Нè брка полиција од парк, што со тоа?

• Креатор на темата Креатор на темата pomarandza
  • Време на започнување Време на започнување
Па затоа убо реков. Вие плукате по полицијата што ги спречува младите да се дрогираат и пијанат, а не викате ништо за младите што посегаат по тоа, дали е во ред тоа да се прави ...
туку пак е крива полицијата и државава што младинава ни се дрогира.
Секаде во секоја држава имаш такви што се дрогираат, што се пијанат и све...
а државните органи неможат туку така да го спречат тоа.

Јас си кажав јасно мое мислење, дека проблемот не е во полицијата, туку во нас младите што знаеме лесно да потпаѓаме под туѓи влијанија.
Второ, тоа што го прави полицијата по парковите и тоа го оправдувам, затоа што другиот ден, деца мали треба тука да играат, а не насекаде да гледаат расфрлани шишиња пиво, вотки и незнам ти шо.

Вие плукате по полицијата што ги спречува младите да се дрогираат и пијанат, а не викате ништо за младите што посегаат по тоа, дали е во ред тоа да се прави ...
туку пак е крива полицијата и државава што младинава ни се дрогира.

пред 10 години беше мислам од полицијата украа(пази УКРАДОА) 12 килограми хероин!!!!!

абе ај да веруваме дека се украдени:tapp::tapp::tapp:

од 300 зависници 91ва стасавме на 20 000 а бројките реални се тродупли!!!

ете ти...е сега посегаат порано некеле!!!

значи нешто не е ОК...имало младина и 90сти па немале секс со шприцеви туку со жени со зиски:toe:

Дали полицијата ги спречува младите да се дрогираат или им ја запленува дрогата за да се дрогираат цајканите питање е сад.

пред 10 години беше мислам од полицијата украа(пази УКРАДОА) 12 килограми хероин!!!!!

абе ај да веруваме дека се украдени:tapp::tapp::tapp:

од 300 зависници 91ва стасавме на 20 000 а бројките реални се тродупли!!!

ете ти...е сега посегаат порано некеле!!!

значи нешто не е ОК...имало младина и 90сти па немале секс со шприцеви туку со жени со зиски:toe:

90-те беа асексуално време! Приватизација...
Или жените престанале да даваат, или мажите станале импотентни или полицијата не ги штити дилерите...

Кога работи, зошто работи. Кога не работи, зошто не работи. Хм, симптоматично. Секогаш некој е виновен, по правило полицијата, а ние граѓаните-цивили најмалку :toe:.

VeS нема до толку срчи и шприцови на секој втор чекор.. Можеби се дешава да се најде ама нема до толку.. Зашто мене не ми се десило да скршам флаша и такви сдтвари бе? Од кај знае он кој ја скршил флашата? А иначе за тоа шприцови шприцови има и у гаражи, влезови, подруми и колку и да сум и ја против тоа тоа нема да го сменат макар и скроз да го испразнат паркот. Додека има наркомани ќе има и шприцови, а додека има несовесна младина ќе има и срчи е сега тие срчи и тие шприцови не се од СИТЕ нас..
леле ејј голем оптимист... има ама нема до толку.... па јбг и тоа еден шприц.. може да одземе еден живот...или си викаш... абе еден .. не е толку многу???
и дека ти не си скршила... можеби ти си GOOD GIRL не кршиш ...или пак не знаеш што правиш кога си пијана па не памтиш што си направила но .. така е со полицијата... еден за сите.. сите за еден... не е важно кој искршил...сите ќе го јадете.. заслужено:smir:

Епа нека бидат покултурни “граѓаниве“ на Скопје и тогаш нема каде да се казнуваат луѓе поради плукање, мочање на јавно место, пијанчење, фрлање ѓубре, паркирање на коли на непрописно место и така нема со што да се полни буџетот. Во право сум или не?
А ваквиве закони се построги во другите европски земји, така што, не збори за некои работи кога не си информирана.

Не е проблемот дечко во буџетот. Буџетот доволно си се полни за да државата може да ни се развие како САД, Англија, Франција и што ти ја знам. Проблемот е што некој тие пари во џеб ги зима. Затоа буџетот ни е полупразен. А најлесно да го пополнат (за да ПОВТОРНО тие си ги здрапаат парите) се младите. Лесно, брзо, ефикасно.

Во Иран бесат над 500 души годината заради дрога...полицијата е ефективна...
Резултат - рекорден број на наркомани и рекордни цени на дрогата која во соседниот афганистан е 500 долари/кг хероин а во иран од другата страна на границата, магија!!! - 30-50.000...
Каде има повеќе наркоси?:toe:

Едини резултат од полициските акции секогаш е зголемување на цената...
Превенција е веќе друга работа.

Ако приведат некои деца во некој парк дека пиеле после 22 часот...што со тоа?

од стечајните го заборавија сексот:vozbud:

:pos2:не го заборавија, туку стана економска категорија и валута...

Ништо освен забава за полицајците. Ако идат да работат вистински ке може да се повредат а тука во парк им е како да тераат овци.

И сум за, и сум против.

За сум бидејќи стварно и мене ми смета (а не сум од тие постари генерации) кога ќе видам ќе се начука некој, мисли газда е, фраер е, крши, повраќа. Мислам дека треба да се истребат таквите. Ова мене ми изгледа одлично решение.

Против сум зошто џандарите удираат и по оние кои само седат во парк и пијат Кока Кола. Малце претераа. Законот е да се казнат тие што пијат, не цел парк. Да има таму цело време надзор, ќе се види кој фрла, кој крши. Тој нека го јаде стапот. Што имам јас, што сум седел со другари што сме правеле муабет. Сега се пазам да отидам во парк за да не ми залепат казна што седам на клупа.

Да превенираат да не биде во тоа пијанство извршен напад врз друго лице, да превенираат да не се качи пијаниот/надуваниот да вози кола или мотор и да се залепи себеси (или некој друг) на бандера. Да не дојде до други активности со кои ќе го загрозат сопствениот и животот на други лица.
Со еден збор да се грижат за редот во градот.
А испадне некоја пијана будала и те замава (или неколку), што ќе правиш? Полицијааа...

Во спротивно не е потребно полиција ниту при пљачка, обивање, тепачка, забивање со ауто во ѕид, едноставно за ништо. Анархи рулз?

Муабетов ич вода не ти држи. Сите пијат и пушат трева у парк. И металци и скинери и панкери и емовци и рокери и фејк металци и фејк панкер и фејк емовци и фејк рокери. И што ти мислиш дека во парк ги приведуваат тие што не седат како ЛУЃе? Бившиот мој го одведоа у станица заедно со цело негово друштво под изговор дека започнувале караница и вознемирувале јавност, а уствари случката е дека се виделе другари и се поздравиле. Логика нема, причина за носење во станица уште помалку, а не гледам чудно и девијанто понашање проследено со алкохол и трева.. Сакам да ти кажам носат луѓе како им текне, не бираат и пребираат. Во саботата приведоа едни со пиво, а на 20метра од нив седат дружтво и кружат џоинти.
Не велам дека сум против спроведувањето на закониве ама има многу пропусти, а плус сум сигурна дека за пола месец/месец се ќе се врати по старо. Нити е прв пат ова, нити ќе е последен..
Веруј дека мое друштво не дуваме и пиеме у граници на нормалата! Пијани не сме биле никоаш! Ок, се десило еднаш-двапати и тоа е се! Ако ти се верува, месец дена сме само на СОК! Пелистерка кола! И да, ги приведуваат тие што се фураат, галамџиите! А тие шо нормално си седат, па тие си остануваат у парк и си седат! :)

Јас тоа пијанчење и дрогирање го кажав за тоа реално вака за што служеше паркот до вчера. Нит со пиење нит со дрога ме начекале нит знаат дека седам таму и си праам што к сакам нит би дозволила да ме начекаат. Мислам мене ми е тоа јасно дека тоа е против законски иам малце усул да го кријам тоа што го правам од тие што не треба да знаат што правам али за една трилитарка 10 души што ја лигавиме да ме малтретира некоја од тие стоките па и не е така нормално.. Ај сеа кажи - Фаќа 10 души со една трилитарка и ги собира за пијанчење у парк - Колку може да се испијанат тие 10 души од 3 литра вино? Тоа ти доаѓа по чаша од чоек бер луѓе аман да не сум за на токсикологија од чаша вино?! Е сеа дали е тоа 3та-5та или 10та флаша ако е фрлена у канта и не ја гледа као може да каже дека седиме и се ПИЈАНЧИМЕ?!

Брат муабетот пијанчење и дрогирање е така кажан. Факт е дека и ти не поминуваш со флаша пиво со цела тајфа како што пишав горе.. Едно е стварно така да поминуваш друго е да не дозволиш да те начекаат дека поминуваш хмм малце повеќе поинаку. Мислам реално колку и да не се кажува у парк нема некој што не е барем пијан.. Добар дел се и јако напушени а има и луѓе на потешки ствари.. Така било така и ќе биде. Не дека ќе фатат некој со нешто.. Мислам зависи ако е глуп. Али поентата е па и напушен и каков сака да си да седиш да пиеш едно пиво со друштво или едно вино ти од никој аспект не нарушуваш никаков таков јавен ред и мир или што ти ја знам.. Ќе го изоставам муабетот дрога на темава фак ит нека биде за тоа за што се збореше - алкохол. Што друго треба да прајме у парк бе? Седиме се заебаваме и пиеме факт.. ЈА сфаќам кога бркаа од Есеф, форум, љубов, тереза ама парк бе луѓе?! Паркот е на сите нас. Нема на кого да сметаме, пиеме за нас а не за нив, седиме зошто ни се седи НАС таму.. Па на крај краева нема закон дека не смее да се седи навечер у парк не го купила паркот мајка им! Ако некому стварно реално пречиме што е да бидеме реални у Скопје у парк теоретски невозможно ама ајде.. Нека дојдат и нека кажат дека треба да се стишиме али да приведуваат луѓе и да се курчат тоа е веќе сосема друго.
А гладиус што рече пред повеќе време добиле значка џандарите.. Златен некои значки носат плата од 150 евра а некои од 300-500 и тако даље - гет да поинт? Нема врска се фаќате на тоа дрогирање со го кажав зошо се накурчив зошо ги браните тие свињите.. Не е тука тој муабет не е таа тема. Така да толку од мене ај..
Абе на другар мој му пишаа казна а типот само СТОЕШЕ покрај фрлена ЧАША која не беше ниту НЕГОВА! И оп, 50 евра казна! А знаеш шо е иронијата? Шо НЕПИСМЕН џандар му ја пиша казната! Пишува таму у казната Владимир беше виден како фрла флаши и ФИФИЊА! ШО СЕ ТОА ФИФИЊА НЕКА МИ КАЖАТ ОНИ ДА ИМ ПЛАТАМ КАЗНА, АМА ЗА ШТО??? И тоа на 2 места беше напишано така... а за тоа првото со трилитарката... епа ај вака ќе ти објаснам златна... глеј сеа.... од тие 10 души пола сте женски така? Две девојчиња од литро бунар ги фаќа, ако не и малце поише од фаќа... 3 литра х 2 (зашо нели и сок ставате, некој помалце некој повеќе, ама се фаќа дупло од 3 литра). Е сеа 1 литро има 5 чашки. 6 литра имаат (5х6=30) 30 чашки. По 3 чашки од дете. Значи вие женските сте готови сите, а од машките пола. Така да може да се начукате! Се разбира има и поиздржливи, ама сите трезни неможе да сте....

па добро бе и да се напиеме шо е проблемот...вие како деца(15-16години)не сте пиеле.... и вие сте пиеле... и вие не сте сакале да ви праат рации и сите у станица да ве носат...јес да времињата се сменети ама па сеа... тоа е нема шо друго... а која будала би се дрогирала у парк... и да пие у исто време... е нека им е господ на помош на таквите...

Веруј дека мое друштво не дуваме и пиеме у граници на нормалата! Пијани не сме биле никоаш! Ок, се десило еднаш-двапати и тоа е се! Ако ти се верува, месец дена сме само на СОК! Пелистерка кола! И да, ги приведуваат тие што се фураат, галамџиите! А тие шо нормално си седат, па тие си остануваат у парк и си седат! :)

Прво пак сте пиеле и сте се начукале, еднаш, дватпати ипак се брои. Второ ти викам не собираат само галмџии, туку тоа што им дојде под рака ( и тука би сакала да додадам дека ретко девојче да приберат, се машки зимаат како само машките да знаат проблем да направат:nerv:).
Трето... немам трето тоа ќе е се :)

tomislayer е не сме од 10 души пола девојчиња а и да сме тие што се секој ден у парк со таа трилитарка не се начукуваат баш така.. Али ете нема врска.. Секој пие колку што му држи гзот а секој што пие претерува?! Или ете и да претера - секој што е пијан бељи прај, вика, крши?
Ја лично се праам камен и си легнуем у прва трева :pos2: голем проблем праам со тоа или нарушуем јавен ред и мир?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom