- Член од
- 1 септември 2014
- Мислења
- 5.159
- Поени од реакции
- 7.858
И изјавата после Game 2, It's just basketball. Никад нема да биде победник како двајцава, иако има огромен work ethic како нив. Едноставно state of mind-от им е различен, што се приметува во одредени моменти дека Лебронтије не може да им парира на двајцава во ниту еден сегмент на ментално ниво. Се има покажано во клучни моменти тоа многу често, посебно гледајќи ја серијава кога 2 пати шутна цела последна четвртина. Било кој од двајцава крв ќе исплукаше за да проба да стигне, ќе шутнеа по 34 шута макар и изгубиле, они ќе беа тие што ја одлучиле, последни да го напуштат бродот што тоне. Двајцата се многу повеќе критикувани во текот на кариерата од спортската јавност (зборам од новинари итн., а не хејтери како Леброн) и тука дошол до израз нивниот "инает", да покажат дека можат без разлика колку ги критикувале, за разлика од Леброн за кого не е својствено да прифаќа критика или вина за неуспесите.Па избран е за играч на 21 век, малце ли е тоа?
И ќе се споредуваат кога Леброн ќе ја заврши кариерата, али се поизвесно е дека Леброн ќе заврши со помалце прстени од Коби на крајот на кариерата.
Искрено мене ме разочара Леброн со изјавата по последната утакмица против ГСВ, како да се оградуваше од неуспехот, I left everything, бла бла бла, ко да сакаше да ги набеди Кајри и Лав... Тоа не е одлика на голем шампион, барем според мене. Мораше подобро да ја скоцка изјавата, премногу бега од одговорност и на теренот и вон него. Па уште и правдањето со супер тимот беше ДНО ДНА.