Antagonist
Systematic Victory
- Член од
- 7 април 2007
- Мислења
- 842
- Поени од реакции
- 41
Ај сега кажи ми кои други решенија?
Јас имам 21год и не ми пречи да работам ама баш ништо,како за утеха на некои работам од моја 15та година по кафичи,дискотеки,бутици,млад сум ми се може...не дека немале моите да ми даваат пари,туку дека сум сакал да имам мои лично заработени пари,и да ги трошам за што јас сакам,не гледам тука никакво заслепување и мислење на нешто како последна опција,завршив средно ќе го завршам уште малку и факултетот па после отом потом,ако ми се посреќи да се вработам по струка ок ако не здравје ќе се бара нешто друго...но кога веќе ќе те навасаат годините е тогаш бато нема опции ако треба и ќе чистиш,ќе копаш само за да преживееш...доста веќе со таа идеологија,и тоа размислување дека државата треба да се грижи за тебе,жими ашимов ако сам не се потрудиш дека некој друг ќе се замисли
Тебе дали ти е јасно зошто на некој му се плаќа повеќе а на друг помалку за истата работа????
Зошто западот се дави во луксуз додека ние тука скапуваме???
Дали ти е јасно зошто постојат калсни разлики???
Зошто некои луѓе и КАКО тоа се значително побогати од другите???
(имаш одговор на овие прашања)
Јас не велам дека не треба да се работи...и дека треба да се лежи по дома...ама велам дека за таквите гасни работи се додека има луѓе кои ќе се понужуваат за таква ниска цена да ги работата..нема никогаш да ја оправиме работата.
И друга работа...Кажи ми ти мене што е државата ако не е народот???
Се додека има луѓе што ќе викаат..."Епа јебига што е ,тоа е " има да не шупчат у гз цело време.