НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Јокара кине,нема збор! :bravobe:

Nedelja je ujutro, oktobar, čitam Žurnal i rezultate juniorske lige. Prvo kolo. Vidim Nikola Jokić iz Vojvodine imao indeks preko 50, 20 skokova. Ne znam ga, ali zaključujem da je centar. Sledeće nedelje priča se ponavlja. Odmah zovem Tadiju, i pitam ko je ovaj? Tadija, koji zna sve klince, kaže – nikad čuo. Kažem mu, proveri samo da li je centar, kako je fizički oformljen, da li je onako čvrst i nabijen, centar koji hvata na snagu, ili je bebast. Javi se Tadija za 15 minuta, kaže – bebast, bez ijednog mišića, čak ima i nešto sala, debeljuškast! Ja mu kažem – OK, sutra, tojest u ponedeljak, ideš u Novi Sad i ne vraćaj se bez Jokićevog potpisa o zastupanju. Sve ostalo je istorija. Ovo je moja priča, bez ulepšavanja i bukvalno 100 odsto tačna, onako kako se dogodilo. Dakle, bez gledanja i na instinkt. Nakon dva meseca ga je Vojvodina pustila, jer nije imao ugovor, i došao je kod nas u Megu. Mesec dana nije trenirao sa ekipom, nego se pripremao da može da trenira. Jedva je radio ženske sklekove. Onda je počeo, i Dejan Milojević je posle samo dva treninga rekao: Ovaj će za mesec dana da mi igra. Nisam verovao tada…“.
Мишко е цар!Има лапнато убава провизија,а од следниот договор уште помрсна.:zloo:

Последно уредено:
Значи не е тоа тоа што го јавува Woj. Тој јавува дека доколку ја напушти Оклахома Сити, Голден Стејт би биле прва опција. Има голема разлика. Уште од претходно се знаеше дека Оклахома, Вашингтон и евентуално Голден Стејт се кандидатите за другите реално не е заинтересиран иако Лејкерси се обидуваат да прават некоја измислена фама.

95% Дурант ќе оди со потпишување на 1+1 договори со Оклахома Сити исто како што прави Леброн.
Доколку не освои прстен сигурно ја напушта Оклахома, само со прстен останува во Оклахома, инаку на лето е FA, па нема за што да потпишува 1+1 договор со Оклахома.

Дурент ќе остане во Оклахома, иако неговиот престој ќе зависи од плејофот т.е до каде ќе стигне Оклахома. Лично мислам дека ако отиде во Визардс заедно со Бил и Вол има поголеми шанси да освои отколку во Оклахома.

Во Голден ако отиде на хартија ке бидат незапирливи е сега како ке се уклопи е прашање.После ГС Според мене најголеми шанси за титула има во Лејкерс.Ако се реши да продолжи во ЛА нема играч што нема да сака да игра таму.Како што се зголемува и ограничувањето за плата нема дилема дека ке му направат страшна екипа.Ако не освои годинава со Оклахома мора да бега,срамота е што го оставија да игра со Вејтерс,Робертсон,Адамс и слични подпросечни играчи во ротација.Во Вашингтон само би го заменил Вестбрук со Вол...

Стеф 4/4 за три, какво отварање...[emoji91] [emoji91] [emoji91]

Edit: 5/5 за три!!

Кари ис он фајр! 6 од 7 за три моментално :)

20 поени за 8 минути игра во 1/4, ма иди бре...[emoji16]

25 поени на крај на 1/4 иди лечи се човеку!!

Каков Кари,какви бакрачи.Наш Хезоња разваљује и има једанаест коша за само једанаест минута.3/3 трице,све три су ушле као кап.:uzi:Тако је Тони Кукоч пуцао док је играо за Булсе.[DOUBLEPOST=1454550781][/DOUBLEPOST]Вестбрук најверојатно уште на полувреме ќе направи трипл-дабл.

Вејд за нецели шест минути има шут од игра 0/7.:tapp:

Последно уредено:
Вестрбук да имаше памет колку што е борбен кај ќе му беше крајот.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom