Непотребни навики...

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
1. многу заборавам....Заборавам да затворам врата, заборавам да направам нешто шо ќе ми кажат, заборавам да си ставам дрво во печката итн итн....
2. се дерам многу кога сестра ми не ги разбира задачите кои и ги покажувам....
3. многу се дерам и кога ќе се изнервира, избувнувам за глупости...

тоа за сега..ако и текне уште нешто ќе си додадам

Исто ова со чашиве што не можам да пијам од пластични ( unperfect кажа погоре ) и плус исто не можам да јадам/мешам кафе или било што со пластични лажички.
Непотребна навика мислам дека ми е и тоа што ги гризам ноктите.Уствари не ноктите, туку кожата околу. Безвеза.
Исто така, ако имам пенкало у моментот редовно ѕврцкам СЕ што ми доаѓа при рака. Да не ми ги видите книгите и тетратките. Тоа е страшно :)
Хм.. И имам некои навики при зборување, ко што кажа Дизајр, зборови што ми се у тренд.
Еии дааа.. заборавив да пишам дека многу заборавам :)

И тако даље.

многу зборам во иронија шо ги нервира другите и прам мајтап ко ке не е потребно...
и ко ке си дојдам дома од негде ми смрдат нозете ама мака ми е да си ги измијам и ми вика мајка ми и сестра ми... по подолго време ке ги измијам :toe:
се дерам ненормално... на сите:blabla:

И исто така,не можам да се воздржам од коментари(најчесто мрчаторски),и следствено на тоа запаѓам у невољи често :)

Ах, си ја касам устава со забите во внатрешниот дел :kesa:

Касам уста. Грицкам нокти. Шкртам по тетратки. Викам брат на секој 4 збор. Пушам цигари. А навика што сакам да ја имам најмногу би ми била да се бричам често.

Касам уста...пушам ненормално многу цигари на ден...имам една чудна навика...дури се чешлам бројам колку пати сум се исчешлала...знам дека е претерано глупа навика али шо да праам...така ми иде :tapp:
Кога збори некој друг како навиена одговарам нон стоп да да да така е....хмм гарант има уште многу...али ај доста е:helou:

Хм... Непотребно секогаш ама баш секогаш се замарам со работи од минатото што се случиле и неможе да се сменат, после тоа не гризам нокти туку тоа кожата од страна што е. Се вадам од такт кога ќе слушнам на тв неправилно изговорени зборови, ама што да правам ми запнуваат на уво. Секогаш морам да прочитам што пишувале луѓево од школо по клупа. И како врв на непотребниве навики ми е што секое сабајле мора да станам на десна нога:kesa: што од суеверност што од навика.

грицкам нокти и цело време се обидувам да престанам ама немам силна волја:tapp::tapp::uvo::uvo:

~Се дерам на некој коа ке ми повтори еден ист збор два пати(многу ме нервира тоа и се трудам да се контролирам али посилно е од мене):vozbud::kesa:
~На моменти сум многу саркастична :)
~Се бањам пола саат:toe:

Во последно време навика ми стана гледање тв пред спиење...не можам да заспијам ако не гледам тв барем 30 минути...

Ги пукам прстите на рацете дури по 2 пати, а палците на 3 начина ги пукам, 3 пати. Ја крцкам кичмата, лактите, колената, и главата (вратот) - тешко мене кога ќе остарам, колку ќе се тресам.:toe:

Кога влагам во кола се` правам по еден ист редослед. Отклучувам, влегувам, стискам кумплунг и убацувам у прва, симнувам рУчна, ја ставам ташната што ја носам кај ручната или пак на сувозачко седиште, палам светла, палам кола, пуштам музиче по мој вкус, пуштам бришачи и тоа средството за да си ја исчистам шофершајбната, се гледам во огледалото од колата и најпосле тргам. Ама се имам така добро испраксирано што сево ова го правам за некои 15 секунди, ако не и помалце :).

Кога палам цигара се нервирам ако ми се запали само еден дел од цигарата, го мразам тоа, мора да ми е целосно запалена. Првиот дим никогаш не го вовлекувам, на секој можен земен дим ја тресам цигарата, макар било тоа непотребно. Секогаш ја средувам во пепељара, го мазнам пепелот, го смалувам жарот - не можам да поднесам ако жарот ми е долг. Мразам кога ми е мокра цигарата, поготово филтерот - ако е така, палам друга цигара, не можам да ја пушам таа со излигавен филтер. Имам специфично гасење на цигара кој секој пат го практикувам.

Ја грицкам долната усна, ама ја убивам се` дур крв не ми потече :(.

Не ставам крема на рацете, така да зимно време ми се како шмиргла.

Кога зборам ја кревам левата веѓа, а пак кога ептен се внесувам у зборење, мавтам со рацете.

Цело време си ги чачкам ноктите, ги пикам нокт во нокт, ги чистам...

Тоа е се` што ми текна во монментов :wink:.

Пукам прсти, врат, грб прсти на нози, абе сите коски што може да пукнат ги пукам :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom