Нè брка полиција од парк, што со тоа?

• Креатор на темата Креатор на темата pomarandza
  • Време на започнување Време на започнување
Фантом да и лани кај вас на Сараиште џандарите стварно беа ок мислам ќе си кажат дека смета вревата ова она и си го фаќаат патот.. Тоа е друго..
Кај нас за самото тоа што имаш алкохол те приведуваат, бркаат од парк без никаква причина и наоѓаат некои глупи изговори на полнолетни фаци што ќе ги начекаат со алкохол како - нарушување јавен ред и мир. Сепак кај вас околу Сараиште има и куќи и кафичи и има на кој да му смета галамата али кај нас у парк стварно е нелогично. Сеа сметја ти вика дека нарушуваш јавен ред и мир колку да најде цака а буквално нема на кој да сметаш у парк негде упикан пошо ни куќи нит нишо нема до каде што се слуша џевата од парк, а Маракана ечи од едниот на другиот крај на паркот тоест од таму успич до сепариња и никој ништо не просрал до сега.. Вотс д поинт? И плус покажуваат дебилно понашање.. Ни трошка култура немаат и наоѓаат причина да те казнат колку да си појачаат значка.. Тоа е проблемот. А иначе ти викаш не си видел али кај нас има секојдневно случаи на претепани особено малолетници од страна на џандари или обично од страна на алфите за незнааам немање лична карта (знам и муабет - се вадела од 16), да те фатат надвор после 12 или па не дај боже со алкохол или џоинт.. Познавам деца што јаделе крвнички ќотек за некоја ваква глупа банална причина.. Како да не се буниме?

Апсат за значка.
Мила, известување едно само. Сите полицајци земаа значки пред повеќе од година.

Па не се пуши само у парк.. Ќе пушам бе на Гоце и кој к ? Што ќе ми каже? Ќе ме приведе, ќе ме замара али кој к? Шо постигнуваат? Ништо бе брат не дека ќе добијат на значка со тоа или дека ќе им се каже што и од кај ти е.. А и за еден џоинт немоеш да јадеш некоја казна баш.. Финтата е да се покаже дека сме полициска држава сеа мангупи станаа.. Све им е контра ефект..
Ти златна можеш да пиеш (значи темава е за пиење) кај к** сакаш. Пиј и на фонтата, не кај Гоце, сепак има право да те приведе ако си малолетна и да ти лупне казна.
Абе мене за други курот ме здоболе! Сакам да седам ко чоек да седам у парк да пијам да се дрогсам и да праам што к сакам ко што праев до пред недела дена без тие свињите влезени во Шерлок Холмс филмови - келави стоки од по 150 кила со наочари за сонце и у зима да ме замараат да ме тресат да ми мрчат и да ми праат фрки. Кој к бе.. Како до вчера ништо не им сметаше и не замараа бе? Што сеа Европа станавме? Или оваа преебана полициска држава се реши да почне втора фаза на Комунизам?
Како тоа можеш да кажеш дека сакаш да седнеш ко човек у парк и да пиеш и да се дрогираш? Зар тоа го прават сите, па ти сакаш тоа право да ти биде овозможено? Ти се молам, океј е да сакаш да пиеш, ама да речеш дека сакаш ко чоек да седнеш и да се дрогираш, воопшто не ти е на место.

Veke ne znam koj den po red policija vo Gradskiot park Skopje...Edno vreme parkot beshe mesto kaj shto znaevme da se izduvame da pivneme se formiraa ogromni drushtva sekoj so sekoj se znaeshe...denes marinci cajkani ne brkaat od park ne teraat da duvame pishuvaat kazni uapcija preku 200 luge i pisaa kazni pa ne znam zashto ednash zasekogash en ne ostaat da ziveeme po kaficite skapo po diskotekite tinja parkot beshe super mesto za druzenje...
Е се менуваат закони, затоа бркаат. Не смееш да пиеш алкохол на јавно место- крај на дискусијата. И јас би сакал да седам со Магнум до 5 сабајле, ама закон си е закон. А идиотскиот однос?...Е тоа е нешто посебно.

Off lele aj nema veze ocigledno samo ja i use 3ca gi razbirame decavaa aman puberet e znaesh akkvi gluposti se praat togash nikoj ne znae samo kako da postapi so niv
Затоа ќе си плати казна. Не значи дека ако има 16-17 год. не треба совесно да се однесува.

Пијте, фрлајте флаши, срчи, нека се надене после некој на тревата, што?

Штом се воведени закони како што кажа гудмен погоре, полицијата има право да ги спроведе и нема зошто да се буните тука. Ни мене некои закони не ми одговараат ама ги почитувам, што да се прави.:toe:
A зашто коа ќе се спомне пиење одма на пијанчење се иде? Мислам, па трезен некој нема да крши флаши нели?
И мене не ми свиѓа законот за непиење на јавно место после одредено време, сепка тој закон е препишан од некој си европски закон кадешто истото е така регулирано а ние како европјани in the making тоа мора да го инкорпориаме.

Да е до мене ноќно време ќе се седи само на клупите кај тревите. Ќе ги исчистам сепарињата од металчугите со шприцерите а за играње хеки и пиење пиво на споменикот на Гоце Делчев ќе се јадат пендраци до зори.
Да им јадиш К.... на металчугите :bip: Шо кур ти сметаме шо седиме и си пиеме? Па ако добро сакаш да знаеш ниеднаш металци пијани не праеле глупости низ парк, и нас никат не не апселе. Мене ме немаат еднаш избркано од прак!

Факт е дека не смее да се конзумира алкохол на јавно место :toe: е сега на некој му пречи тоа на некој не...ако сакате да пиете направете го тоа на место не толку познато,мора ли во парк,таму ли е филмот? Во мое време немаше закон,пиевме од кога сакаме и колку сакаме,се враќавме дома кога сакаме ама воведоа правила така да мора да се придржувате колку и да звучи тоа неубаво за вас :smir:

Абе мене за други курот ме здоболе! Сакам да седам ко чоек да седам у парк да пијам да се дрогсам и да праам што к сакам ко што праев до пред недела дена без тие свињите влезени во Шерлок Холмс филмови - келави стоки од по 150 кила со наочари за сонце и у зима да ме замараат да ме тресат да ми мрчат и да ми праат фрки. Кој к бе.. Како до вчера ништо не им сметаше и не замараа бе? Што сеа Европа станавме? Или оваа преебана полициска држава се реши да почне втора фаза на Комунизам?
Искрено за попаметна те сметав! Као тоа ко човек да си се дрогираш бе? Си праела ли ти муабет со твоите дома, да им речеш мамо тато, ај да идеме у парк да се возиме на количките и да си се дрогираме!? Пред се, знаат ли твоите шо глупости пишуваш на форумов?? (за болдираното зборувам) Знаат ли твоите што правиш коа ќе искочиш у парк? Со кој искачаш? Веруј, да знаат мислам дека не би искачала ти... И не знам со кое право се буниш зашо ве приведуваат коа се пијанчите и дрогирате и нарушувате јавен ред и мир низ парк! Мрчите за металци, ама зашто нас никад не не привеле бе? Не праите наркомани и пијаници, зашто само вие зборите за дроги и пијанчење бе? И ќе ве бркаат! Се дур не си седите у парк КО ЛУЃЕ, да седнете да се заебавате, муабет, едно пивце, смеа, шала, ќе бидете бркани од паркот! Е тоа е седење ко луѓе! А не е дрогирање да седиш ко човек! А поради такви ко вас ќе почнат и нас да не бркаат! Ние шо нормално си седиме на сепарињата! Али јбг, ме боли кур, си иам ја кај да седам.

Шо сакаат нека прават ..и онака никогаш не одам у парк :toe:.. има многу боље и поприватни места:helou:

Панкери и Металци не прават срања. За разлика од шабанерија...може и пиштол да потегне...ако го стрефи песната...

Епа брат не е исто бе ... + ти реков ... Колатерална штета ... Јбг мора и некој невин да го наебе ....

А и има право да те избрка ... Ке рече нарушуваш јавен ред и мир ....

Ти ке му речеш не нарушуваш

Он има значка - Ти немаш

Му можеш нешто ? не ...

Правете разлика у ПОНАШАЊЕ на џандари и апсења без причина ....
Како го објаснуваш ,,морањето" во втората реченица?:tapp: Твојот конформистички ум кој го презентираше во овој а и во претходните постови, прави да се смеам. Веројатно дома кога ќе ти речат ,,Врати се во 10", се враќаш без бунење. Абе оди бегај таму. Требало да му се покорам на џандарчето кое ЈАС од МОИ ПАРИ го плаќам, за сметка на неговото однесување дека ГРАДОВ Е НЕГОВ?! Никогаш. Макар и да посегнам по џепчето.

Панкери и Металци не прават срања. За разлика од шабанерија...може и пиштол да потегне...ако го стрефи песната...

ете така!!!!!

плус шабанерија е у депресија па се непресметливи:vozbud:

а шо толку запнале однесување на полиција...па тие кога имале етика бегале од час!!!

па не знаат и они кутрите на чија страна се:toe:

Вотс д поинт? И плус покажуваат дебилно понашање.. Ни трошка култура немаат и наоѓаат причина да те казнат колку да си појачаат значка.. Тоа е проблемот. А иначе ти викаш не си видел али кај нас има секојдневно случаи на претепани особено малолетници од страна на џандари или обично од страна на алфите за незнааам немање лична карта (знам и муабет - се вадела од 16), да те фатат надвор после 12 или па не дај боже со алкохол или џоинт.. Познавам деца што јаделе крвнички ќотек за некоја ваква глупа банална причина.. Како да не се буниме?

абе фати ги на финта де...и ја еднаш немав лична карата...ама кога почнав да ги прашувам дали имаат токарев у МВР 15 минути ја ги испрашував???

па ме пуштија со опомена ај друг пат носи лична карта:toe:

ете така!!!!!

плус шабанерија е у депресија па се непресметливи:vozbud:

а шо толку запнале однесување на полиција...па тие кога имале етика бегале од час!!!

па не знаат и они кутрите на чија страна се:toe:

абе фати ги на финта де...и ја еднаш немав лична карата...ама кога почнав да ги прашувам дали имаат токарев у МВР 15 минути ја ги испрашував???

па ме пуштија со опомена ај друг пат носи лична карта:toe:

Има уште една финта, кажете му на цајканот - ај речи мислам значи постојам! И ќе го видите како испарува...

А што е финтата да не смее да се пие после 22 часот, некој ако се начукал пред 22 е ОК?

А што е финтата да не смее да се пие после 22 часот, некој ако се начукал пред 22 е ОК?

:pos2::pos2:

ма нема финта де...колуку има магиаја во реклламите ТИ СИ МАКЕДОНИЈА:vozbud:

толку има и овде....

не е во ред беља да правиш а законот ко закон е несовршен а во некои случаи и дебилен....ако такви го спремаат нажалост:toe:

Ко бев мал имаше во Оливер Твист книгата изјава - Законот е глуп! Идиотски!
Ја запамтив, знаев дека има нешто во тоа...и после лектирите не требало да се читаат...

Пред се парковите не се наменети за тоа...
Друго, полицијата ако се расправа,како што рече Фантом со бунтовници кои пцујат се живо и диво, испијанети и напушени фала богу дека ќе ги приведе или ќе се понаша поинаку. Незнам, а и не верувам полицаец да те истепа само ако поминеш од парк...
Се додека знаеш да се однесуваш културно и да не правиш инциденти не гледам причина полицијата така да се однесува. За тоа малолетници после 12... кај нас во Охрид не смета тоа, но ако најдат покасно на пример 2, 3 и го познат дека е малолетник му пишуваат казна или другиот ден во станица и му даваат да гледа филм за сообраќај :pos:
Пред некој ден ние бевме на Бафало плажана, со гитари, малку акохол и можда едно време бевме погласни,ама дојде полицијата ништо не ни рече само не погледа малку накриво и ние сфативме и се постишивме.
Да, дека некои полицајци не знаат како да се однесуваат,ама тоа е друго прашање... а тоа што брка или приведува малолетници после 12 со алкохол,цигари и дрога тоа си е законски и неможиме никој да се буниме против тоа.

Јас тоа пијанчење и дрогирање го кажав за тоа реално вака за што служеше паркот до вчера. Нит со пиење нит со дрога ме начекале нит знаат дека седам таму и си праам што к сакам нит би дозволила да ме начекаат. Мислам мене ми е тоа јасно дека тоа е против законски иам малце усул да го кријам тоа што го правам од тие што не треба да знаат што правам али за една трилитарка 10 души што ја лигавиме да ме малтретира некоја од тие стоките па и не е така нормално.. Ај сеа кажи - Фаќа 10 души со една трилитарка и ги собира за пијанчење у парк - Колку може да се испијанат тие 10 души од 3 литра вино? Тоа ти доаѓа по чаша од чоек бер луѓе аман да не сум за на токсикологија од чаша вино?! Е сеа дали е тоа 3та-5та или 10та флаша ако е фрлена у канта и не ја гледа као може да каже дека седиме и се ПИЈАНЧИМЕ?!

Искрено за попаметна те сметав! Као тоа ко човек да си се дрогираш бе? Си праела ли ти муабет со твоите дома, да им речеш мамо тато, ај да идеме у парк да се возиме на количките и да си се дрогираме!? Пред се, знаат ли твоите шо глупости пишуваш на форумов?? (за болдираното зборувам) Знаат ли твоите што правиш коа ќе искочиш у парк? Со кој искачаш? Веруј, да знаат мислам дека не би искачала ти... И не знам со кое право се буниш зашо ве приведуваат коа се пијанчите и дрогирате и нарушувате јавен ред и мир низ парк! Мрчите за металци, ама зашто нас никад не не привеле бе? Не праите наркомани и пијаници, зашто само вие зборите за дроги и пијанчење бе? И ќе ве бркаат! Се дур не си седите у парк КО ЛУЃЕ, да седнете да се заебавате, муабет, едно пивце, смеа, шала, ќе бидете бркани од паркот! Е тоа е седење ко луѓе! А не е дрогирање да седиш ко човек! А поради такви ко вас ќе почнат и нас да не бркаат! Ние шо нормално си седиме на сепарињата! Али јбг, ме боли кур, си иам ја кај да седам.
Брат муабетот пијанчење и дрогирање е така кажан. Факт е дека и ти не поминуваш со флаша пиво со цела тајфа како што пишав горе.. Едно е стварно така да поминуваш друго е да не дозволиш да те начекаат дека поминуваш хмм малце повеќе поинаку. Мислам реално колку и да не се кажува у парк нема некој што не е барем пијан.. Добар дел се и јако напушени а има и луѓе на потешки ствари.. Така било така и ќе биде. Не дека ќе фатат некој со нешто.. Мислам зависи ако е глуп. Али поентата е па и напушен и каков сака да си да седиш да пиеш едно пиво со друштво или едно вино ти од никој аспект не нарушуваш никаков таков јавен ред и мир или што ти ја знам.. Ќе го изоставам муабетот дрога на темава фак ит нека биде за тоа за што се збореше - алкохол. Што друго треба да прајме у парк бе? Седиме се заебаваме и пиеме факт.. ЈА сфаќам кога бркаа од Есеф, форум, љубов, тереза ама парк бе луѓе?! Паркот е на сите нас. Нема на кого да сметаме, пиеме за нас а не за нив, седиме зошто ни се седи НАС таму.. Па на крај краева нема закон дека не смее да се седи навечер у парк не го купила паркот мајка им! Ако некому стварно реално пречиме што е да бидеме реални у Скопје у парк теоретски невозможно ама ајде.. Нека дојдат и нека кажат дека треба да се стишиме али да приведуваат луѓе и да се курчат тоа е веќе сосема друго.
А гладиус што рече пред повеќе време добиле значка џандарите.. Златен некои значки носат плата од 150 евра а некои од 300-500 и тако даље - гет да поинт? Нема врска се фаќате на тоа дрогирање со го кажав зошо се накурчив зошо ги браните тие свињите.. Не е тука тој муабет не е таа тема. Така да толку од мене ај..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom