НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Па ајде, мораше некад да изгубиме.

Вестбрук 32 поени за 24 минути, надополнето со 8 асистенции и 7 скока. Никси без Мело ќе дојдат на рамниште од Филаделфија.

Богохулие чедо, богохулие !! :icon_lol:

Поинтересен играч за глеање од МВП Роуз у блиско минато биле Коби и Шек, и T-Mek, добро и за мене цел шампионски тим на Пистонси :)
добро де, сеа малце и јас претерав:icon_mrgr:, жално што многу заборавија како играше Роуз пред 2 години :(
Стеф погодува моментално ретардирани шутеви, а Роуз погодуваше ретардирани двочекори и забивања, горе долу иста статистичка сезона имаат, само што Стеф има далеку поталентиран тим моментално него Роуз во 2011.

добро де, сеа малце и јас претерав:icon_mrgr:, жално што многу заборавија како играше Роуз пред 2 години :(
Стеф погодува моментално ретардирани шутеви, а Роуз погодуваше ретардирани двочекори и забивања, горе долу иста статистичка сезона имаат, само што Стеф има далеку поталентиран тим моментално него Роуз во 2011.

rose za zal ke si zavrsi ko tmac,nikad nema da go dostigne vrvot radi povredite...

Дека беше фантастичен играч беше (и сега не е до толку лош), ама јас искрено никогаш не бев некој фан на Роуз од естетска страна (не се лути :P). Некако многу повеќе сакам или шутери или страшни додавачи за плејмејкер.

П.С. Никогаш нема вие фановите на Булс да се согласите, ама Булси би биле многу паметни ако смислат начин да го испратат Роуз во Феникс за Драгиќ на пример + нешто дополнително. Јачината на Чикаго според мене е пред се во страшната внатрешна линија Ноа-Гасол-Гибсон-Миротиќ и таму и ќе биде во догледна иднина. Постаабилен и по allround плеј како Драгиќ повеќе ќе им помогне отколку да се тресат за Роуз цело време. А и за Роуз е подобро да ја проба магијата на докторите на Феникс.

И ја мислам слично ко Xsago.
На Булси повеќе им одговара плеј разигрувач отколку плеј поентер. Да не се разбереме погрешно, Роуз е машина и нема одбрана за него, али ако гледаме целокупно мислам дека подобро решение е некој плеј што разигрува.

Лин е полош и од Кочов од Вардар

И ја мислам слично ко Xsago.
На Булси повеќе им одговара плеј разигрувач отколку плеј поентер. Да не се разбереме погрешно, Роуз е машина и нема одбрана за него, али ако гледаме целокупно мислам дека подобро решение е некој плеј што разигрува.

Според мене не толку дека им треба разигрувач колку што им треба стабилност во екипата. Тешко е да се развие хемија во тимот кога секоја вечер не знаеш дали стартниот плеј ќе ти биде во екипата или не. Порано им требаше поентер и без Роуз не можеше да се замисли екипата. Ама оваа сезона со носењето на Гасол, Миротиќ и развојот на Батлер ми се чини дека експлозивноста и способноста сам да го носи нападот од време на време на Роуз веќе и не им е толку потребна. Многу повеќе ќе добијат ако имаат некој постабилен комплетен плеј (шут, додавање, одбрана, влезови, од се по нешто) за кој нема да се тресат постојано (Драгиќ како пример го ставив бидејќи е доста добар и е од Феникс на кои можеби и им се исплаќа ризикот на Роуз, а тие имаат и други 2 добри плејмејкери за резерва).

Роуз е играчот кој го чекаше Чикаго после ерата на Џордан. Градот го сака, фановите го сакаат, соиграчите го сакаат. Дете од Чикаго кое поминало низ разни срања како мал, ризикувал доста за да е тоа што е денес. Едноставно има некоја харизма која перфектно се совпаѓа со самиот град Чикаго. Едноставно нема никакви шанси еден ден Роуз да го трејдуват во друг рим. Јас го гледам како членна Булс до крајот на кариерата макар и да не му е многу долга. Иначе не се лутам :D се е прашање на вкус, јас лично сакам килер менталитет играчи, кои оставаат играта да збори за нив, алфа догс, а баш таков мислам дека му требаше на Чикаго бидејки градот се измори чекајки и сега кога го добија нема шанси да се откажат од него. Не дека не се согласувам со вашите идеи но едноставно нема шанса да се случи такво нешто. :)

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom