НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Uste eden pozdrav za "mvp-to" od russel

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Сo вaквa игрa, серијaвa мнoгу верoјaтнo ќе зaврши нaредниoв меч.

Уште не можам да престанам да се смеам кога ќе ми текне дека oвие GSW ги споредуваа со Булс на Џордан. Страшно.

Кошарката што ја игра Оклахома Сити во моментов е застрашувачка. Прашањето како и секогаш со нив е дали може да издржат во ова темпо ли ќе си се вратат на неконстантноста. Некако скептик сум дека можат и во следните 10 натпреваи (под претпоставка да го победат Голден Стејт) да го одржат нивото од претходните 10. Зато што ова сега што го играат е скоро несопирливо. 20тина години пратам НБА, ама ваква ниво на кошарка како ова на Оклахома Сити во овие 2-3 недели не сум видел досега.

А и некако целата серија ме потсеќа на онаа од пред 2 години Сан Антонио - Мајами. Мајами не дека беа слаби тогаш, далеку од тоа, ама Сан Антонио делуваше како да си игра со мали деца, толку беа доминантни. Слично е и сега, Оклахома Сити си поигрува со 2 од најдобрите 5-10 екипи во историјата иако на многу поразличен начин.

Реално иако ОКЦ игра невероватна кошарка моментално, пред се затварањето на Стеф, како го бркаат низ терен без топка кога е ( добро мајку му ебем, на никој не му текна ова порано од тренериве), иако одбраната им е на врвно ниво, и Били ги затна критичарите и скептиците ( ја бев еден од најголемите, пошто го поштуев ликот и делото на Скоти Брукс), покрај све ова ГСВ е според мене далеку по компактна и посилна екипа од ОКЦ,
Ако некој може да се врати од 3-1 можат они.
За овој распад е крив само рекордот, и ништо друго. Ја глава остаам дека некој од шампионските тимови на Сан Антонио можеше да го сруши тој рекорд уште пред 10-тина године, без проблем.
Разликата е што едните се класа организација, другите комплексаши, од накурчен сопственик, преку напатена публика до ростерот.

ljames.png
Леброн гази во категоријава

Very interesting stat: Teams up 3-1 in a best-of-seven series with a road Game 5 have won Game 5 just 29% of the time.

Дрејмонд е изгубен во време и простор , дур едно време он ќе влегуваше во глава на Адамс , па после изјавуваше подобро е да се влезе кај Дурант и Вестбрук , сега него му го испија мозокот.

potesejka ponasanjevo na lens stivenson so lebron :)

Да ама да се сега гласа.
Претходно Кари имаше многу јака сезона а Вестбрук на сила идеше на трипл дабл преочигледно беше.
Заслужено си беше како што сега си е заслужено Оклахома да си земе титула.

Sent from my SM-G357FZ using Tapatalk

Лав и Ирвинг комбинирани 23 поени у 1Q

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom