НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Пази, Феникс на времето беше еден од моите поомилени тимови, али само ради Раџа Бел почнав да ги мразам. Поодвратно копиле немало и нема ни да има, еден од најгнасните играчи во историјата на НБА. :D
Али во право си, и он и Стивен Џексон се исто безкомпромисни кога е во прашање одбраната, а патем се и добри дефанзивци.[DOUBLEPOST=1417175837][/DOUBLEPOST]
Не, општо мислев, затоа што доста луѓе овде се потпираат на статистика, односно на украдени топки. Украдена топка се смета на пример и топка која некако може да се одбие до играчот и тој само да ја прифати, а уствари за неа се бореле сосем други играчи...

Да ја тргнеме старата гарда на страна, Коби, моби и компанија, за мене на пример комплетен кошаркар е Пол Џорџ. Значи 100 пати имам кажано дека мразам играчи што не играат одбрана, а Џорџ е баш тип на играч што е дефанзивно монструм, а во напад прва алка во тимот. Дурант до лани исто играше лоша одбрана, али прошлата сезона изигра одлично и барем за 50% ја имаше поправено играта во тој сегмент, па затоа и заслужено си зема МВП.
Сега нешто слично е веѓата, само што он игра во рекетот за разлика од овие двајца. Дечкото е монструм, и офанзивно и дефанзивно и ако го избегнат повредите очекувам да сруши доста рекорди. Дејвис е тип на играч за кој нема одбрана, а како напаѓач има многу опции. Може да изигра со грб, има добар шут од полудистанца, одличен пик енд рол играч, за цепелини да не правам муабет... А најбитно од се е што не се експонира премногу, него си работи и си го остварува своето.

ja ke kazam eden igrac...Kawhi Leonard so pokaza u finaleto e odlicen primer na kako izgleda kompleten igrac....epa zatoa i lapna prsten i mvp,poso ne se cuvase u odbrana za da igra napad....

Позади Кавај стоеше цел Сан Антонио како поддршка, Харден нема помош од никој. А треба, бар да му се одолжат некако за тоа што го прави во напад.

ja ke kazam eden igrac...Kawhi Leonard so pokaza u finaleto e odlicen primer na kako izgleda kompleten igrac....epa zatoa i lapna prsten i mvp,poso ne se cuvase u odbrana za da igra napad....
Ленард воопшто не е офанзивно комплетен играч, има уште многу да напредува во овој сегмент.

Абе остај го Дурант, он е моментално неактивен, не се рачуна. :D
Иначе јас не ги споредувам, него само сакам да кажам дека Харден е офанзивно поограничен од Кари според мене, поинтересен е за гледање Кари, дури поинтересен и од МВП Роуз, ама пак ќе си кажам тоа е само мое мислење.

Вестбрук се враќа вечер, глупакот Ламб не знаеше да искористи шансата и да поврза 2-3 ефикасни утакмици, ама затоа Реџи ќе лапа голема пара преку летото

За "интересност" нема збор, Curry е во најмала рака топ 3 за гледање, заедно со Davis. Ама за ефективност не сум баш сигурен дека е поефективен од Харден. Тука некаде се. Тие досадни влезови на Харден можеби не се интересни за гледање ама човекот има неверојатно чувство за изнудување на фаули. Ми се чини никој во историјата не бил толку добар во тој сегмент. Тоа е многу досадно, ама дечкото си шутира по 10 слободни по натпревар без проблем и си годи по 9 од нив. Тоа го прави страшно ефективен играч без разлика колку е досаден за гледање или колку гафови во одбрана ќе направи (инаку за нијанса е подобрен во одбрана годинава).

Реџи Милер ги споредувал Дражен и Кари во кој е подобар 3каш....симпатизер сум на Дражен и според мене секогаш ке биде и најдобар странец што играл тие години во НБА и најдобар шутер за 3п , само штета што играл само 3-4 години...А и ова што го прави Кари е зачудувачки :D

ja znae nekoj edna ruska strana ja imav za sopkasti izbrisana mi e od bookmark nba imase gotovo za sekoja utakmica ?

Иначе јас не ги споредувам, него само сакам да кажам дека Харден е офанзивно поограничен од Кари според мене, поинтересен е за гледање Кари, дури поинтересен и од МВП Роуз, ама пак ќе си кажам тоа е само мое мислење.

Богохулие чедо, богохулие !! :icon_lol:

Поинтересен играч за глеање од МВП Роуз у блиско минато биле Коби и Шек, и T-Mek, добро и за мене цел шампионски тим на Пистонси :)

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom