НБА сезона 2020/2021

Кои тимови ке изборат плеј ин или плеј оф, покрај овие сигурните (ЛАЛ, ЛАК, ЈЏ, ДН, МБ, БС, МХ, БН)

• Вкупно гласачи
    101
Статус
Затворена за нови мислења.
Откако ја отворив темава го нема илз да пише нешто. Да не се самоубил поради najjakiot igra4?

Lebron>Spurs faxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Сан Антонио од 6 одиграни финалиња едно изгубено.
Или 23 победени утакмици во финале од 34 утакмици.
1999: 4-1 win vs. the New York Knicks
2003: 4-2 win vs. the New Jersey Nets
2005: 4-3 win vs. the Detroit Pistons
2007: 4-0 win vs. the Cleveland Cavaliers
2013: 4-3 loss vs. the Miami Heat
2014: 4-1 win vs. the Miami Heat

Брон од 10 финалиња 6 изгубени
LeBron has lost a total of 33 finals games of 56 games.
4 lost against the Spurs (2007). (4–0 SAS)
4 lost against Mavericks (2011). (4–2 DAL)
1 lost against the Thunder (2012). (4–1 MAI)
3 lost against the Spurs (2013). (4–3 MAI)
4 lost against the Spurs (2014). (4–1 SAS)
4 lost against the Warriors (2015). (4–2 GSW)
3 lost against the Warriors (2016). (4–3 CLE)
4 lost against the Warriors (2017). (4–1 GSW)
4 lost against the Warriors (2018). (4–0 GSW
2 lost against the Heat(2020).(4-2 LAL)

Сан Антони Спурси против династијата на Леброн Џејмс три финалиња две титули,11 победи од 16 финални утакмици.

Spurs against Bron (2007). (4–0 SAS)

Spurs against Bron (2013). (4–3 MAI)

Spurs against Bron (2014). (4–1 SAS)

Спурси го направија сето ова само со развивање на драфтувани играчи без трејдање и потпишување на супер стар играчи.

Солидни овие Спурси.
Види Спарс имаа една солидна програма со Попович, уште одамна! Некако многу ме потсетува на Фергусон ерата во Манчестер! Во основа се потпираа на знаењето на Грег, неговиот балкански менталитет и третман на играчите. Јасно тој се потпираше, како што беше ред во тие времиња на драфт, не на трејдови, кои во тоа време не беа така чести. Поп знаеше дека мораш да имаш доминантен центар за да имаш добри резултати и затоа го зема Робинсон, после него Данкан. Околу нив ја градеше играта и имаше осет за неамерикански бекови во основа, затоа Паркер и Џинобили му вратија десеткратно. И кога нешто квалитетно ќе направиш и поставиш здрави темели, после само подршка е нужна!

Откако ја отворив темава го нема илз да пише нешто. Да не се самоубил поради najjakiot igra4?
После 2 години неиграње баскет Џон Вол му ги зеде клучојте од екипата на Харден,срам му е да пиши

Среќна нова друштво! :cool:
Да гледаме интересни натпревари оваа сезона и година и уште поинтересни и неизвесни плејоф дуели.

Јас ќе си навивам за Далас, ГСВ и Мајами чисто онака од кеиф, а во битка на фаворит и underdog секогаш ќе бидам за послабиот колку да видиме што поинтересен баскет.

Вечерва имаме Детроит со Бостон од 21:00
исто и Бруклин со Вашингтон на полноќ. Stay tuned :D

Бреј Кари неубави работи правел ноќеска...
Ги гледав и Бруклин и Лејкерс паралелно синоќа, ништо не прави Бруклин со таа одбрана, слободно букмарк стајте на постов. Салата се дефанзивно, не можат ништо да одбранат.

Лејкерс играат во прва брзина се уште од авион се гледа тоа, и Леброн и АД не се замараат воопшто. Ми се свиѓа одбраната, со Гасол Лејкерс добија друга димензија во дефанзива дефинитивно. Нормално, уште не е ни близу до совршена, ама се гледа дека ја имаат добитната формула. И да, ми се допаѓа што Кузма прераснува во топ дефанзивец, нешто што е реткост кај помладиве играчи.

Ја има во 00 00 Лејкерс на Арените?
@Vanlok мислам дека објаснуваше на минатата тема нешто со League pass но купен за Индија, па да гледаш со VPN...

Vanlok друже ако може да објасниш подетално со кој VPN и на кој начин користиш(е) league pass? Фала во името на сите кои сакаме НБА, пошто дефинитивно ќе ни треба сезонава. Дали немаше проблем со плаќањето со картица од МКД за сето ова?

62 рекордни поени на Стив Кари !
Машина е, ретко кој го почитува заради сето срање со преминување на Дјурант во ГСВ и хејтот кој го навлекоа како тим, но тој е еден од најпозитивните примери за модерен НБА плејмејкер и ОКЕЈ личност во целина. :zver::cool:

@SanIker :kuracc:
1609751706888.png

@Vanlok мислам дека објаснуваше на минатата тема нешто со League pass но купен за Индија, па да гледаш со VPN...

Vanlok друже ако може да објасниш подетално со кој VPN и на кој начин користиш(е) league pass? Фала во името на сите кои сакаме НБА, пошто дефинитивно ќе ни треба сезонава. Дали немаше проблем со плаќањето со картица од МКД за сето ова?

Немаше проблем со македонска картичка.

1. Исталираш VPN https://speedify.com/
2. Местиш индијски сервер, и се закачуваш на него (било кој индијски град).
3. Идеш на страницата на NBA Game Pass се логираш со свои податоци/акаунт, и одбираш да платиш месечна цена 99 рупии. Месечно е посигурна опција, пошто утре ако заебат нешто со ограничувања, си изгубил само 70 денари (не дека ~700 денари се многу пари ама сепак). :)
4. Гледаш баскет. :)

VPN-от од спидифај (основниот) е бесплатен без никаква регистрација, ама само до 2 гигабајти трансфер. Затоа веднаш штом ќе се логираш на NBA Game Pass и ќе ја пуштиш утакмицата, направи дисконект. Исто треба да го конфигурираш да не се закачува автоматски на сервер, пошто на следното рестирање РС ќе заборавиш и ќе го потрошиш интернетот на сурфање... Ако го направиш сето ова, ни еден гигабајт нема да трошиш од впн-от месечно, проверено.

Опцијата Connect on Startup да биде Off:
download (1).png

Или ако oва е замарање за некој, нека уплати еден месец на VPN што се плаќа и има голем трансфер... Ама тогаш веќе не е толку евтина целата работа (плус цел интернет сообраќај ќе биде поспор). :)

Значи VPN треба само за страницата на НБА и за пуштање на утакмицата, после може да се исклучи. За следна утакмица пак се пушта VPN, се пушта утакмицата и се исклучува VPN-от. Само јас ретко имам време да гледам две утакмици една по друга - а овде може било кога да се пуштаат било кои утакмици, и уште подобро, неколку саати после утакмицата се достапни (обработени) да се пуштат во кондензирана форма, цела утакмица ~40 минути (скратени сите прекини, вклучително и слободни фрлања). Ова е супер за следење трети тимови без трошење многу време.

Немаше проблем со македонска картичка.

1. Исталираш VPN https://speedify.com/
2. Местиш индијски сервер, и се закачуваш на него (било кој индијски град).
3. Идеш на страницата на NBA Game Pass се логираш со свои податоци/акаунт, и одбираш да платиш месечна цена 99 рупии. Месечно е посигурна опција, пошто утре ако заебат нешто со ограничувања, си изгубил само 70 денари (не дека ~700 денари се многу пари ама сепак). :)
4. Гледаш баскет. :)

VPN-от од спидифај (основниот) е бесплатен без никаква регистрација, ама само до 2 гигабајти трансфер. Затоа веднаш штом ќе се логираш на NBA Game Pass и ќе ја пуштиш утакмицата, направи дисконект. Исто треба да го конфигурираш да не се закачува автоматски на сервер, пошто на следното рестирање РС ќе заборавиш и ќе го потрошиш интернетот на сурфање... Ако го направиш сето ова, ни еден гигабајт нема да трошиш од впн-от месечно, проверено.

Опцијата Connect on Startup да биде Off:
download (1).png

Или ако oва е замарање за некој, нека уплати еден месец на VPN што се плаќа и има голем трансфер... Ама тогаш веќе не е толку евтина целата работа (плус цел интернет сообраќај ќе биде поспор). :)

Значи VPN треба само за страницата на НБА и за пуштање на утакмицата, после може да се исклучи. За следна утакмица пак се пушта VPN, се пушта утакмицата и се исклучува VPN-от. Само јас ретко имам време да гледам две утакмици една по друга - а овде може било кога да се пуштаат било кои утакмици, и уште подобро, неколку саати после утакмицата се достапни (обработени) да се пуштат во кондензирана форма, цела утакмица ~40 минути (скратени сите прекини, вклучително и слободни фрлања). Ова е супер за следење трети тимови без трошење многу време.
Многу другарски од тебе, фала за објаснувањето.

Во принцип сите не отепува ова седење до касно за да пратиме натпревари и ретко можиме тоа да го направиме во континуитет, дури и за плејоф.

Mногу ми се допаѓа како газат децава и како Кавси се враќаат од пост ЛеБрон ерата пополека. Штета што немаат уште еден-два играчи, па да имаат поголеми шанси за плеј оф.

SexLand.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom