евра, и јас сум на телеком, и тоаш видов дека има за истите пари да ги имаш и апликацијата и програмите на Телеком (за 7 евра), ама не ги уклучив и не се префрлив на нив туку продолжив да си плаќам од картичка оти ќе почнуваше HBO max па не се знаеше дали ќе се доплаќа или како, на крај ми дадоја понуда од 4.66 евра за месец, ама сеа не вервам за тие пари да можи да фи имаш и програмите и апликацијата на Телеком. А за пиратеријата сосем си во право.
И има опција да наместиш повеќе јазици, кога сакаш, а турски, англиски и хрватски се цело време кај мене под дефолт, иначе со менвање на интерфејс ќе можиш и други јазици.

Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.143
Поени од реакции
785
95% ako ne i poveke imaat hrvatski prevod (nekoi i hrvatska nadsinhronizacija) ama za da imas hrvatski title mora interfejsot da go stavis na hrvatski (sto e mnogu glupo zosto filmovite ke treba da gi baras po hrvatski naslovi, ne originalno na angliski)

Nekoi kazuvaat deka ima i srpski prevod ama jas nikogas nemam videno, valjda sea koga A1 go dava besplatno vo Hrvatska i Srbija (naskoro i Mk) ke dobijat mnogu novi korisnici i ke vovedat novi jazici. Posto sekoj film ima title bar na angliski, prevodot na makedonski bi trebalo da e mnogu ednostaven...

Ako moze HBO Max, zosto ne i Netflix? da probame da reagirame

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.917
Поени од реакции
8.283
95% ako ne i poveke imaat hrvatski prevod (nekoi i hrvatska nadsinhronizacija) ama za da imas hrvatski title mora interfejsot da go stavis na hrvatski (sto e mnogu glupo zosto filmovite ke treba da gi baras po hrvatski naslovi, ne originalno na angliski)

Nekoi kazuvaat deka ima i srpski prevod ama jas nikogas nemam videno, valjda sea koga A1 go dava besplatno vo Hrvatska i Srbija (naskoro i Mk) ke dobijat mnogu novi korisnici i ke vovedat novi jazici. Posto sekoj film ima title bar na angliski, prevodot na makedonski bi trebalo da e mnogu ednostaven...

Ako moze HBO Max, zosto ne i Netflix? da probame da reagirame
HBO Max од старт почна да нуди преводи на македонски јазик. Единствено што сме назад од хрватите и србите e тоа што немаме сихронизација на познативе анимирани серии и филмови што ги нуди HBO.

Kajgana Shop

На врв Bottom