НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Кога дојде ИНГЛС да биде фактор во НБА, прва петорка во екипа што влегла втора рунда во плејоф, ништо повеќе не ме чуди. Инглс еј... Во цела Европа беше предмет на потсмев едвај 4,5 коша даваше во Шпанска лига, и еден куп "shaqtin a fool" потези.
И истиот тој Инглс почна на 30 години баскет да игра на надреално ниво за него, и еден Вестбрук што е физички 998774124 пати надмоќен, да успева да го испровоцира.

Кога дојде ИНГЛС да биде фактор во НБА, прва петорка во екипа што влегла втора рунда во плејоф, ништо повеќе не ме чуди. Инглс еј... Во цела Европа беше предмет на потсмев едвај 4,5 коша даваше во Шпанска лига, и еден куп "shaqtin a fool" потези.
И истиот тој Инглс почна на 30 години баскет да игра на надреално ниво за него, и еден Вестбрук што е физички 998774124 пати надмоќен, да успева да го испровоцира.
Не сум следел евролига ама за Австралија кога ќе сум го гледам на светски и олимписки секогаш ме импресионирал.. Сепак за кој како..Некој повеќе им одговара европска а некој нба кошарка.. Спанулис беше најголемиот потсмев во НБА а во евролига е алфа и омега веќе деценија и пол

Не сум следел евролига ама за Австралија кога ќе сум го гледам на светски и олимписки секогаш ме импресионирал.. Сепак за кој како..Некој повеќе им одговара европска а некој нба кошарка.. Спанулис беше најголемиот потсмев во НБА а во евролига е алфа и омега веќе деценија и пол
Пратам ја константно веќе 7,8 години затоа и ти кажувам.
Со Макаби 2014 беа шампиони, цел фајнал фор имаше даено 2 поени :D
Како што кажа, на кој како му одговара, ама 5 коша просек во Европа, и солидна улога во НБА се небо и земја.

Многу интелигентен играч е Џо Инглс, на прв поглед ќе речеш дека е месар а не кошаркар, ама дечкото премногу разбира кошарка. Он не може да игра во секоја екипа во НБА, да отиде во Хјустон ќе има просек од нула поени и пола минута по меч, ќе влага кога ќе треба фаули да прави. :D Да речеме кај Спарси одма ќе се снајде, затоа што и тие имаат сличен систем како и Јута, односно играат системска кошарка, не се дивина.

Ама ми е мерак за оној stats whore-от не сте свесни, ете му трипл дабл у гз нека си го стави сега, прва рунда и поздрав. Никој нема да сака да игра со него повеќе, а и логично, кој би сакал со самобендисано глупо гомно да игра во ист тим... Го кудевте и пцуевте Дурант а испадна дека направил најисправна одлука, да се тргне од канцерот во ОКС наречен Вестбрук. И тренерот им е поплава, сместа треба да го избркаат.

Многу интелигентен играч е Џо Инглс, на прв поглед ќе речеш дека е месар а не кошаркар, ама дечкото премногу разбира кошарка. Он не може да игра во секоја екипа во НБА, да отиде во Хјустон ќе има просек од нула поени и пола минута по меч, ќе влага кога ќе треба фаули да прави. :D Да речеме кај Спарси одма ќе се снајде, затоа што и тие имаат сличен систем како и Јута, односно играат системска кошарка, не се дивина.

Ама ми е мерак за оној stats whore-от не сте свесни, ете му трипл дабл у гз нека си го стави сега, прва рунда и поздрав. Никој нема да сака да игра со него повеќе, а и логично, кој би сакал со самобендисано глупо гомно да игра во ист тим... Го кудевте и пцуевте Дурант а испадна дека направил најисправна одлука, да се тргне од канцерот во ОКС наречен Вестбрук. И тренерот им е поплава, сместа треба да го избркаат.
Вестбрук искина последниве утакмици, вашиот иден френчајз играч Плејоф Пуси е тој шо треба да се утепа со 2-18 шут вчера и доминиран од факинг Инглс во 5те од вкупно 6 утакмици.. Очигледно само против Леброн знај да игра

Вестбрук искина последниве утакмици, вашиот иден френчајз играч Плејоф Пуси е тој шо треба да се утепа со 2-18 шут вчера и доминиран од факинг Инглс во 5те од вкупно 6 утакмици.. Очигледно само против Леброн знај да игра
Не зафркавај, првите 5 утакмици беше одличен Џорџ, само последната потфрле. Рас само 5тата ја изигра, синоќа имаше 46 поени на 43 шута, за споредба Мичел имаше 38 со 26 шута. Заради солирањето негово никој играч од ОКЦ не фати ритам, во игра беа само поради многуте изгубени топки на Јута и 10тина пормаршени слободни фрлање. Криво ми е што ќе се зборува за фаулот над Џорџ како клучен момент а не за тоа дека беа надиграни во 5 од 6те утакмици.

Како шо реков пред неколку страни очекувам Рас да пропадни, Џорџ сигурно заминува на лето и ѕвездите да почнат да го избегаваат. Веќе и го газат годините, ако не го смени начинот на игра (а нема да го смени) прва рунда ќе му биди максимално достигнување.

За Инглс батето последните 2 години е втор по процент за 3 во лигата, разви ненормален шут на стари години и како шо рече Стеф игра во систем кој вади максимум од него а и тој си ја знај улогата.

Колку експерти имаше овде што пред некој месец викаа дека ОКЦ ќе го турнела ГСВ.
3цата ќе биле во бист моуд во плеј оф и немало кој да ги запира.Ќе давале по 100коша комбинирано :pos::pos:
:jajce:

Хаха :pos::pos::tapp::tapp:

На кој основ? На која позиција се то Јута помоќни да ги запрат ОКЦ? Кој тоа ќе го чува ПЏ? Вестбрук?

Нека не ве лажи скорот на ОКЦ едно е регуларна едно е ПО.

:(

Гледам, затоа тимот му изгуби 4-2, зашо искинал. Тоа што шутнал 90 пати не значи дека искинал, финтата е да го однесеш тимот до победа, а не забава да си правиш.

Ма ништо, обичен играч за статистика е Вестбрук и дебилна глава заробена во телото на страшен атлета. 200 пати да ми дадеш шанса 200 пати би го земал Џорџ пред Вестбрук во тим. И не се прај на Тошо со повреда играше ПЏ цел плеј оф.

Гледам, затоа тимот му изгуби 4-2, зашо искинал. Тоа што шутнал 90 пати не значи дека искинал, финтата е да го однесеш тимот до победа, а не забава да си правиш.

Ма ништо, обичен играч за статистика е Вестбрук и дебилна глава заробена во телото на страшен атлета. 200 пати да ми дадеш шанса 200 пати би го земал Џорџ пред Вестбрук во тим. И не се прај на Тошо со повреда играше ПЏ цел плеј оф.

Ne znam zosto ali mislam deka vo brzo vreme za nego ke navivae a ne za PG [emoji16]. I naravno ke go pravis zver [emoji16]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Фан на Коби вакви работи срамота кога најјака сезона на Коби му беше 2006 кога слабо победуваше и шутираше по 40 пати утакмица.. Колку и да си јак ако тимот ти е чорба тешко успех.. Еве и факинг Леброн се мачи со кантарија од тим.. Џорџ потфрли, Мело хорор шоу, единствено Адамс шо изигра како шо треба, со Фелтон и Кори Бруер во ротација незнам ни кој очекуваш да шутира.. 60-70 шутови ќе одат кај Вестбрук и Џорџ то е то

Џорџ би бил добра трета опција во Фили ама како френчајз играч ќе зажалат Лејкерси

alo
ISPADNAA KAKO MAGARINJA OD DONOVAN MITCHEL STO E POMAL OD BILO KOJ OD NAS OD FORUMOV. ne kur mi gi branete i PG i chokerov i melo debeliot sto ne e za u olimpijakos da igra. trebalo da zeme 40 suta , ma nemoj molim te, trebalo da naprai triple double toa e najbitnoto pa drugite koj gi ebe bitno statovi da se mnozat. NE MOZAM DA GO SMISLAM, najneintelegentno stvorenje vo sportot

Фан на Коби вакви работи срамота кога најјака сезона на Коби му беше 2006 кога слабо победуваше и шутираше по 40 пати утакмица.. Колку и да си јак ако тимот ти е чорба тешко успех.. Еве и факинг Леброн се мачи со кантарија од тим.. Џорџ потфрли, Мело хорор шоу, единствено Адамс шо изигра како шо треба, со Фелтон и Кори Бруер во ротација незнам ни кој очекуваш да шутира.. 60-70 шутови ќе одат кај Вестбрук и Џорџ то е то

Џорџ би бил добра трета опција во Фили ама како френчајз играч ќе зажалат Лејкерси
Коби со Квеми Браун и Смуш Паркер играше тогаш, овој игра со уште двајца супер стар играчи до него. Ја гледаш разликата или не? Коби кога играше со уште еден суперстар до него 5 титули освои така да не се бламирај со муабетите.

Незнам дали полошо сум прогнозирал некој ПО од оваа сезона...

Патем настрана и Вестбрук и неговото силење и глупирање и Џорџ потфрли и тоа машки,неможиш бе 2 од 16 шут да имаш а да те сметаат за суперстар.Едноставно глупо е.

Ne znam zosto ali mislam deka vo brzo vreme za nego ke navivae a ne za PG [emoji16]. I naravno ke go pravis zver [emoji16]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ќе си навивам јас за Лејкерс посекако, па и Леброн да дојде, ама еве да дојде ВБ ќе ме нервира многу и повеќе ќе го пцујам отколку што ќе го возвишувам.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom