НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
http://www.csnchicago.com/bulls/report-bulls-have-discussed-trade-nuggets-afflalo

Очигледно е дека на Булси им треба spasing, во фаза на напад, па Тибс бил спремен да се откаже од Гибсон, кој би го трејдал во Денвер за Афлало или Чендлер. Проблемот е што во тој случај пак, на високите позиции би останале Ноа, Гасол и Миротич.
Spacing*
Булси бараат офанзивни бекови, не ова што го збориш, веќе имаат добра поставеност у напад, имаат агилни играчи на сите позиции но немаат доволно офанзивно ориентирани играчи на 2 и 3, му треба друштво на Батлер, подобар фит ќе им е Чендлер според мене зашо овој може да игра и на четворка, Данливи е срање.

Spacing*
Булси бараат офанзивни бекови, не ова што го збориш, веќе имаат добра поставеност у напад, имаат агилни играчи на сите позиции но немаат доволно офанзивно ориентирани играчи на 2 и 3, му треба друштво на Батлер, подобар фит ќе им е Чендлер според зашо овој може да игра и на четворка, Данливи е срање.

Ако не е Данливи, Булс воопшто нема играч кој ќе ја развлечи противничката одбрана, сите се "двојкаши", и многу полесно е за противниците да ги чуваат.
Не дека не си во право, само мене енигма ми е, дали ќе можат да издржат само со Ноа, Пау, и Миротич на 4 и 5, плус на Нико во последно време многу му е скратена минутажата.

Не дека не си во право, само мене енигма ми е, дали ќе можат да издржат само со Ноа, Пау, и Миротич на 4 и 5, плус на Нико во последно време многу му е скратена минутажата.

Тибодо си го покажува отворено хејтот кон руки играчите, коа почна зема замав Миротич, гадот го лимитира на 15/20 минути макс, незнам шо му е поентата.
И по некоја глупа логика Миротич e labeled како мек играч кој незнае да игра одбрана, класичен амерички спинаут пошо не е shotblocker за неговите 6' 10'', а е солиден дефанзивец коа се брани пикенрол, покривање на периметар, плус доста скокови зима.
Нема у план длабока ротација на играчи Тибодо да има, едноставно таков е.

Ете зошто Булси биле толку убедливи, знаел Корбин дека му е последна утакмица, па попуштал.
Последна му е вечер против Портланд со победа да си замине достоинствено во пензија пошто ја не верувам дека некој нормален би му дал работа на овој човек во иднина.

A МекДермот што прави, игра воопшто?

МекДермот испадна од ротација после операцијата, а на почеток добиваше по 10-12 минути. Веројатно и МекДермот поради тоа што незнае да игра одбрана е испадна од ротација, па сега добива минутажа само во garbage time.

@wicked_1, не дека Тибс ги хејта руките, туку тие руки кои незнаат да играат одбрана. Добро се сеќавам во руки сезоната, Снел многу минути играше, заради тоа што е добар дефанзивец.
А за Нико, стварно неможам да го сфатам. Кога беше повреден Ноа, Миротич скоро му беше 6th man, по скоро 30 минути играше, а сега едвај по 10. Друго прашање ми е, ако по толку ќе смета на Миротич до крај на сезона, тогаш што ќе прави на високите позиции, ако го трејда Гибсон за Афлало? Ќе мора прв избор од клупа да му е Нико.

Коефициенти за титула

Cleveland Cavaliers3/1
Golden State Warriors18/5
Atlanta Hawks7/1
San Antonio Spurs8/1
Chicago Bulls12/1
Memphis Grizzlies12/1
Dallas Mavericks15/1
Oklahoma City Thunder15/1
Los Angeles Clippers20/1
Houston Rockets30/1
Toronto Raptors30/1
Portland Blazers35/1
Washington Wizards40/1

Дечки, дали сакате да отвориме посебна тема за ол старот?
Јас мислам дека е подобро во нова, ќе биди попрегледно, вака каша-попара ќе биди.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom