НБА сезона 2016-2017

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Кој тим ќе биде овогодишен шампион?

• Голден Стејт Вориорс

Гласови: 23 76,7%
  • Кливленд Кавалирс

Гласови: 7 23,3%

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
А шо е толку страшно тоа? Не, озбилчно прашуам

Сакате да го претставите како да е најпоштениот играч во свет што сака предизвици.А реалноста е дека плачи ко пичка за прстен.Уствари и општо пичка играч е.Колку само глумења имам видено на мали контакти.

18342272_1688689734489439_4256001071879744935_n.jpg

ВО ЦЕНТАР - Со ТРТ :vozbud::vozbud:

-затоа што и Вие и јас имаме право да ја знаеме Вистината -(y)

images

Една многу проста математика од сликата погоре(која сепак кажува многу !)

44 : 11 = 4

и следи заклучокот (по земјоделска логика) = Леброн имал 4 пати подобри соиграчи од Џордан ;)а во некои референци и стручна литература, многу авторитети би го протолкувале и на следниот начин - дури 4 класи подобри соиграчи !!!!!! :confused:

Пред фактите и боговите молчат, GAME OVER- тоа е моќта на аналитиките :toe:
(advanced stats на стероиди -за предшколска возраст по Кембриџ програма )

:neetaka::neetaka::neetaka::neetaka::neetaka::neetaka::neetaka::neetaka::neetaka:
==========================================================================
првите години на КОБИ (ШЕК ерата)

Nick Van Exel 1 x NBA All-Star (1998)

Eddie Jones 3 × NBA All-Star (1997, 1998, 2000)

Glen Rice 3 × NBA All-Star (1996–1998)

A. C. Green 1 x NBA All-Star (1990)

Mitch Richmond 6 × NBA All-Star (1993–1998)

Shaquille O'Neal 15 × NBA All-Star

Gary Payton 9 × NBA All-Star

Karl Malone 14 × NBA All-Star

=====================================================
пост- Шек ерата (лигавење :place: )

Caron Butler 2 × NBA All-Star (2007, 2008)

Ron Artest 1 x NBA All-Star (2004)

Pau Gasol 6 × NBA All-Star

Andrew Bynum 1 x NBA All-Star (2012)

Steve Nash 8 × NBA All-Star

Dwight Howard 8 × NBA All-Star (2007–2014)

Antawn Jamison 2 × NBA All-Star (2005, 2008)

Chris Kaman 1 x NBA All-Star (2010)

=====================================================

TOTAL 81 :pistoldz::pistoldz:

81 vs 44

Ама чекај, ќе речат Кобевци, па Коби играше бе со Smush, Cook, кромидот Walton, Medvedenko,Madsen, Квамиња и Адам Морисоновци, Сакриња и слични Марсовци ??!!:cautious:

Бројките и статистиките дефинитивно лажат и ја искривуваат реалноста!!!!

Настрана бројките и есапот, во една/две реченици KOBE VS Lebron разликата, посликовито (за тие што не сакаат многу со математика да се бават):

- На Леброн му го носат Мозгов, од фрижидер o_O,го одмрзнуваат голтарот од крио-комора на -180 согласно пропишаните процедури (како Сталоне кога го вадат од Demolition Man ) му кројат соодветен дрес Кавс и го прави David Robinson + Кareem против "најјаката екипа у историја на НБА" со 30 поени во финале и го става на насловна на Sports Illustrated :shook:

- На Коби му ги носат Dwight и Nash и за две недели ги трансформира у Самарџиски и Соколов а Lakers брка плејоф до последен момент во регуларен дел и цел свет им се смее :sramezliv:!

Инаку, и два други многу битни факти :anco:, кои ги заборавил другар ти што ја правел оваа несомнено комплетна анализа и студија (најверојатно црнец), а тоа е дека:

1)Chris Andersen (Чавката) има на горниот дел од телото (без вратот!)дупло повеќе тетоважи од колку што имаат учества на all-star натпревари сите соиграчи на Џордан:свиркам: и

2) J.R Smith има 3 пати повеќе казни за возење во алкохолизирана состојба од колку што имат учества на all-star сите соиграчи на Џордан :kafence:!!! Да ги ставел и овие факти за сооиграчите на Леброн ќе го сфатев многу посериозно!

Стеванчо, многу здрава храна да конзумираш а и Господ да ти дава здравје (особено ПАМЕТ !) и уште доооолги години вака да ни ги отвараш очите

Сега можеш да го примиш, достоинствено
Имај убав викенд
Поздрав до сите Стефан-Кобевци и други Кобевци каде и да сте , од сите страни на планетата!!!
TRT

Па не е споредбата помеѓу Коби и Леброн :toe:
А и секако е малце глупа сликата ама намерно ја ставив затоа што Леброн во текот на сезоната се разлигави како немал клупа, немал добри играчи, бла бла бла. Иначе мене ако ме прашува некој јас стојам на ставот дека ниеден играч не добива сам шампионски прстен туку тимот го прави тоа, а покрај еден врвен играч како Коби, Леброн, Џордан итн итн, мора да имаш и други квалитетни играчи како Хори, Шејн Батие (дефанзивно овој), Ламар Одом и да не набројувам натака сфаќате што ми е поентата. Е сеа овој новиов тренд на правење дрим тимови ме живцира, се губат ривалства, се губи жарот во НБА, ама тоа е јебига.

Последно уредено:
^ Ај сега прими го достоинствено и молчи :pos:

Едвај чекам да се пензионира Леброн, па навивачите на Мајами и Кавс да отидат у пензија и на раат да си гледаме НБА.

john-wall-in-las-vegas-9936296.png
[DOUBLEPOST=1494643530][/DOUBLEPOST]
Џон Зид, плодитељ, братина, господ :cuc::cuc::cuc::cuc:

Последно уредено:
Портер 0 поени 37 минути :/

Една од подобрите ако не и најдобрата утакмица досега. Штета не влезе тоа на Томас на крајот, каква тишина ќе беше тоа во сала, мува ќе се слушнеше.

@trt123trt и јас ко тебе тртав на секое ама еднаш имав пролив и ко тртнав напрајв голема беља. Зато сакат мислење понекогаш.

Спаваш ли мирно, Кевину Дуранте?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom