Непотребни навики...

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
а и кога заспивам морам да гушкам нешто, перница, јорган....инаку не можам да заспијам....

Леле исто еј...или во краен случај си ја гушкам ногата.
Ако не гушнам нешто не заспивам.

Трчам до продавница :pos:

Обавезно ставам лажиче во шолјата за чај иако стварно немам потреба од него ни пијам со лажиче, ни па ставам шеќер за да го избуричкам, ама ете некој филинг ми е да го држам, а и оној звук коа ќе се мавне од керамиката мммх..... :)

Напати ја гризам долната уста

Пукам прсти

А да и воа понекогаш правам нешто чудо со малиот прст на раката, не знам како да го опишам :pos2:

Па непотребни навики....една од нив е тоа што постојано го задевам брат ми со една единствена цел...да го изнервирам да ми се развика и после да го здробам од ќотек:pos2:...а стварно ми е непотребна оти резулатот од тоа е секогаш ист...тешки расправии со моите дома...исто една понова непотребна навика ми е шо почнав пречесто да го употребувам зборот бедови....други не ми текнуваат во моментов ама знам дека ги има уште неколку....

Пааа:
-Му викам на секој трет околу мене "Будала",со нагласок на б...
-Си ја гризам долната усна
-Повекето такви навики ги знаат тие околу мене,ја не ги приметуам...

ауф пуно има..
1. нонстоп коа седам пред РС сум згужван целиот и нозете ми се негде у чвор на масата итн.
2. пукам прсти ... и тоа претерано многу
3. гризам долна усна .. дури и внатрешноста си ја гризам и коа некој дел не можам убаво да го докачам си помагам со раката и тогаш изглеам ваљда многу смешно :)

друго не ми текнува за сеа.. ако има нешо ќе пишам :)

Собата редовно ми е хаос. Таман ќе ја средам, за ден, два, па може и три, таа се враќа во својата стандардна состојба. Али и така ми е поубаво кога ми е растурено, знам се кај ми е :pos:, суредена коа е барај у кој шкав ми е тоа, у која фиока тоа, вака знам се е или на биро, или над телевизор или на кревет. :) Во тоа и лежи лошата навика. Ушивам кога собата ми е неуредна.
i mene mi e nаjlesno koа e tаkvа stаlno se kаrаm so mаjkа mi okolu toа

Па немам некои си екстремни навики кои ги нервираат другите. Можеби тоа што се оставам на маса и сакам да ми биде при рака и не ги враќам работите од кај што сум ги земал.

секгоас ја местам косата:p МОЖЕ ДА МИ КАЖЕ НЕКОЈ ЗОШТО РЕПУТАЦИЈАТА МИ ОТИШЛА ВО МИНУС:p нисто лосо не сторив..
одговор??

се чешам по глава кога размислувам.

Имате ли глупи и досадни навики?

Грицкање нокти или кожичката околу нив, играње со косата, тропање со нозете, "чистење" на забите, изрази од типот на "да'тибам" и "педер еј", грицкање усни, и чепкање/допирање на лицето се само некои од малите, но досадни навики кои ви одат на нерви на вас, а и на вашата околина. Дали имате некоја досадна навика? Сакате ли да се ослободите од неа?

Поздрав!

Имам една глупа навика да проверувам кој од администрацијава е на форумот на моменти и баш пред неколку минути приметив дека немаше никој и ми дојде чудно па еве составив слика :)
А да ќе заборавев... Често ги пукам прстите вратот лактите нозете и се што стигам иако ме нервира пукање на коските и мене и сите околу мене али неможам да се ослободам од таа навика бидејќи се укочувам ако не ми крцне некое делче ;(

celfs3.jpg

Грицкање на ноктите..јадење пред пц..мрдање на нозете скоро секогаш коа седам..чепкање на лицето без потреба..чепкање на мобилен без потреба..ставање на врвките од патики секогаш ВО патиката:pos:има уште многу коа ке ми текнат ке наравам едит:icon_lol:

Идеалист сум :) И многу ситничарам :) Некои многу ги нервира тоа ама што да правам, кога ќе почнам некоја работа ја завршувам најдобро што знам и умеам :) Неможам да забушавам... И мора секогаш да ми е средена собата, иначе неможам ништо да правам, се нервирам... И морам да раскренам....
Друго, многу си ја чечкам устата... И не пазам дали ми се чисти рацете или не... Среќа не сум закачила некоја инфекција уште :) А и лицето си го чечкам секогаш кога гледам тв или кога немам што да правам со рацете :)
И кога легнувам неможам да заспијам во секоја положба... Си имам неколку само што ми се најубави... Најчесто на стомак заспивам :)
До скоро морав да пијам млеко со какао насабајле и моите многу се нервираа... Сега престанав, иако некогаш пак си правам :)
После ручек морам благо да каснам, иначе се осеќам како недојадена :) Доволна ми е и една коцка чоколадо :)
Ехеееее, ги има уште милион, ама доста се :)

Ај да почнеме со моите навики.....
Кинам(не грицкам) нокти од прсти на раце и нозе, еве во моментов додека пишувам си ги виткам предните прамени од косата и ги пуцвлам, непотребена но мене многу корисна навика, потоа ги тегнам нозете, ги крцам прстите на нозете, веќе навика што ме нервира е да кликнам на форум тулбарот на кајгана и да проверам последни мислења, потоа на приме ако одам по плочник и секогаш стапнувам на плочки исклучиво од иста боја, со кој дел од стапалото на едната нога ќе цапнам потоа и со истиот дел од другото стапало, играње со прстите на рацете и уште многу други....

Крцкам прсти и гризеВ нокти, но сега се одвикнав некако фала му на бога (некогаш ко ке има трема пак крцкам :icon_eek:..Неможам да поднесам ноке кога сестра ми го прави тој некој чуден звук со забите а кога е свесна и будна неможе да да го направи..Имам и една мн чудна навика...секогаш кога седам на пр автобус или кола или на некое место кое е тесно за нозете, барам чаре и ги ставам на некое ептем несватливо место, како на пример во автобус или кога ги лепам за џамот, на факс на тие седиштата обавезно ги кревам на рачката на крепалката на тој со е мене, а и дури кога седам кај другарки на маса неможам да издржам а да не ги скрстам на тоа кај со седам, а затоа секогаш кога сум на гости станувам и седнувам на кауч..и тоа, не ми текнува нишо др во моментов

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom