НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Немаат абер Спарс за пораз дома

Дечко а не беше ти тој што сакаш да ги батали Ворирорс и да дојде у Детроит или нешто грешка сум?а знам дека не сум:D.

Ај ќе се обидем да објасним најпросто што можем за да ме разбереш!

У некоја земја далеку далеку, пред многу години, си бил еден дечко кој се викал Марли. Он возел Хјундаи Акцент.
Но има желба да си купи BMW 1 и си собира паре, и му се укажала прилика да ја земе, али ради ред други фактори, тој што ја давал се предомислил и решил дека не ја продава.
Марли и понатамо сака да си купи BMW 1.

E сеа ваќе замисли дека Хјундаито е Ерсан Иљасова
А Дрејмонд Грин е BMW.
И Дрејмонд Грин не е Бугати Вејрон, или Ламборџини Мурчиелаго како овде покушавате да го прикажете !!

Се надевам дека ме разбра, секое добро пријателе !!

Фала али тоа не го менува фактот дека ти го сакаш у твојот тим.Можда не е Ламборџини у моментов,али у моментот кога би дошол у твојот тим,би се претворил у Ферари.Никој овде не го прае толку бог ко што зборите,туку вие ептен го потценувате,тоа е целата работа.

Многу играчи има вакви кои му се погодил тимот и се поклопиле коцките. Тоа не значи дека Грин е слаб играч но во друга екипа сигурно ќе ги нема овие бројки. Свеж пример за ова е Дерон во системот на Слоун колку беше добар, имаше просек, си го тепваше Крис Пол и ги споредуваа. Сега се види класата на Пол и на Дерон кој каков играч е. А за Грин далеку од топ 10 играчи е но е перфектен за моменталниот ГС.

Последно појавување на Коби во Арко, го почитувам како кошаркар но не го сакам. Никогаш не сум го сакал, имам само лоши спомени од него. Се надевам ќе изгуби како магаре и он и цел негов crappy тим. #BeatLA

Така се надеваше и тој фанот на Бостон у писмото што го имаше напишано,и виде што се случи,бог се јави:D

Последно појавување на Коби во Арко, го почитувам како кошаркар но не го сакам. Никогаш не сум го сакал, имам само лоши спомени од него. Се надевам ќе изгуби како магаре и он и цел негов crappy тим. #BeatLA
Коби плус вечер за сите пари на светот и свиркај си.

ja mislev ova timska igra e i deka nema niso loso ako tvoite soigraci go vadat najdobroto od tebe ko igrac ali gleam na forumov ne se ceni toa, golem igrac go vadi najdobroto od svoite soigraci i znae da se prilagodi na sistemot bez razlika na negovoto ego!

Колку глупост зборите маме му ебу !
:D
Па никој не вика дека е еден од најдобри играчи оптшо туку за оваа сезона , а оваа сезона е у тој тим така да престанете со тоа да е у друг тим нема да е толку добар пошто нема да е у друг оваа сезона !!'!
Кој ве шиша :D

Па никој не вика дека е еден од најдобри играчи оптшо туку за оваа сезона

Точно така.

А и искрено бесмислено е да се раздвојуваат играчите од тимот. Способноста да бидеш вклопен дел од тимска машина која има капацитет за да се бори за титула е и тоа како важен дел од квалитетот на еден играч. И за сите играчи важи тоа дека се потпомогнати од тимот.

И Curry не би бил тој што е, ако управата и тренерите не направеа систем кој е во голема мера базиран на еден лудак да шутира тројки од каде ќе му текне без никаква дисциплина. Зарем не се сеќавате пред неколку години, како голем број аналитичари го "плукаа" Марк Џексон за неинвентивниот напад и го мотивираа Curry да шутира повеќе од 10 тројки по натпревар иако тоа во тие времиња беше незамисливо. Што правиме ако Curry се префли во Хјустон и го користат како Patrick Beverly? Истиот играч ќе биде? Не.

Така е и со Draymond Green, така е и со сите останати. Разликата во Голден Стејт е што одбраната во голема мера е изградена во сооднос со уникатните способности на Green а не нападот. И џабе спомнувате "бројки". Постигнатите кошеви, скокови и асистенции се најнебитниот дел од неговиот придонес кон успехот на тимот. Без него Голден Стејт може да биде добра екипа но ни приближно нема да биде екипа која го загрозува рекордот на Чикаго Булс за најдобра регуларна сезона во историјата.

Грда текма, Сет, Бен... гомца. Да се вратат Каспи и Вили друга приказна ќе биде, овој Сет 1/4 да беше од брат му ќе беа каде каде поинакви работите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom