НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
The Denver Nuggets have officially signed Axel Toupane to a multi-year deal, the team announced. He played most of the season in D-League with Raptors 905.
1st 10-day deal ✔️
2nd 10-day deal ✔️
MULTI-YEAR DEAL

Браво за дечково,максимално ја искористи шансата што му ја пружи Денвер.(y)

The Denver Nuggets have officially signed Axel Toupane to a multi-year deal, the team announced. He played most of the season in D-League with Raptors 905.
1st 10-day deal ✔️
2nd 10-day deal ✔️
MULTI-YEAR DEAL

Браво за дечково,максимално ја искористи шансата што му ја пружи Денвер.(y)
Мишко му е менаџер, полаДенвер е беобаскет, очигледно Мишко одлично се слага со нив. Нуркиќ, Ловерњ, Јокиќ, Тупан

Мишко му е менаџер, полаДенвер е беобаскет, очигледно Мишко одлично се слага со нив. Нуркиќ, Ловерњ, Јокиќ, Тупан
Не сум знаел за ова. Мишко е кошаркарскиот Мендес.:bravobe:
Сега од драфтов ќе земат уште некој Европеец.

The Bulls have, without question, been an utter disappointment this season, especially compared to the successes they mounted while under the supervision of coach Thibodeau. Being a diehard Bulls fan, it pains me to see what has become of this franchise and more, the people that run it.

Last offseason, Bulls GM Gar Foreman put faith in the current roster, praising it and declaring that it needed no significant changes to be a championship caliber team. Yet, there was something clearly invalid with that statement. They had lost in the playoffs to whatever team LeBron James was on the past 5 seasons in a row, whether he liked to admit it or not. While the Bulls were close to reaching that next level, they could never quite surpass the threshold that would ultimately land them a spot in the finals.

Instead, Foreman made one of the most bone-headed, unnecessary moves I've seen in sports in a very long time. They fired the one guy who brought everyone together, who with even more beat up teams than the Bulls have now, managed to do more: Tom Thibodeau. The man had the team working in sync like a well-oiled machine, and their chemistry was second to none.

Who did he think would be the best replacement? That's right, Fred Hoiberg, coach of Iowa State (who happen to be doing better off without him now). He had no experience in the NBA other than the years he spent as a player. It's clear during games that he is not a vocal leader like a good coach should be.

What to do from here? I'd first get rid of the train wreck that is the trio of Foreman, Paxson, and Hoiberg. Then, I'd put every player on the trading block not named Rose, Butler, Portis, and McDermott (yes, that includes Pau Gasol). Clearly a rebuild is necessary, and it needs to happen now before things get any worse.[DOUBLEPOST=1458941268][/DOUBLEPOST]Искрено, во анкетава се мислев дали да гласам за Стивенс или Клифорд. Стивенс направи одлична работа според мене со добар рим протектор hint. Вајтсајд може да се борат за прстен, ама Клифорд направи феноменална работа со Хорнетс. Одлична оф сезона имаа, повлече неколку одлични потези и мислам дека ќе се тврд орев за секоја екипа на Истокот во плејофот.

Последно уредено:
Како го земаа САС овој Мартин жити се? Никако не им одговара на стилот, не почитува ништо, фрла флоутери од тројка, поголем дивјак од Вестбрук е.

Олдриџ 17 поени во 1/4( 7/8 3/3).Дали си нормален човеку ?
Од 25-21 37-23

Спортклуб кога и да пренасаше оваа сезона утакмица или беше blowout или милион повредени играчи. Па така и вечерва кај Спарс отсуствуваат Милс, Бобо, Кавај и Дени Грин, кај Гризлис - добро Гасол и Конли се веќе подолго време, денеска и без З-бо. Додека пак следниот пренос им е Тандер - Спарс, а има најава дека тогаш ке одмараат Лма, Данкан, Паркер и Ману. Грег trolls спортклуб?:unsure::LOL:

Бареа,Фелтон и остала багра шутирање а-у!:pos::vozbud: Ова ти се вика јеби ,не вади.27 поени за 9 минути.Да беа во фул состав,немаше за цела четвртина толку да дадат. Бареа 11 поени,3/3 за три. Отворија 4/5 за три и одличен процент на шут севкупно.

А овие Голден само тројки маваат,почнаа добро ама сега малце намалија.Ама пак дадоа 7.:eek:

Бареа,Фелтон и остала багра шутирање а-у!:pos::vozbud: Ова ти се вика јеби ,не вади.27 поени за 9 минути.Да беа во фул состав,немаше за цела четвртина толку да дадат. Бареа 11 поени,3/3 за три. Отворија 4/5 за три и одличен процент на шут севкупно.

А овие Голден само тројки маваат,почнаа добро ама сега малце намалија.Ама пак дадоа 7.:eek:
Може да им се одбие ова не одмарање на Кари и Томпсон додека конкуренцијата секоја 2ра утакмица си го лади.

Кер рече дека Кари и Томпсон нејќеле да одмараат и го напаѓаат рекордот...

Може да им се одбие ова не одмарање на Кари и Томпсон додека конкуренцијата секоја 2ра утакмица си го лади.

Кер рече дека Кари и Томпсон нејќеле да одмараат и го напаѓаат рекордот...
Реално треба и мора да го нападнат рекордот.Би било глупо да почнат да одмараат пред финишот.Ако успеат,ќе бидат запаметени како нешто најнај во регуларната сезона.Уморни или не,до финале како така ќе стигнат.После Поп нека му ја мисли и да видиме дали ќе извади нешто од ракавите.Да му се живи и здрави старците,тие со нивното искуство ако направат нешто,иначе тешко.
Проблем е што Голден Стејт ќе имаат предност во евентуалниот двобој со утакмица повеќе на домашен терен,а можно е да се игра мајсторка.

Мидлтон и Д`Анџело се играчи со најголем пад на формата моментално.Посебно Мидлтон.Жива мизерија.

А каков играч е Карл факинг Ентони Таунс!!!Доминира дечкото.Дабл-дабл машина.Со уште година-две искуство најверојатно ќе биде најдобар центар во лигата. Вигинс е страшен исто така.Зек Лавин како ја крена формата последно време,тој уште пострашен е.:shook:

После ваквите партии на Таунс,Пекович ќе го трејдаат буквално за ништо.Барем јас така мислам.12 милиони зема Пек-Менот и машина за повредување.Може пак да си ја пробаат среќата за некој драфт пик.

Гарнет зема 8 милиони и тој целиот искршен. 20 милиони им одат во вода моментално.

Бјелица 4.:несвест:

Малце треба да ја потсредат екипата и незгодни ќе бидат веќе од наредна сезона.Клупата е мизерна,немаат шести играч.Како им фали играч од типот на Лу Вилиамс или Крофорд.Немаат никаков импакт од клупата,тоа им е најголемиот проблем.

Минесота потенцијален контендер за титула за едно две години ? :sneaky:

Овој Кари е пореметен.:eek:

Инаку Филаделфија до кога да ги чекаме да стигнат до тие фамозните 20 и неколку победи ? :pos::pos::pos::pos:
Оваа мизерија од екипа ако сака уште пет сезони нека танкира,пак нема ништо да направат. А да не збориме и колку лесно се повредуваат нивните главни потенцијали.

А тоа што запнаа со центрите,тоа е веќе друга работа.Ембид им е новиот Оден.

Го гледам сега драфтот од 2014 и Кларксон е избран како 46-ти пик.:eek:Каква кражба испадна за Лејкерс.Јокиќ 41-ви.

Мора да се признае дека Сакраменто избираат најдобро од сите екипи.:icon_lol:

Miami now has 17 winning seasons in 21 years (since Pat Riley joined in 95). This leads the Eastern Conference & is tied for 2nd overall in the NBA.

Пет Рајли е бог.

Реално треба и мора да го нападнат рекордот.Би било глупо да почнат да одмараат пред финишот.Ако успеат,ќе бидат запаметени како нешто најнај во регуларната сезона.Уморни или не,до финале како така ќе стигнат.После Поп нека му ја мисли и да видиме дали ќе извади нешто од ракавите.Да му се живи и здрави старците,тие со нивното искуство ако направат нешто,иначе тешко.
Проблем е што Голден Стејт ќе имаат предност во евентуалниот двобој со утакмица повеќе на домашен терен,а можно е да се игра мајсторка.

Мидлтон и Д`Анџело се играчи со најголем пад на формата моментално.Посебно Мидлтон.Жива мизерија.

А каков играч е Карл факинг Ентони Таунс!!!Доминира дечкото.Дабл-дабл машина.Со уште година-две искуство најверојатно ќе биде најдобар центар во лигата. Вигинс е страшен исто така.Зек Лавин како ја крена формата последно време,тој уште пострашен е.:shook:

После ваквите партии на Таунс,Пекович ќе го трејдаат буквално за ништо.Барем јас така мислам.12 милиони зема Пек-Менот и машина за повредување.Може пак да си ја пробаат среќата за некој драфт пик.

Гарнет зема 8 милиони и тој целиот искршен. 20 милиони им одат во вода моментално.

Бјелица 4.:несвест:

Малце треба да ја потсредат екипата и незгодни ќе бидат веќе од наредна сезона.Клупата е мизерна,немаат шести играч.Како им фали играч од типот на Лу Вилиамс или Крофорд.Немаат никаков импакт од клупата,тоа им е најголемиот проблем.

Минесота потенцијален контендер за титула за едно две години ? :sneaky:

Овој Кари е пореметен.:eek:

Инаку Филаделфија до кога да ги чекаме да стигнат до тие фамозните 20 и неколку победи ? :pos::pos::pos::pos:
Оваа мизерија од екипа ако сака уште пет сезони нека танкира,пак нема ништо да направат. А да не збориме и колку лесно се повредуваат нивните главни потенцијали.

А тоа што запнаа со центрите,тоа е веќе друга работа.Ембид им е новиот Оден.

Го гледам сега драфтот од 2014 и Кларксон е избран како 46-ти пик.:eek:Каква кражба испадна за Лејкерс.Јокиќ 41-ви.

Мора да се признае дека Сакраменто избираат најдобро од сите екипи.:icon_lol:
Еј не мрчи изгази денес Коли-Стајн, 26 поени. А и добар дефанзивец е, инаку утакмица на Кингси падна вечерва, Казнс не се расправаше многу, редуцирани минути, Сет Кари стартер, Белинели на клупа, винтејџ Рондо можеби најубавите асистенции во една партија што ги споделил беше оваа... таленти на хартија како Чикаго но иста фрка со тренери, дел од менаџментот...

Гаси франшизата на Булс Девајн Дедмон покрај Пау Гасол изгледа како да е Хаким лично, 36:22 за Орландо после 1/4.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom