Kocka
Manchild
- Член од
- 1 август 2006
- Мислења
- 3.531
- Поени од реакции
- 2.752
Пази, Феникс на времето беше еден од моите поомилени тимови, али само ради Раџа Бел почнав да ги мразам. Поодвратно копиле немало и нема ни да има, еден од најгнасните играчи во историјата на НБА.
Али во право си, и он и Стивен Џексон се исто безкомпромисни кога е во прашање одбраната, а патем се и добри дефанзивци.[DOUBLEPOST=1417175837][/DOUBLEPOST]
Не, општо мислев, затоа што доста луѓе овде се потпираат на статистика, односно на украдени топки. Украдена топка се смета на пример и топка која некако може да се одбие до играчот и тој само да ја прифати, а уствари за неа се бореле сосем други играчи...
Да ја тргнеме старата гарда на страна, Коби, моби и компанија, за мене на пример комплетен кошаркар е Пол Џорџ. Значи 100 пати имам кажано дека мразам играчи што не играат одбрана, а Џорџ е баш тип на играч што е дефанзивно монструм, а во напад прва алка во тимот. Дурант до лани исто играше лоша одбрана, али прошлата сезона изигра одлично и барем за 50% ја имаше поправено играта во тој сегмент, па затоа и заслужено си зема МВП.
Сега нешто слично е веѓата, само што он игра во рекетот за разлика од овие двајца. Дечкото е монструм, и офанзивно и дефанзивно и ако го избегнат повредите очекувам да сруши доста рекорди. Дејвис е тип на играч за кој нема одбрана, а како напаѓач има многу опции. Може да изигра со грб, има добар шут од полудистанца, одличен пик енд рол играч, за цепелини да не правам муабет... А најбитно од се е што не се експонира премногу, него си работи и си го остварува своето.
ja ke kazam eden igrac...Kawhi Leonard so pokaza u finaleto e odlicen primer na kako izgleda kompleten igrac....epa zatoa i lapna prsten i mvp,poso ne se cuvase u odbrana za da igra napad....