НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Лонзо е 7 асистент, 3 скокач, 14 во украдени топки по натпревар, 5 по блокади по натпревар, топ5 во DPI +/- (пред него е Робертсон, позади него се Хорфорд и Вајтсајд), а и последниве 15 утакмици што ги играше доста му е подобрен процентот на шут, конкретно од 7 декември наваму (13 натпревари на кој што играл) има 12.2 поени со 46% од поле и 38.5% од тројка. По мене може нема да стане топ5 играч во лигата никогаш, ама ќе биде ѕвезда, има таков потенцијал, само дефинитивно му треба искуство. Мене ме изненадува тоа што дефанзивно е одличен, може најдобар дефанзивец во Лејкерс е моментално. Претпоставувам преку лето ќе најде добар тренер да го подобри шутот, но повеќе како да го усоврши отколку од ново да учи друг шут.

Не се способни да примамат таков играч. Кој последен е таков што дошол во Чикаго. Можат некој ко Бузер што го донесоа максимум и да се углават со некој смешен договор.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Бузер и Дерон се жив доказ колку е битен тренерот и колку можи добар тренер да извади од играчите. Ама тоа е друга тема.

Не верувам дека Брон на овие години би ја напуштил источна конференција.
Имам чувство дека брка статистики,има 33 години и три прстена,ако остане на Исток нема шанси против ГСВ а и Хјустон кои наредната година мислам дека ке бидата уште посилни.Ако остане на Исток нема да игра ни финале зошто Бостон се млади и надежни.
После она што го видов во AT&T Centar Брон искажа огрмна респект за Поп и франшизата на Спарси а мислам дека има респект и во обратна насока.Поп има 68 години договорот му истекува на крај на наредната сезона некаде Јуни 2019,а Септември 2019 УСА ке ги носи на Светско во Кина,после тоа дали уште ке сака да вика по црнциве кој го знае.
Со Поп и со Спарси ке има поголеми шанси за четврти прстен,што знам некако логично мие,ма да јас лично не би го преферирал да дојде.

Лонзо е 7 асистент, 3 скокач, 14 во украдени топки по натпревар, 5 по блокади по натпревар, топ5 во DPI +/- (пред него е Робертсон, позади него се Хорфорд и Вајтсајд), а и последниве 15 утакмици што ги играше доста му е подобрен процентот на шут, конкретно од 7 декември наваму (13 натпревари на кој што играл) има 12.2 поени со 46% од поле и 38.5% од тројка. По мене може нема да стане топ5 играч во лигата никогаш, ама ќе биде ѕвезда, има таков потенцијал, само дефинитивно му треба искуство. Мене ме изненадува тоа што дефанзивно е одличен, може најдобар дефанзивец во Лејкерс е моментално. Претпоставувам преку лето ќе најде добар тренер да го подобри шутот, но повеќе како да го усоврши отколку од ново да учи друг шут.
Од кај ги извади овие бројки ? Во официална статистика на нба страната далеку си од бројкиве. Едино за асистенции ти е точно.

Од кај ги извади овие бројки ? Во официална статистика на нба страната далеку си од бројкиве. Едино за асистенции ти е точно.
Веројатно мисли меѓу играчите на негова позиција

Не сум напишал меѓу гардовите, моја грешка.

Според мене неговото подобрување можеби се должи на помалиот притисок што го има врз него од ден во ден. Во моментов скоро све иам лајкнато од нба страни на фејсбук, неговиве браќа во моментов привлекуваат повеќе внимание од Лонзо и многу повеќе се пишува за нив а за Лонзо скоро ништо. Можеби и татко му сфати дека со толку хајпање само негативен ефект може да направи врз Лонзо, периодов се замара со браќава и таму прави шоу и го оставија него на мира и периодов пред да се повреди имаше доста добри партии.

Лонзо е 7 асистент, 3 скокач, 14 во украдени топки по натпревар, 5 по блокади по натпревар, топ5 во DPI +/- (пред него е Робертсон, позади него се Хорфорд и Вајтсајд)
DRPM & DBPM се статистиките, не DPI. И Вајстсајд и Хорфорд не се зад Бол. Бол има DRPM 2.05, Хорфорд 2.18, a Вајстсајд 4.76. Андре Роберсон има 3.90.

https://www.espn.com/nba/statistics/rpm/_/sort/DRPM

10/7/7 со доста добра дефанзива е доста добра сезона за руки.. незнам шо очекувате поќе.. 3 победи имат без него лејкерси а пред тоа 8 порази.. Значи 3-8 севкупно..
Со Марканен би ги ставил тука некаде како проспекти.. Кузма после нив па Лавин и Инграм.. Дан незнам кој куро бара во дискусијата.. Пак ко ќе ги споредиш овие со потенцијалот на Сиксерси, Вулфси или Селтикси смешно изгледат..

Како и да е, Лонзо е суден по други стандарди од другите рукија, а тоа е можеби и заради тимот за кој игра и квалитетот на другите рукија (плус татко му нели ). Никој не збори дека игра во тим каде е еден од главните играчи, другите главни играчи исто се тука негде со возраст, игра во тим кој гради идентитет, без офанзивен систем итн.

Тејтум и Браун од Селтикс се одлични играчи, ама отидоа во тим со одличен тренер и одлично поставен систем каде од нив не се очекува којзнае што.

DUV7BVoXcAApJ1k.jpg:large

19 поени,17 скокови,14 асистенции,2 блокади - Бееееееееееен Симонс

Шо Мичелс?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom