НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Јадрото на Чикаго моментално е подобро но на Лејкерс има поголем потенцијал и можат да бидат подобри играчи. Секако ЛАЛ се во подобра ситуација, играат во ЛА и се одлична дестинација за слбодни играчи така да доволно му е еден ол-стар да добијат од младите и неколку стартер калибар играчи а друг ол-стар да си потпишат додека Чикаго треба да развијат 2ца ол-стар играчи па потоа околу нив да склопуваат екипа.
Tоа ми е и мене муабетот, а не дека Чикаго има слаби играчи. Мада искрено мислам дека малце се преценети одредени ликови, во прв ред Лавин, не ми е мене некој wow играч он, ок си е супер играч ама осеќам дека одредени фанови на Чикаго се надеваат оти ќе стане некој јак суперстар од типот на Дурант, Батлер и слично, а според мене не е тој калибар. Дан е добар плеј ама нема шут, атлета невидена е ама шутот е фрка, мада може да испадне океј играч од него. Овој Марканен исто ко да го преценуваат, новиот Дирк кур се тресе, полека малце, за Дирк да го стигне треба милион фурни леб да изеде. Нешто ко одредени фанови на Лејкерс што го правеа Инграм новиот Дурант... По градба можеби е сличен на него, ама колку многу треба за да се развие ко Кевин ехе....

Ако збориме за усерување на фронт офис, Лејкерс ги направија 2та најлоши договори во Мозгов и Денг. За првиот курбан отиде Деанџело, за вториот треба некој од Инграм, Бол да оди ако сакаат да го трејдаат. Затоа и веќе е решена судбината на Денг, стреч на договорот ќе добие по крајот на сезонава. И да не заборавиме, Бол и Инграм имаат по 20 години, Лавин и Дан имаат 23.

Kako i da e ocekuvam all star igrac i vo chicago i LA sledna godina. Imame po 80 plus miliona za dogovori. Ja bi trgnal
po PG, daj mu 40
mil po sezona i tim so Dunn Lavine Pg Markannen i nekoj centar sto bi go zemale dali od draft ili od trejd na Robin i Mirotic e sosem dobar playoff spot tim

ПЏ не го дирај у ЛА ќе дојде
kubanka.gif

Hahahahah nema veze, zboram za nekoj takov igrac, ja bi i Boogie ;)

Tоа ми е и мене муабетот, а не дека Чикаго има слаби играчи. Мада искрено мислам дека малце се преценети одредени ликови, во прв ред Лавин, не ми е мене некој wow играч он, ок си е супер играч ама осеќам дека одредени фанови на Чикаго се надеваат оти ќе стане некој јак суперстар од типот на Дурант, Батлер и слично, а според мене не е тој калибар. Дан е добар плеј ама нема шут, атлета невидена е ама шутот е фрка, мада може да испадне океј играч од него. Овој Марканен исто ко да го преценуваат, новиот Дирк кур се тресе, полека малце, за Дирк да го стигне треба милион фурни леб да изеде. Нешто ко одредени фанови на Лејкерс што го правеа Инграм новиот Дурант... По градба можеби е сличен на него, ама колку многу треба за да се развие ко Кевин ехе....
Па добро сеа за сеа супер си е Марканен. Никој не ни очекуваше вака дека ќе игра. Ниту па некој очекува од Лавин дека ќе е ол стар. А кога сме кај преценување на играч Бол е на врвот на листата. Не дека ќе е лош играч далеку од тоа ама секако не е ни приближно добар колку што е хајпнат.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Па добро сеа за сеа супер си е Марканен. Никој не ни очекуваше вака дека ќе игра. Ниту па некој очекува од Лавин дека ќе е ол стар. А кога сме кај преценување на играч Бол е на врвот на листата. Не дека ќе е лош играч далеку од тоа ама секако не е ни приближно добар колку што е хајпнат.

Мислев од фановите на кгн, иначе Бол јас не го сакам многу многу, ме примети ваљда дека ги пцуев што го драфтуваа.

Ball e pameten igrac, igra za timot ama ziveeme u scoring poing guard era i mi e strav deka ke zavrsi ko Carter Williams.

Немa дa ме чуди aкo Брoн следнaтa сезoнa игрa зa Пoп.

Kako i da e ocekuvam all star igrac i vo chicago i LA sledna godina. Imame po 80 plus miliona za dogovori. Ja bi trgnal
po PG, daj mu 40
mil po sezona i tim so Dunn Lavine Pg Markannen i nekoj centar sto bi go zemale dali od draft ili od trejd na Robin i Mirotic e sosem dobar playoff spot tim

Џорџ или во ОКС или Лејкерс не е пак будала да заглави во тим шо само за ПО ќе де бори.

Ball e pameten igrac, igra za timot ama ziveeme u scoring poing guard era i mi e strav deka ke zavrsi ko Carter Williams.

Картер Вилијамс и Лонзо се небо и земја. МКВ ко запреа повредите и лошиот менаџмент и беше 10ти пик мислам натаму негде и не се очекваше ко шо се очеква за Лонзо сега.

Затоа рано е за Чикаго да бараат скап слободен играч, треба барем уште една сезона да му се даде на младите па да бидат начисто во кој правец ќе се движи екипата.

Затоа рано е за Чикаго да бараат скап слободен играч, треба барем уште една сезона да му се даде на младите па да бидат начисто во кој правец ќе се движи екипата.
Не се способни да примамат таков играч. Кој последен е таков што дошол во Чикаго. Можат некој ко Бузер што го донесоа максимум и да се углават со некој смешен договор.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom