НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Роус и Батлер ги уништија Торонто во второ полувреме заедно им дадоа преку 50 поени :bravobe:.

последна четвртина на булс рапторс...немаше одбрана 37-49 за булс...рекорд на франшизата во поени за 1 четвртина...роуз дури 15 поени во тој период...

Ова значи дека Монро ќе остане најверојатно !!
Ако им замине Монро а не зедоја ни пик од Смит да ми јаде курот СВГ, али у сваки случај храбар потег, ни ја не очекував вакво нешто !!
Ми дојде ка шок !!

Да земат пик од Смит? Тие требаше да дадат пик за да се ослободат од Смит не да земат. Заборави на добивање пикови. Потегот е малку шокантен, ама кога ќе размисли човек му е и паметен.

Тие треба да се молат да земат пик за Монро бидејќи и тоа не е сигурно...

IF THAT'S THE NORTH, THIS IS RED WEDDING!
Одлична победа, Роуз кога не шутира тројки е далеку поефикасен. Клач 4та, се живо влегуваше а и Џими беше одличен.

Дојде денот кога Чикаго под Тибс ќе даде 130 поени, а ќе прими 120. :D

Роуз и Лаури кој дуел го имаа во 4/4, ама мислам дека Тибс нема да биде задоволен од одбраната и на натпреваров, а и генерално сезонава, бидејќи не е ни блиску на тоа што сме се навикнале да го гледаме кај Булс.

Да земат пик од Смит? Тие требаше да дадат пик за да се ослободат од Смит не да земат. Заборави на добивање пикови. Потегот е малку шокантен, ама кога ќе размисли човек му е и паметен.

Тие треба да се молат да земат пик за Монро бидејќи и тоа не е сигурно...

Брат нешто, од втора рунда, било што. Еве Сакраменто беше заинтересиран многу нешто ќе дадеа !!
Али како и да е ме радува што СВГ не му лиже муда на Горс и става до знаење кој е главен !!
И со ова тимот мислим дека ќе му докаже на Монро дека сметаат на него за иднина, и ќе ја има позицијата ПФ само за него, и да докаже дека го заслужува тој макс договор што го бара ...

Брат нешто, од втора рунда, било што. Еве Сакраменто беше заинтересиран многу нешто ќе дадеа !!
Али како и да е ме радува што СВГ не му лиже муда на Горс и става до знаење кој е главен !!
И со ова тимот мислим дека ќе му докаже на Монро дека сметаат на него за иднина, и ќе ја има позицијата ПФ само за него, и да докаже дека го заслужува тој макс договор што го бара ...

Сакараменто според сите шпекулации ги нудеа Carl Landry и Jason Thompson за Smith. И тоа беше летото сега буквално никој не го сакаше. Ниту пикови ќе добиеја ниту ќе заштедеа. Дури има и некои муабети дека Сакраменто му барал пикови на Детроит во таа понуда.

според досега покажаново кој се фаворити според вас за освојвење? и дали се реални коефициентиве шо се моментално
QrHh829.png

според досега покажаново кој се фаворити според вас за освојвење? и дали се реални коефициентиве шо се моментално
QrHh829.png

Јас би се обложил:
а) против Истокот (односно дека шампионот ќе дојде од западот) и
б) против Сан Антонио (не мислам дека можат до 2 титули по ред)

Останатото... Се е можно, 7 екипи имаш на западот во конкуренција. Претпоставувам дека Портланд и Хјустон нема да го издржат темпото (макар што ќе видиме не е сигурно). Што значи горе долу меѓу Голден Стејт, Далас, Мемфис и ОКЦ јас го очекувам шампионот.

Во секој случај се ќе зависи од здравјето на играчите. Ако се здрави Голден Стејт на пример во плејофот и не се случи нешто непредвидливо, можеби звучи смешно ама тешко некој ќе ги стопира (пред се Богут да е здрав оти тој често се повредува). Досега апсолутно доминираат иако си имаат и тие доволно проблеми со повреди (Lee конечно го одигра првиот натпревар, Богут ги има пропуштено последните 7 итн.). Последна екипа што беше толку јака во регуларен дел од сезона беше Чикаго во 90тите... Во последните десетина години единствени кои биле приближно толку добри колку што се ГСВ досега беа Бостон кога ја освоија титулата и ОКЦ пред 2 години кога им се повреди Вестбрук во плејофот.

Бoстoн шут oд игрa 10/40. Oвa или нaместенo е или нaпушени се немa третo

Јас би се обложил:
а) против Истокот (односно дека шампионот ќе дојде од западот) и
б) против Сан Антонио (не мислам дека можат до 2 титули по ред)

Останатото... Се е можно, 7 екипи имаш на западот во конкуренција. Претпоставувам дека Портланд и Хјустон нема да го издржат темпото (макар што ќе видиме не е сигурно). Што значи горе долу меѓу Голден Стејт, Далас, Мемфис и ОКЦ јас го очекувам шампионот.

Во секој случај се ќе зависи од здравјето на играчите. Ако се здрави Голден Стејт на пример во плејофот и не се случи нешто непредвидливо, можеби звучи смешно ама тешко некој ќе ги стопира (пред се Богут да е здрав оти тој често се повредува). Досега апсолутно доминираат иако си имаат и тие доволно проблеми со повреди (Lee конечно го одигра првиот натпревар, Богут ги има пропуштено последните 7 итн.). Последна екипа што беше толку јака во регуларен дел од сезона беше Чикаго во 90тите... Во последните десетина години единствени кои биле приближно толку добри колку што се ГСВ досега беа Бостон кога ја освоија титулата и ОКЦ пред 2 години кога им се повреди Вестбрук во плејофот.

samo so ima eden faktor mn biten plejofot na zapad e smrtno iscrpuvacki....istok ekipa uvek ke bide poodmorena nego li zapad

Џексон ја реши, овој Каман таман ќе помислам добар е, коа ќе отиде со тоа коњското ми иде да си пукам во бубрег.[DOUBLEPOST=1419391397][/DOUBLEPOST]ААААААААААА ПУШТЕТЕ ОКЛАХОМА ПОРТЛАНД СИТЕ, ПРОДУЖЕТЦИ, ЛИЛАРД Е ЧОВЕКОТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom