НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Денвер пoследен пaт игрaa плејoф вo сезoнa 12/13 плус имaaт релaтивнo млaд рoстер и пaк ке кaжaм сoсемa рaзличен е притисoкoт дa игрaш вo плејoф oткoлку вo регулaрен дел oд сезoнaтa.Мнoгу се имaaт усрaнo кoгa ке требa дa се игрa плејoф.

За софморот Симонс се искења вчера а за ветеранот и 5год со ред ол-стар Лаури штама пак? Најголема превара од играч кога ќе дојди плејоф

Значи сепак не бил DeRozan чоукерот.

Jokic 4-9 FG, I samo 10pts, isto I Milsap, Murray 8-24 FG, epa so vakva igra na najdobrite ne se pobeduva San Antonio.
Првa плaјoф утaкмицa вo кaриерaтa зa мнoгу вo рoстерoт нo кaкo и дa е Денвер се дoбрa екипa и oвa ке биде дoлгa серијa прoтив Спурси.

Со слаби Олдриџ и Дерозан ги тепаа. :jeeee:

Не знам како не го стават во некој режим Јокиќ, кога и да го дадат на клупа изгледа како да истрчал маратон целиот црвен и не може да дише.

Со слаби Олдриџ и Дерозан ги тепаа. :jeeee:

Не знам како не го стават во некој режим Јокиќ, кога и да го дадат на клупа изгледа како да истрчал маратон целиот црвен и не може да дише.
Тимскa пoбедa нa Спурси,5 игрaчи сo пo 15/16-тинa пoени.Oвие двaјцa дoбрo беa пoкриени нo пoбедaтa пред се oди нa Руди,Брин и Дерик Вaјт.

Леле Бостон решавање утакмица у 3та четвртина...
Индијана даде само 8 коша у цела четвртина.
Ѕверска одбрана, а у напад и Чичко Дру и Скери Тери мајсторски ја водеа екипата.
На Тери Рози'р му истекува договорот, така да очекувам чуда да прави на терен за на лето да се продаде за добар кеш.

Лилард 30че.
Енес Кантер 20 коша и 18 скока од кои 7 офанзивни.
Влезот у последната минута беше шлагот на тортата.
Кој пишуваше дека во отсуство на Нуркиќ, Енес Кантер ќе блесне?

Знаев дека Кантер ќе игра ѕверски и дека нема да ги остави сами Лилард и Си Џеј. Кај Оклахома има повеќе простор некој да не е шутерски расположен, во Портланд ако еден од бековите не му е денот 99% е пораз. Многу битна победа, пред се да не се под притисок и да не се во ситуација да бркаат, целиот амбиент и квалитет на серијата ме потсеќа на пред 5 години, последната сезона со Олдриџ, кога играа со Хјустон и Лилард даде тројка во последната секунда на шестиот натпревар за 4:2 и пролаз понатаму. Може и најинтересен двобој во првата рунда, заедно со Јута - Хјустон.

Оклахома ми се симпатично тимче од секогаш,само грдиов да не беше таму.Вака 50-50 сум дали да ги подржувам или хејтам.

Блејк аут за текмава, среќа има ГОТ вечер, иначе ќе си легнев :(

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom