НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Глупости. Никој не глеаше ни конкуренција на Вејд, Бош И Џејмс па изгубија од Далас и САС. Башка и во случај да им се приклучи Дурант ќе изгубат некој друг играч. Забораваш дека ГС се толку добри заради тимската кошарка која ја играат и вклученоста на 10 играчи.
Никој и лани не глеаше конкуренција на Лав, Кајл и Џејмс па изгубија во финале.
Коа противничка дефанзива се фокусира на двајца играчи,нормално е дека ќе играш тимска кошарка.Замисли Грин да убацеше 35% од тоа што фрли,немаше ни да дојде до 7-ми натпревар.Моментално за играта ГС нема одбрана затоа и неможе да се споредува со други големи тимови или играчи од минатото.
А ОКЦ изигра далеку подобра дефанзива што Кливлент воопшто може,кој има само еден и пол класичен дефанзивец.

Кантер само серијава со ГС играше толку.. Со Спарси беше трета алка во тимот и клучен во победата.. Регуларна сезона веројатно беше еден од најдобрите од клупа..
И во таа мала минутажа против ГС беше доста импресивен имаше и неколку блокади плус.. Требаше поќе да игра но то е то

Голден Стејт заради екстремно ниската, брза, шутерска - фатална death lineup, апсолутно не е мерило за квалитетите на Kanter. Едноставно не можеше да си дозволи да го игра многу минути против ваква екипа. Исто како што огромна е веројатноста дека ќе му биде лимитирана минутажата на Love во финалето.[DOUBLEPOST=1464803474][/DOUBLEPOST]Инаку во случај да забоавивте, Оклахома Сити имаше 3 креатор кој можеше да го преземе товарот - Реџи Џексон. И на никаков начин не беа подобри со него отколку сега. Подобри отколку во овој плејоф ОКЦ никогаш не биле.

Последно уредено:
Голден Стејт заради екстремно ниската, брза, шутерска - фатална death lineup, апсолутно не е мерило за квалитетите на Kanter. Едноставно не можеше да си дозволи да го игра многу минути против ваква екипа. Исто како што огромна е веројатноста дека ќе му биде лимитирана минутажата на Love во финалето.
Разбирам то но имаше моменти во серијава кога му одеше а Донован го вадеше по неколку одиграни минути
http://www.basketball-reference.com/boxscores/201605280OKC.html
Види му го плусот спрема останатите играчи на ОКЦ..

Најпаметно за Дурант е да дојди во Јута, ќе си освои титула и нема да му замеруваат како на Џејмс за титулите со Мајами.Таман имаме пари летово и за Дурант и за Конли. Гобер-Фејворс-Дурант-Хејвард-Конли, win-win ситуација и за Дурант и за мене.

Samo da prasam zaso tolku hejt prema Westbrook, koga realno Durant e toj sto ja usra game 6, posebno 4/4 ? Da bese malce priseben kje tepaa

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Најпаметно за Дурант е да дојди во Јута, ќе си освои титула и нема да му замеруваат како на Џејмс за титулите со Мајами.Таман имаме пари летово и за Дурант и за Конли. Гобер-Фејворс-Дурант-Хејвард-Конли, win-win ситуација и за Дурант и за мене.
nnnnnnnoooo freakin wayyyyy bruh

Ako ne u Utah, moze u Rabotnicki da dojde :D pod Dokuzovski mislam deka ke prkne, baska ke kako ke lici big three Mirakovski-Durant-Cekovski, i Vranje i Dimce se tuka mislam deka prsten ne bega :D

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Ти кога идеш на баскет сакаш да играш со идиоти? Потегот во Мајами го направи од очај, во Кливлент се среди и го поштуем пак.
Ако сум најдобар ќе сакам да играм против најдобрите да ги тестирам моите граници. А не да ги соберам со мене другите двајца најдобри и да ги победуваме сите што ќе ни дојде поради огормната разлика на квалитет.

Не е Рас класична двојка, нити е проблемот во него и Дурант. ОКЦ има проблем што се многу лимитирани на останатите позиции, односно и самиот стил на игра што го форсираат прави да изгледа така. Еве во плеј офов имаа повеќе помош од Адамс и Кантер и одма се виде разликата на теренот, на прагот беа да ги исфрлат ГСВ.
Тим не се прави со двајца играчи, тоа е факт.
Они мора да земат некој добар дефанзивец кој не е декор во напад, нешто како Брус Боуен, Раџа Бел... Овој Робертсон е ок дефанзивец ама братот не може океан од брод да погоди, ОЧАЕН е во напад. Од Веитерс доста повеќе очекував, но скоро и ништо да не покажува. Исто така мора да ја зголемат ефективноста од внатрешните позиции, не може горила како Адамс и Ибака да служат ко декор во напад за КД и Рас да рогаат како блесави.
Очогледно не си следел,Кантер изигра повеќе од добро,а Адамс изигра феноменално,не ме дупи.И да кога ќе изгубиш водство од 3-1 кривицата е само и само кај ѕвездите во тимот.
Озбилно ова го пиша? Па за доброто на НБА не е и Леброн што си прави супер тимови и сам си бира со кој ќе игра па никому ништо. И 2 титули по ред далеку е од долгодишна доминација. Што и фалеше на НбА Булс кога праевеа 3-peat. Тогаш стана глобален феномен. Или па Лејкерс со Коби и Шек кога правеа 3-Peat исто. Или САС кога освои две по ред. Не знам кај го виде лошото тука.
сас никад немаат 2 по ред освоено

Коа противничка дефанзива се фокусира на двајца играчи,нормално е дека ќе играш тимска кошарка.Замисли Грин да убацеше 35% од тоа што фрли,немаше ни да дојде до 7-ми натпревар.Моментално за играта ГС нема одбрана затоа и неможе да се споредува со други големи тимови или играчи од минатото.
А ОКЦ изигра далеку подобра дефанзива што Кливлент воопшто може,кој има само еден и пол класичен дефанзивец.
Kaко нема одбрана? ОКЦ 3 натпревари победи и беше многу блиску до победа во 7миот. Има одбрана, а тоа дека не може да се споредува со другите тимови во минатото мало морген.

Ако сум најдобар ќе сакам да играм против најдобрите да ги тестирам моите граници. А не да ги соберам со мене другите двајца најдобри и да ги победуваме сите што ќе ни дојде поради огормната разлика на квалитет.

Запримети во дримтим документарецот, сите првото што го правеле на тренизните е да ги гледаат другите како тренираат и што да направат за да го подобрат својот тим да им парира.

Очогледно не си следел,Кантер изигра повеќе од добро,а Адамс изигра феноменално,не ме дупи.И да кога ќе изгубиш водство од 3-1 кривицата е само и само кај ѕвездите во тимот.
сас никад немаат 2 по ред освоено
Ги смешав. 2003-2005 беше. Детроит зема една 2004.

Да нема забуни многу го поштувам Леброн. Човекот е најталентираниот кошаркар што некогаш заиграл во НБА. Таква градба само Меџик нешто слично имал. Може комотно сите 5 позиции да ги игра и ако тргне во напад ретко кој може да го сопре. Ама му фали убиствениот инстикт на МЈ и Коби. Да го имаше и тоа дефинитивно ќе беше најдобар на сите времиња.

Ги смешав. 2003-2005 беше. Детроит зема една 2004.
За малце Лејкерс ќе јадеше метла во тоа финале против Детроит што ќе станеше епски срам за екипа со такви суперзвезди :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom