НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Бади Хилд 30 поени,а има уште 8 минути до крај.(y) Како што стојат работиве,Оклахома ќе ги плеснат Орегон саглам.Бади ќе оди уште погоре на драфтот.

Дванаесета утакмица на Хилд со минимум 30 поени во оваа сезона.:eek:[DOUBLEPOST=1459036836][/DOUBLEPOST]36 поени,осум тројки! Лелеле попара прави! :vozbud:

Последно уредено:
Бобче какво постерче им подели на Роберсон,Ибака и Адамс хахахаха.Три во едно !:uzi::uzi::pos:

Што се случува со Булси? Ова во најмала рака е смешно. Овој Орландо без Вучевич, Оладипо, Илијасова да те добие со 22 разлика. Комедијанти човече. Екипата која лани беше толку "критикувана" и Тибодо наиде на лавина реакции заради тоа што имаа "само" 5о победи во регуларна сезона им се случува ова. Море мрш бре(Гар Форман и Џон Паксон), крв ваша да ви ја ебам успеавте да упропастите фантастична генерација. Ако до вечерва верував во некоја и минимална шанса за Булси да влезат во плејоф, од вечерва ни верувам ни сакам да влезат. Време е за некои внатрешни промени.

Бади Хилд 30 поени,а има уште 8 минути до крај.(y) Како што стојат работиве,Оклахома ќе ги плеснат Орегон саглам.Бади ќе оди уште погоре на драфтот.

Дванаесета утакмица на Хилд со минимум 30 поени во оваа сезона.:eek:[DOUBLEPOST=1459036836][/DOUBLEPOST]36 поени,осум тројки! Лелеле попара прави! :vozbud:

Бади Хилд неможе да иде погоре од трето. Глеав Орегон со Дјук, Инграм е зверотиња, сам им играше, Дјук со само 6 играчи у ротација немоеже појќе, ништо чудно Инграм и прв пик да биде.
Тука е и Бен Симонс
Oвој Дилон Брукс од Орегон незнам дали ќе иде на драфт годинава, али и он си ги дигна акцијете многу, може лесно многу да биде прва рунда ако не и лотери.

11hmbq.gif

Што се случува со Булси? Ова во најмала рака е смешно. Овој Орландо без Вучевич, Оладипо, Илијасова да те добие со 22 разлика. Комедијанти човече. Екипата која лани беше толку "критикувана" и Тибодо наиде на лавина реакции заради тоа што имаа "само" 5о победи во регуларна сезона им се случува ова. Море мрш бре(Гар Форман и Џон Паксон), крв ваша да ви ја ебам успеавте да упропастите фантастична генерација. Ако до вечерва верував во некоја и минимална шанса за Булси да влезат во плејоф, од вечерва ни верувам ни сакам да влезат. Време е за некои внатрешни промени.
Треба да се почне од ГарПакс најпрво. Склопија тим од просеци кој сакат да игра на високо ниво, е нема. Гасол, фала брате ама то е, со среќа понатака. Треба да се земе гомнар играч малку да ги раздрма. Тони Снел под раче со Брукс у Кина. Роуз да има време да се одмори, Батлер може да направи опрерација на коленото. Гибсон е единствен кој вреди, Портис да се доразвие, МекДермот исто. Етуан да го вратиме за 2 години по 4м. Ноа ако сака до 10м договор за 3 години супер ако не и на него со среќа. Место Гасол го зимаме Вајтсајд и од драфтот да лапнеме некоја атлетична 3ка за прв состав. То е според мене, останатите места да се пополнат со ветерански минимум.

Не бе не постои поумрен коментатор од овој сега на СК.

Кингс - Далас 133 : 111 back to back 20+ поени за Willey ги избуши клупата (y) Сет исто одличен, одлични вести се ова и за џезерите. Инаку овој тим на Далас е далеку од плејоф тим одбрана 0

James Harden has 344 total turnovers this season, the most since Allen Iverson (343) in 2005.

The most in NBA History? Artis Gilmore had 366 turnovers with the Chicago Bulls in the 1977-78 season.

Still EIGHT games left!

MVP!!!

Сиракјуз губеа ко стоки,на нешто помалце од 10 минути губеа со 15 разлика.Максималната разлика беше 16.

Ричардсон постигна 21 поен во второто полувреме од вкупно 23.Тој беше човекот кој го направи пресвртот.
Кај Вирџинија Перантес прво полувреме закачи пет тројчиња по ред,ама и тоа не беше доволно.Брогдон мизерен.

Само Северна Каролина остана од првите носители.

Северна Каролина(1)-Сиракјуз(10)
Виљанова(2)-Оклахома(2)

Северна Каролина се многу појака екипа,а и треба да ја оправдаат улогата на фаворит. Немаат одбрана Сиракјуз за Брајс Џонсон.

Виљанова ги исфрлија Канзас од турниров како партали. Season low 59 поени.Страшни бројки. Имаат разновиден напад,не се знае на кого ќе му тргне. Арчидиаконо е опасен шутер,а и малце го потценуваат.Има одличен процент за три.

На другата страна Оклахома со Бади Хилд!:shook:А тука се и Казнс и Вудард кои се во сенка на Хилд,ама и тие играат одлично.

If Oklahoma’s Buddy Hield wasn’t already a superstar, he certainly is now.

Hield is the Steph Curry of this NCAA tournament, and with two more wins, he’ll surpass Curry’s breakout 2008 tournament run
:zloo:
hield_curry1.png

After witnessing Hield—who grew up idolizing Bryant—score 37 points in Saturday’s 80-68 Elite Eight victory over Oregon, the NBA legend reacted like so many others who have watched the national player of the year front-runner this season.

“Blown away,” Bryant told Bleacher Report. “Blown away.”

Impressed as he was with Hield’s skill level—he made 13 of 20 shots Saturday—Bryant said the senior’s intangibles are what stuck with him the most.

“I just love his motor,” Bryant told B/R. “I love his passion and his energy. He puts everything he has into the game. Lots of guys go hard out there, but with him, it’s a on a different level. You can see it on his face. He truly loves every minute that he’s out there.”

Bryant smiled gently, lifted his arms chest-high and clenched his fists.

“He plays, man,” Bryant said. “He plaaaaaayyyyss!”

Тешка утакмица за прогнозирање.Виљанова се фаворити според кладилниците.

Кој и да оди во финале,одат сигурно на Северна Каролина.

@Марли

Ќе оди Бади до крај што мислиш ?:kafence:

@MiaSanMia

Ако некој може да го задржи Бади Лов, тоа е одбраната на Виљанова, мада мислим дека Оклахома се подобра екипа.
Ja сум олд скул, и појќе сакам олд скул екипи ко Виљанова, Очефу центарот ми е еден од поомилените играчи на турниров, незнам само дали ќе иде на драфт. Али Очефу и Џош Харт не се доволни, пошто ни еден од нив не е Хилд, Инграм, Симонс Брајс Џонсон или таков калибар играч, плус многу подолга е екипата на Оклахома.
Бади, Вудард и тој Ајзеа се најдобриот бек корт годинава, плус имаат и солидни високи играчи кои можат да му парираат на Очефу пред се Спанглер и Латин.
Оклахома иде у финале според мене.

Али тоа е максимумот на Бади и екипата. Норт Каролина ќе биде шампион, нив ги имав и као шампион у мојата ждребка на Бличеррипорт

rgDHqaW.png

Има хајп околу Бади исве тоа, али Брајс Џонсон и Каролина се преголем залак за нив според мене, али можда грешим како и што згрешив со противникот на Каролина у финалето а тоа е Канзас :icon_lol:

Иначе победникот на финалето според мене ќе го даде третиот пик на драфтот, тоа ќе биде или Џонсон или Бади, пошто лок даун се Инграм и Симонс на првите две места.

Иако многу би сакал Бади да заврши у Минесота, Бади, Вигинс, КАТ :vozbud:
Али Минесота според резултативе би требало да има 5-6ти пик и не верувам Бади да падне толку

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom