НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не сум фан на ЛеБрон, уште помалку на Коби... но за разлика од тебе можам да препознам и признам величина. И двата се одлични кошаркари ама кога ЛеБрон ќе освои 5 прстени тогаш можиме да го ставиме во иста реченица со Коби, а со Џордан (на пример) никогаш.

Бил Русел поголем од Коби и Џордан заедно фала лепо.

Не е мерило прстенот.

ЛеБрон можи и последниот играч од ротацијата да го напрај добар и да му дај самодоверба,Коби од друга страна има кажано дека незнај зошто негов соиграч завршил во лигата?! Под то да си голем не се подразбира само играта на терен туку понашањето вон теренот кон играчите,на тренинзи итн. Коби се скара со Шек и со Хауард дај некој таков пример за ЛеБрон разликата е во то шо појќето ќе одберат да играт со Леброн отколку со Коби оти Коби е индивидуалец и самио кажа дека го сака ЛеБрон во екипата оти тој игра алл араунд а тој е само финишер.

Бил Русел поголем од Коби и Џордан заедно фала лепо.

Не е мерило прстенот.

ЛеБрон можи и последниот играч од ротацијата да го напрај добар и да му дај самодоверба,Коби од друга страна има кажано дека незнај зошто негов соиграч завршил во лигата?! Под то да си голем не се подразбира само играта на терен туку понашањето вон теренот кон играчите,на тренинзи итн. Коби се скара со Шек и со Хауард дај некој таков пример за ЛеБрон разликата е во то шо појќето ќе одберат да играт со Леброн отколку со Коби оти Коби е индивидуалец и самио кажа дека го сака ЛеБрон во екипата оти тој игра алл араунд а тој е само финишер.

секако дека можи и последниот играч од ротација да го направи добар, затоа и толку титули има освоено заедно со тие играчи кои ги направи добри....
на пример кајри ирвинг, крис бош, двен вејд, реј ален... тие беа анонимуси пред да дојди и да игра бонко со нив.
you see my point? можиме вака до недоглед ;)

точно е дека прстените не се некое мерило но во споредбата меѓу леброн и коби јас секогаш ќе одам со коби пред него заради 2 работи:

1. најбитно од се' страста кон играта и тој killer instinct што го има коби и затоа секогаш ќе го ставам пред лебронтије. тука е и убавината на баскетот и поентирањето, леброн игра на сила и плачи кај судии... коби имаше елеганција во играта и поразноврсен арсенал за напад.

2. титулите, има и тука нешто...
џордан во финале има 6 од 6, не изгубил финале човекот затоа е GOAT (и заради ред други работи).
коби е тука некаде...
леброн, има шанса да го помини коби по прстени но не и по страст кон играта и убавината во поентирањето.

искрено, ако за ништо друго барем за поинтересни финалиња, се надевам дека леброн или ќе премини во поконкурентна екипа или ќе донеси 2-3 играчи во тимот за да можи да им се спротистави на дјурант и кајри во годините кои следуваат.
во спротива тешко до нов прстен, ќе брои само учество во финалиња (ако стигни таму).

То килер инстинкт единствен аргумент ви остана патетично е.. Па и ЏР Смит има килер инстинкт а Дурант нема и шо прајме сеа? То го прај појјак играч? Останатите 100 кошаркарски категории во кои Дурант е појјак (исто како шо и Леброн е појјак од Коби) не значат?

Сам си кажваш Крстев 2-3 играчи му требат на Леброн шо всушност му ги оправдува поразите во финале (освен 2011).. Реално во секое финале досеа беше апсолутен аутсајдер.. За лани да не збораме.. Прстен против овај ГС ти е еквивалент на 3[DOUBLEPOST=1513730571][/DOUBLEPOST]
Ste zemale da razglabate so covek za koj Deulofeu e jak igrac :pos: :pos:

Sent from my iPhone using Tapatalk
Пропадна Милан без него џабе 200 милиони потрошиа ;)

не 3 туку 6 ќе му дадеме брат, за секој случај пошто може и да не види веќе прстен. ;)

и како тоа замина кајри ирвинг од кливленд кога леброн не си ги брка соиграчите? шо мајка му ја бараше во бостон? оти леброн сосе управа топтан не напрај се' шо можи за да го задржи пошто овај му донесе прстен на кралот... или само коби ќе го спомнуваме како ја расипа дружбата со шек?

треба малку и реални да сме кога збораме за играчи и соиграчи.

нема оправдување за поразите во финале другар...

не 3 туку 6 ќе му дадеме брат, за секој случај пошто може и да не види веќе прстен. ;)

и како тоа замина кајри ирвинг од кливленд кога леброн не си ги брка соиграчите? шо мајка му ја бараше во бостон? оти леброн сосе управа топтан не напрај се' шо можи за да го задржи пошто овај му донесе прстен на кралот... или само коби ќе го спомнуваме како ја расипа дружбата со шек?

треба малку и реални да сме кога збораме за играчи и соиграчи.

нема оправдување за поразите во финале другар...
па не е рокет сајанс брат, си зеде кајрито прстен и сакаше прва опција сеа да си биди.. не му ни јави на леброн да пробат да најдат решение и дирек ојде трејд да бара ПОСЛЕ трејдот на џорџ.. значи скрос му го напика и на леброн и на управата.. неблагодарно копиле.. зато ќе го јади стапо во плејоф

па не е рокет сајанс брат, си зеде кајрито прстен и сакаше прва опција сеа да си биди.. не му ни јави на леброн да пробат да најдат решение и дирек ојде трејд да бара ПОСЛЕ трејдот на џорџ.. значи скрос му го напика и на леброн и на управата.. неблагодарно копиле.. зато ќе го јади стапо во плејоф

или нема :D

извини бе сеоски пјудипај од ко се пензионира кобстеро не е спомнат нерелевантен скрос е заборајв дека постои мораше вчера церемонијално да се спомни.. глеам уште едно чупе напрајл.. ех лоша генетика кутрио едно машко не напрај.. ништо не бива од него нека му ѕвони на броно ќе му ја изрешета ванеса одма машки близнаци ќе излезат идни хал оф фејмери

и тие ќе имаат во финале 3 од 7 ко тате :lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz:

btw. ме изнасмеа да не пукниш :D

Барем 2-3 пати по сезона а некогаш и ван сезона се врти истиов моабет од истиве фаци. Преку таквото веќе, отворете си тема Коби vs Леброн, и таму траскајте зелени колку ви душа сака. Труете поќе од воздухов во Скопје.

Sent from my Shoot_1 using Tapatalk
извини бе сеоски пјудипај од ко се пензионира кобстеро не е спомнат нерелевантен скрос е заборајв дека постои мораше вчера церемонијално да се спомни.. глеам уште едно чупе напрајл.. ех лоша генетика кутрио едно машко не напрај.. ништо не бива од него нека му ѕвони на броно ќе му ја изрешета ванеса одма машки близнаци ќе излезат идни хал оф фејмери[DOUBLEPOST=1513731471][/DOUBLEPOST]Ах овај Ембид 2 продолженија изигра протиц ОКЦ и сеа како шо глеам ќе паузира 1 месец ццц :ROFLMAO::facepalm:
Тибс да му беше тренер инвалид сеа ќе беше

Абе @The Procrastinator до пред некоја година истиве муабети ги правеше и за Грифин ломбакон.Тотално изгубен случај.
Ај сеа мене Винс Картер омилен игаач ми е и да пишувам дека губел оти немал соиграчи да освои прстен,иначе најачи е.Чути Коби што го имаше Шек иначе Картер прстени ќе се протуреше.Вакви глупости пишуваш.

Каков Винс бе тој ти е секундарен играч.. Никогаш не бил топ 5 во лигата.. И да освоел прстени ништо не би сменило.. Правиме муабет за ол-тајм грејтс шо очигледно и Леброн и Коби се.. Фан мојш на кој сакаш да си.. Но прајме муабет за релевантни играчи.. Фан сум и на Белинели знаеше за то? :icon_lol: Who cares

Какви муабети сум праел за Блејк? Никогаш не сум го хајпнувал како најјак во лигата.. Само дека е појјак од Лав

Ти мора да се заебаваш.

То килер инстинкт единствен аргумент ви остана патетично е.. Па и ЏР Смит има килер инстинкт а Дурант нема и шо прајме сеа? То го прај појјак играч? Останатите 100 кошаркарски категории во кои Дурант е појјак (исто како шо и Леброн е појјак од Коби) не значат?
Другар, за да коментираш кошарка треба да го разбираш спортот, а не вака да тресеш од ракав. Знае ли Леброн од двојна блокада да искочи и да направи кеч ен шут? Футворкот на Коби не ми се ни споменува, не верувам сем Џордан да има некој таков футворк во историјата. И натака не ми се набројува, не е само да гледаме поени, скокови и асистенции, има многу елементи во кошаркарската игра кои за жал ти не ги разбираш.

Немам јас против Леброн да ти е омилен, ствар на вкусови, ама полека малце со тресењето зелени, има луѓе што не разбираат толку кошарка па ќе си го земат твоето мислење за релевантно, а впрочем има еден тон глупости.[DOUBLEPOST=1513771799][/DOUBLEPOST]
Еј озбилно која срамота беше 2010 титулата на Лејкерс со Бостон..најнезаслужената и една од најголемите кражби во поновата историја во НБА..ајде Коби што се изрезили во Game 7 и што неможеше озонска дупка да погоди ама и судиите мајче ебаваа...додуша кога ќе размислам и таа во 2012 првата титула на Леброн беше со огромна судиска помош па во тој поглед изедначени се :D
Добро бе имаш ти некоја цел во 2017 да достигнеш одредена бројка на срамни постови? :facepalm: На добар пат си, имаш уште десетина дена и можеш да уриваш рекорди. 2012 со огромна судиска помош а ги збришаа 4-1 :pos::pos::pos:

Па и на Лејкерс 2010, каква е таа судиска помош? Што не го свирнаа фаулот над Гарнет од страна на Гасол? Wowowowowow 1-2 ситуации не свирнале и одма местена е, а впрочем тоа беше можеби последното мега квалитетно и неизвесно финале во НБА, сем нели она од пред 2 сезони кога освои Кливленд после 1-3.

Другар, за да коментираш кошарка треба да го разбираш спортот, а не вака да тресеш од ракав. Знае ли Леброн од двојна блокада да искочи и да направи кеч ен шут? Футворкот на Коби не ми се ни споменува, не верувам сем Џордан да има некој таков футворк во историјата. И натака не ми се набројува, не е само да гледаме поени, скокови и асистенции, има многу елементи во кошаркарската игра кои за жал ти не ги разбираш.

Немам јас против Леброн да ти е омилен, ствар на вкусови, ама полека малце со тресењето зелени, има луѓе што не разбираат толку кошарка па ќе си го земат твоето мислење за релевантно, а впрочем има еден тон глупости.[DOUBLEPOST=1513771799][/DOUBLEPOST]
Добро бе имаш ти некоја цел во 2017 да достигнеш одредена бројка на срамни постови? :facepalm: На добар пат си, имаш уште десетина дена и можеш да уриваш рекорди. 2012 со огромна судиска помош а ги збришаа 4-1 :pos::pos::pos:

Па и на Лејкерс 2010, каква е таа судиска помош? Што не го свирнаа фаулот над Гарнет од страна на Гасол? Wowowowowow 1-2 ситуации не свирнале и одма местена е, а впрочем тоа беше можеби последното мега квалитетно и неизвесно финале во НБА, сем нели она од пред 2 сезони кога освои Кливленд после 1-3.
Сериозен си? 1-2 ситуации кажа а во 4 четвртина Лејкерс шутираа 21 слободно? Гасол легнат во аут ја шутираше топката со нога, на Гарнет му свиреа смешни фаули, секој напад завршуваше со фаул за Лејкерс. Истата ситуација ко 2002, буквално, и тогаш фаули се свиреа за упатен поглед кон Шек, а боречките зафати на Шек врз Вебер беа добра одбрана. Тоа беше срамно да бидеме искрени, и 2010 и 2002. Поклонети 2 прстени.

Да ви се надоврзам на муабетов

d16.jpg

Сериозен си? 1-2 ситуации кажа а во 4 четвртина Лејкерс шутираа 21 слободно? Гасол легнат во аут ја шутираше топката со нога, на Гарнет му свиреа смешни фаули, секој напад завршуваше со фаул за Лејкерс. Истата ситуација ко 2002, буквално, и тогаш фаули се свиреа за упатен поглед кон Шек, а боречките зафати на Шек врз Вебер беа добра одбрана. Тоа беше срамно да бидеме искрени, и 2010 и 2002. Поклонети 2 прстени.
Ok

Ај сеа ќе мериме курови, к?

И сега јас да вадам теории дека Бостон со судии земале 2008? Не бе брат, и покрај лошото судење подобри беа Бостон, едноставно е тоа.

Последно уредено:

Немам јас против Леброн да ти е омилен, ствар на вкусови, ама полека малце со тресењето зелени, има луѓе што не разбираат толку кошарка па ќе си го земат твоето мислење за релевантно, а впрочем има еден тон глупости.
.
Па брат дур не напишиш нешто поќе од 'килер инстинкт', 'други работи да не набројувам сеа', 'блаблабла' мојот пост ќе биди релевантен за децата шо го надгледват подфорумов
Ако толку е Коби појјак од Леброн сигурно ќе најдиш некој друг аргумент освен истите две работи на секое.. Шубо си кажа поени,асистенции, скокови за куро се демек тие важно е chucker прва класа да си со килер инстинкт и 35 шутови по натпревар

А за кошаркарско знаење еве некој независен член ко Xsago нека не тестира со прашања од НБА последни 15 сезони па да видиме дали јас незнам или ти (или било кој шо се прај паметен тука)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom