НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
rusel koga ke zgusni malce i se poseruva najmnogu.Kakvi glupi vlezovi pravese vcera vo 3/4tina cccc
Poarno vrace da mu jadadese na gsw odkolku onakvi gluposti

Уште не можам да престанам да се смеам кога ќе ми текне дека oвие GSW ги споредуваа со Булс на Џордан. Страшно.
Уште се смееш?..

tumblr_o53339UdpG1ucong7o1_400.gif

:icon_lol:

Сакав ОКЦ да пројде, за полесно на Леброн да му биде, али ај, барем овој гадниов другар на Рас нема да го глеам више
:icon_lol:
giphy (2).gif alright.gif

Уште се смееш?..
Џони, многу се хајпаш на GSW. Лани Леброн со просеци како Мозгов, Смит, Шамперт и кртот Делаведова им праеше проблеми.

1io_original.jpg

Не бе стварно требаше окц да идат не делуваше дека вака ќе се испокакаат Рас и Дјурент. Ете им се отвора шанса на Лејкерси да го лапнат летово
Не сум фан на ГСВ не се секирај, само се претерува со нивното хејтање а не се почитува тоа што направија досега, не е мала работа да му се вратиш од 3-1 на екипа како Оклахома со страшни индивидуи, и плус го срушија рекордот на Чикаго во регуларната сезона...Мислам малце респект. Иначе за финалето мислам и типувам дека Кливленд ќе му врати на ГСВ за лани, со здрави Лав и Кајри очекувам да му направат брејк во Оукленд на еден од првите два натпревари.

ГСВ полесно ке ги добие оваа сезона. Окц се единствена екипа што може да се 'рва со ратниците. Со дефанзивни рупи како Кајри и Лав тешко на коњот со нив...

ГСВ полесно ке ги добие оваа сезона. Окц се единствена екипа што може да се 'рва со ратниците. Со дефанзивни рупи како Кајри и Лав тешко на коњот со нив...

kaj ke gi brani Love Green i Steph sve preku nego ke idat u napad...ke gi unistat

i mn jako mi e kako go kenjaat stef deka ne igral 100% a zaboravaat deka za malce nemase da igra playofot od povredi :)

Warriors 4-1 gi nistat...na klivlend dve im zemaa sakative toronto....

Си поминав ноќ без да спијам иако утре у школо за мочкото Вестбрук да се помочка до крај...Не го сакам Кари нешто посебно али свака му част то прави на терен:bravobe:..Па пак нека му се смее тој погоре дека незнае одбрана...По ова ништо чудно и да се распаде дуото КД и Вестбрук,што повеке би му било во прилог на Дурант..А за финалето очекувам неизвесност,да спијам со отворени очи цел ден:D.

Се извлече Голден Стејт. Секоја чест. Убаво викаа некои од квалитетните НБА експерти-новинари, дека од 3-1, ако некој може да се извлече и да тепа 3 со ред тоа е екипата која имаше 73-9 скор во регуларна сезона.

Некако имам впечаток дека Оклахома Сити беше за нијанса подобар противник во серијата, но лудориите на Thompson и Curry во последните 2 средби го свртија исходот.

За финалето очекувам да биде поинтересно од ланското. Не знам дали и во бројот на натпревари (не мора да значи) иако гласав Голден Стејт во 7. Во секој случај очекувам мнооогу тројки и мнооогу поени. Сепак за мене фаворит е Голден Стејт - доста заебан matchup се за Кливленд. Го имаат најдобриот можен чувар за Леброн во Игудала, ја имаат "death lineup" која веројатно ќе го испрати Love да си ги гледа најголемиот дел од минутите од клупата. Интересно ќе биде да се види дали Кливленд ќе се определи повеќе за "офанзивни скокови" играјќи го Томпсон и евентуално 2ца високи, или пак за отворена игра и шутеви со Frye и Love на центар.

Како што OKC се покажа заебан противник за SAS и GSW, така GSW е во принцип проблематичен за Кливленд.

Да. Кој би го чувал Џордан не знам. А и Пипен и Џордан се едни од најдобрите дефанзивни играчи во историјата на НБА. Не за џабе Џордан го сметаат за GOAT.

Нема тука дискусија за тој тим на Чикаго со овој тим на Голден Стејт..сосема поинаква кошарка,во поинакви услови со поинакви правила..нема никаков резон да се споредуваат,сепак сега Голден Стејт се во прајмот на нивните кариери и хипотетички доколку овој ГСВ со Кари и Томсон освои 4-5 титули во НБА, драстично ќе се промени мислењето за нив и тогаш веќе ќе почните да размислувате кои се подобри.

Ама тогаш како искоментиравте и ги омаловажувавте ГСВ како небаре готово испаднати се,ништо не направија и оп од 1-3 се вратија на 4-3 и тоа против Оклахома...во стил на најголемите шампиони..

Иако мене лично криво ми е за Оклахома после она што му се случи во 2012 сакам да освојат прстен Дурант и Вестбрук и се надевам дека ќе имаат шанса наредната сезона само да не си замини Дурант.

Убаво викаа некои од квалитетните НБА експерти-новинари, дека од 3-1, ако некој може да се извлече и да тепа 3 со ред тоа е екипата која имаше 73-9 скор во регуларна сезона.

покрај све ова ГСВ е според мене далеку по компактна и посилна екипа од ОКЦ,
Ако некој може да се врати од 3-1 можат они.
/quote]
Толку сме, Дејвид Олдриџ, Секу Смит, Џон Шуман, Војнаровски и ја :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom