NBA

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување

2007/2008 НБА шампион

• Вкупно гласачи
    125
nikogash ne se znae radical toa ti e nba i se e mozhno neli?

Све е можно и кај нас, ама не е Феникс од тој калибар екипа да направи такво чудо. Шутерска екипа се. Која е веројатноста да шутираат три утакмици по ред со добар процет против дефанзивна екипа како што е Сан Антонио.

abe tochno ti e i toa samo jas ti vikam deka se e mozhno iako ne veruvam deka kje stigne do sedma utakmica najverojatno spored mene se kje se zavrshi na shestata koja se igra vo alamo dome i finalnata serija kje zavrshi so 4-2 za San Antonio

Јас годинава сум тотално аут со НБА. Информативен мрак - што би се реколо :D :D

Само бројки читам, една утакмица немам гледано. Плус Лејкерс (ми) испаднаа од плеј-оф, т.е. не се ни пласираа, така да немам желба ни ЕСП да гледам.

Ебате телевизиите! Ми откопуваат разни срања и реални-шоуа, па поголемо шоу од НБА нема.. тупаци!

Колку што лани гледав, годинава толку не гледам, само читам. ЕСПН дадоа само еден пренос цела регуларна сезона, а АЛфа ништо. А тоа НБА ТВ немам на кабловска, така да во главно живо срање е годинава

Detroit - Miami 106-96

Вејд 28, ама Шек само 12 коша, ама играл само 25 минути, може се повредил нешто.

Во Детроит Хамилтон 28

Сега е 2-2

Ова е добро. Ако кикснат Мајами уште еднаш вака, ќе гледаме финале Детроит - Сан Антонио.

ова е поинтересно финале од тоа на западот и мислам дека мајами ќе биде патникот во големото финале поради тоа што сепак ја има предноста на домашен терен (ако може да ја наречеме предност) и мислам дека добро играат цело време и добро е уигран тандемот Онил и Двејд, а овој вториот е права зверка :)

Ако се тече како што треба сезонава, Сан Антонио ќе се пласира во финалето и таму ќе изгуби!!!

Зашто мислам така?

Па прво Кометал ми изгуби од Слагелсе, потоа, Милан го загуби калчото од Јуве, па Лигата на Шампиони од Ливерпул (ако ми верувате имунитетот ми е паднат ради таа вечер, и секое сабајле ми идат солзи на очи сеуште), Шалке (мојот втор тим), ги загуби првенството и финалето на купот од Баерн, на Раиконен му пукна гумата у последен круг, Рони О`Саливен ја загуби титулата светски шампион, Кастратовиќ се откажа од репзезентација, Манасков одби да се врати, а Перез прифати да им помогне со нас и да се реактивира!, голманите на Македонија у фудбал се викаат Маџовски и Гаџовски!!!!!?????????, а бате Ване денес се фалеше дека Скопје е гола вода, дека градски стадион е руина и дека Скопјани се нула пошо само стадионот у Ср бил по стандарди!!!

Така да, Сан Антонио за жал најверојатно ќе го изгуби финалето. иако до последен момент ќе навиам за нив пред екраните на орбит ЕСПН!!!

Dolphin напиша:
Ако се тече како што треба сезонава, Сан Антонио ќе се пласира во финалето и таму ќе изгуби!!!

Зашто мислам така?

Па прво Кометал ми изгуби од Слагелсе, потоа, Милан го загуби калчото од Јуве, па Лигата на Шампиони од Ливерпул (ако ми верувате имунитетот ми е паднат ради таа вечер, и секое сабајле ми идат солзи на очи сеуште), Шалке (мојот втор тим), ги загуби првенството и финалето на купот од Баерн, на Раиконен му пукна гумата у последен круг, Рони О`Саливен ја загуби титулата светски шампион, Кастратовиќ се откажа од репзезентација, Манасков одби да се врати, а Перез прифати да им помогне со нас и да се реактивира!, голманите на Македонија у фудбал се викаат Маџовски и Гаџовски!!!!!?????????, а бате Ване денес се фалеше дека Скопје е гола вода, дека градски стадион е руина и дека Скопјани се нула пошо само стадионот у Ср бил по стандарди!!!

Така да, Сан Антонио за жал најверојатно ќе го изгуби финалето. иако до последен момент ќе навиам за нив пред екраните на орбит ЕСПН!!!

Леле ама ме изнасмеа!

Даваат NBA на Orbit ESPN?!?!

Даваат NBA на Orbit ESPN?!?!

даваат бе како не.. само јас не им ги знам термините, не знам ни дали им се фиксни, само знам дека даваат 100%

Orbit ESPN. 1:00 AM. San Antonio @ Phoenix

Фала gerard за информацијава, јас досега гледав NCAA на Orbit ESPN :)

Па не знам како не си начекал реклма, има ми се чини даваат редовно реклами. Нема везе. Јас ќе го гледам финалето цело. Сега нека се истребат уште малку па ќе глеам..

Сан Антонио се пласираше во големото финале по победата над Феникс во петтиот натпревар со 101-95. Данкан 31 поен, Паркер 18 и Џинобили 19. Кај Феникс Стадемаер беше најпрецизен со 42 поени, Неш со 21 поен и 10 асистенции, Џонсон со 14 поени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom