НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Имa ли некoе инфo oкoлу пoвредaтa нa Кaвaи, и кoгa би се врaтил?
Поп беше изјавил дека не очекува скоро да се врати, као демек била најлуда повреда што некогаш ја видел, така да оптимистично е да кажеш дека ќе се врати до средина на јануари.

За Ленард имаше некои шпекулации дека можно е да е аут до крај на сезона, многу сјебана повреда имал ама никој ништо нема јавно кажано.

Секој што барем малце разбира кошарка ги почитува ГСВ како екипа и не ги хејта. За оние што не разбираат жалам... :D

И не знам од кај тоа дека фанови на Коби (wtf) го мразеле Леброн. Јас сум фан на Лејкерс 15тина години, не стрикно фан на Коби како што има пример Леброн фанови, ама немам ништо против Леброн. Не му го сакам стилот на игра ама ниту го оспорувам ниту го мразам, едино некогаш што ги пецкам фановите негови кога ќе почнат да тегават за нешто.

Едини играч што сум го мразел беше Пол Пирс, одвратна свиња гарава, што нормално не го прави лош играч али едноставно ми идеше на живци додека играше и не можев да го поднесам органски.
Вака пошо ти ја разбираш кошаркава у НБА, а јас не зашо сум обичен смртник и не сум на твојот левел. Испревртуваш муабет, јас реков дека Кеј Ди стана антипатик од кога се приклучи на Голден поготово од оваа година и дека ликот е одвратен(мое мислење). Второ факт е дека 90% од фановите на Коби, незнам зашо ти се пронајде у муабетов ваљда ради stefan-kobe, станаа ГСВ фанови стриктно ради тоа шо неможат да се помират со тоа дека човечето им се пензионира. И трето муабетот ми беше дека ако некој почнал да го хејта Кеј Ди(со причина) - А НЕ ГОЛДЕН СТЕЈТ, немора да е Леброн фан, што јас лично не сум. :)

Вака пошо ти ја разбираш кошаркава у НБА, а јас не зашо сум обичен смртник и не сум на твојот левел. Испревртуваш муабет, јас реков дека Кеј Ди стана антипатик од кога се приклучи на Голден поготово од оваа година и дека ликот е одвратен(мое мислење). Второ факт е дека 90% од фановите на Коби, незнам зашо ти се пронајде у муабетов ваљда ради stefan-kobe, станаа ГСВ фанови стриктно ради тоа шо неможат да се помират со тоа дека човечето им се пензионира. И трето муабетот ми беше дека ако некој почнал да го хејта Кеј Ди(со причина) - А НЕ ГОЛДЕН СТЕЈТ, немора да е Леброн фан, што јас лично не сум. :)
Мислев на оние што ги оспоруваат ГСВ, односно конкретно КД и Кари, па и Грин. Немам јас проблем со тоа одреден рандом лик да му идат на живци одредени кошаркари, впрочем Грин е таков, 90% го мразат зашо е таков прљав и пргав играч, ама реалноста вели дека он е пола тим на ГСВ и движечка сила. Баш и Коби пред да се пензионира имаше изјавено за него дека е лидер на тимот и дека ги држи сите конци во соблекувална и на теренот. Можеби тоа не е изразено преку голем број на поени ама затоа мотивациски, дефанзивно и лидерски он делува премногу на тимот.

Муабетот ми беше, има ликови што викаат дека Кари бил преценет ( :pos:), дека КД бил преценет ( :pos: ) и ред други смешни муабети што благе везе немаат со реалноста. Инаку некому може му станал одбивен КД, сепак тоа е лично и не се коментираат такви работи.

И да, ќе ја заборавев главната поента, околу кошарката на ГСВ. Пак тука доаѓаме до стварта на вкусови, ама имаше доста членови овде што велеа дека ГСВ ја упропастиле кошарката и дека играат дивтарска кошарка. :facepalm: Да го велиш ова треба апла да имаш елементарно непознавање на кошарката.

It seems like Ben Simmons is going to play. He’s assigned to guarding LeBron James tonight.

TalkativeAcademicAfricangoldencat-small.gif

Каваи ќе се врати за 2-3 недели, веќе почнал и 5 на 5 тренинзи со контакт нормално.

Штo е сo Детрoит гoдинaвa?
Гoре-дoле сo истиoт тим oд лaни се.
Минaтaтa сезoнa Вaн Гaнди нештo имaше фркa сo Реџи Џексoн и Тoбиaс Хaрис зaтoa штo трoшaт премнoгу тoпки.
Oчигледнo нештo се сменилo.

Ништо класично daddy-dicking од Леброн незнаеше Симонс кај се наоѓа.. Сепак треба многу леб јадење за да се стигни кралот

Иначе Кавси појјаки се без Тристан и Шамперт скоро сигурно во пакет ќе одат за Гасол или Диандре.. Е сеа прашање е дали и Бруклин пикот тука ќе биди.. Гасол 33 ќе ги прај за 2 месеци а Диандре иако многу појјак од Тристан не ти е центар шо ќе ги стави над ГС..

Да бе и Гасол и Диандре и Патрик Јувинг и Олајџуван и Емет Окур и Брајан Скалабрини и Куами Браун и сите у пакет и у Кавси.

Малце каснам, али колку почна да се хајпа педерчево Дурент од коа се прилучи на супертимот тоа е нешо немогуче. Па у прегратки на Дрејмонд, Шеф и А-Клеј нормално е. Пре преодвратен ликот стана надвор од тоа шо е предобра играчина и дека го боли кур ваквите фаци ко мене шо го ругаат, али преОДВРАТЕН стана, ГНАСА, толку чао.
Тоа е пошто кога ќе стекне човек милиони и слава, не знае за доста. Ствара зависност, затоа глумци, рок ѕвезди, селебрити итн се самоубиваат на неполни 30 год. пошто ништо не ги задоволува. Си имаше кејди све што треба, фан база, пари, team mates што го сакаат, Најки, ресторани, рол модел за помладиве генерации во окц и општо беше... башка и исмеван беше од Дрекмонд, кари итн а сега се гушка. Значи се ова што го пишав се одлики на човек без интегритет. Но не би тврдел 100%, треба да ја слушнам неговата страна од приказната но не верувам дека била нешто друго а не прстен. Но јак менталитет сепак има, си игра на суперстар ниво и покрај притисокот.

Ништо класично daddy-dicking од Леброн незнаеше Симонс кај се наоѓа.. Сепак треба многу леб јадење за да се стигни кралот

Иначе Кавси појјаки се без Тристан и Шамперт скоро сигурно во пакет ќе одат за Гасол или Диандре.. Е сеа прашање е дали и Бруклин пикот тука ќе биди.. Гасол 33 ќе ги прај за 2 месеци а Диандре иако многу појјак од Тристан не ти е центар шо ќе ги стави над ГС..
Неспоредливи се Гасол и Деандре, ако имаат шанса за Гасол мораат да ја искористат, и така одат ол-ин додека е тука Леброн.

Гасол за Деандре е Шек + Сабонис + Пау Гасол + Мутомбо во едно. :D

Ако ги имаат двајцата на тацна тогаш не треба воопшто да размислуваат кого да одберат.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom